2 dologban szeretném kérni a segítségeteket, útmutatásotokat.
Egyfelől továbbra is szerelem az autó, nem bírok betelni vele 4 év után sem, szóval abszolút elégedett vagyok vele és valószínű még sokáig meg is tartom :)
Szóval a 2 dolog a következő:
1, Random bejelez a csomagtérnyitás érzékelő a műszerfalon. Mivel nem ez az első olaszom, pontosan tudom,h a 159-nél ez pl. kábelköteg probléma volt. Itt viszont gyanúsan inkább a mechanikai zár a ludas, mert főleg akkor jelez be, amikor erősebbet fékezek és a terhelés előre "borul". Ha kézzel megnézem a nyelvet és ott becsukom, akkor persze nem jelez. Kérdés: Mielőtt feleslegesen szétszedném, melyik a gyakoribb? Kábelköteg vagy zár? A zárat tudnám valahogy komolyabban tesztelni valamilyen méréssel? ( tudom,h egybe van építve a mechanika a mikrokapcsolóval )
2, Felni, de inkább gumiprobléma. 80k van az autóban és néha szeretem elrúgni neki, mégis csak mostanra érett meg a cserére a Pirelli, amit anno már itt kérdeztem, de mindenki csodálkozott ( én is ).
A probléma az,h sajna ma sikerült lepadkázni a fekete felnit és mérges vagyok, mert ezek elvileg peremvédős gumik, mégis a megvétel óta látom, hogy ezek a peremvédő részek rohadtul nem védik a felnit. Olyan mintha a felni szélesebb lenne mint a gumi és ezért a felni széthúzza azt, aminek az az eredménye,h a peremvédő eltávolodik a felni szélétől. Ezt jól látom?
Ha igen, akkor az a megoldás rá, hogy szélesebb gumit veszek mint a gyári ajánlott?
Nem szívesen kisérletezek, mert csak akkor látom ha már megvettem a gumit és fel van rakva a felnire, de ha valakinek van konkrét tapasztalata, azt megköszönném. 2 széles felnim van, kellene szélesebb gumi előlre és hátulra,h ilyen ne fordulhasson elő.
De ha valaki meg tud győzni,h miért kell ez a megoldás, akkor maradok ennél, de frusztráló,h 20 éven át sosem kellett ilyennel foglalkoznom, itt meg ez már a 2. alkalom,h megpadkázom a felni legszélét és semmi nem védi.
Köszi szépen mindenkinek