Picit olvasgattam Multiair ügyben, a Giuliaforums-on érdekes infóra akadtam. Sajnos...
Ugyanis a Giulia multiair szűrője itt van:
Ezt az alkatrészt a Giuliettában a gyertyákkal együtt két olajcserénként cseréltetem, mióta láttam, hogy hogy nézett ki 65e(!) km-nél, márkaszerviz által szervizelt, szervizkönyves autónál. A Giuliettában egy imbuszkulccsal lehet kitekerni a hengerfejből, pár perces munka a csere. A GIuliánál hengerfej le... remélem ez valami tévedés.
Az a probléma, hogy ha a Multiair modul megfeküdt, akkor:
A - átjutott valami ezen a szűrőn, ez okozta a gondot. A modul csere után is át fog jutni.
B - részben eltömődött a szűrő, ezért nincs megfelelő olajnyomás a modulban. Ez hibás működéshez, és végül a mozgó alkatrészek kopásához vezethet. A modul csere után pont ugyanúgy el lesz dugulva a szűrő.
Mondom, láttam a Giuliettáét, a szűrő hálójára ráégett a koksz, több helyen rög szerűen ült rajta. Kár hogy nem fotóztam le.
Én kezdek arról meggyőződni, hogy nem a MA modul élettartama 100-120e km, hanem a szűrő bírja eddig.
Ha ez így van, akkor bizony a Giulia sem egy "megtartós" autó, 100e km körül el kell engedni, vagy hengerfej le..