A. márkaszervíz: megkérdezed van-e olajcsere gépük ami át is mossa a váltót
B. Van Alfa amore-s video talán Alfa Szamosi? Ott van ilyen gép.
C. Megveszed a szettet és nem mosogatod, akkor részben marad a régi:)
D. Amúgy élettartam garanciás a váltóolaj mert amíg jó addig nem romlik el utána meg már nem kell cserélni:D
60k a periódus amúgy?
2 db csevegős hozzászólás elrejtve
SD2024-06-26 18:21:56 // 35878
Shadin2024-06-26 18:09:11 // 35877
Lehet volt már téma de nem találom belátható oldalakon belül, automataváltó olajcserét csinált már valaki megbízható helyen? Ha igen mennyiért?
G-MANN🍀2024-06-26 14:10:02 // 35876
Anno a Ti karbon csomagot lehetett kérni, vagy az üveg tetőt, együtt nem. Nekem az üveg tető lett a VeloceTi-n, de a belső mindkettőnél a Q belső 😊
1 db csevegős hozzászólás elrejtve
RomeoOne2024-06-26 08:50:33 // 35874
Cz Tuningman-nak is ilyen kocsija volt, a misano kék. FB csoportban régen sokat szerepelt.
SD2024-06-26 08:48:58 // 35873
Már azt hittem csak ez volt Luigi-nak épp és rárakta:D
SD2024-06-26 07:20:56 // 35871
Competizione2024-06-25 11:14:32 // 35868
Azon a részen ahol a kép szerint jártál éppen a közelmúltban vagy mostanában lettek felújítva az utak.Pont Szepsiben,ha a tescónál mostál autót ott még egy darabot most újjítanak.De Mecenzéf,Stósz,Szomolnok is nemrég felújított szakaszok.Tovább keletre az Eperjesi kerületben még bizony vannak elég pocsék utak.És mivel itt születtem és itt élek már 63 éve azt tudom ,hogy szélesebbek Szlovákiában az utak és az útpadka is aszfaltos és nem csak kavics mint Magyarországon,gondolok itt az alsóbb rendű utakra.
3 db csevegős hozzászólás elrejtve
RomeoOne2024-06-25 09:08:23 // 35864
Szepsin kétszer is átjöttünk, ott oda-vissza menetben lemostam a kocsit a Tesco mellett ;)
Hátha Te jobban tudod... Volt most az utóbbi években valami útfelújítási program Szlovákiában vagy mitől olyan jók ott most az utak? Régebben azért nem volt ennyire látványosan jó mindenfelé.
Hátha Te jobban tudod... Volt most az utóbbi években valami útfelújítási program Szlovákiában vagy mitől olyan jók ott most az utak? Régebben azért nem volt ennyire látványosan jó mindenfelé.
RomeoOne2024-06-25 09:04:59 // 35863
Lassan újra lehet nyitni az utca áldozatai topikot xdd
Competizione2024-06-25 09:01:34 // 35862
Szia,,,,,,,,,,,,,,hát én pont ezen a környéken lakom,pontosan Szepsiben,,,,,ahogy jöttél Kassáról Jászó felé ,keresztül mentél Szepsin.Én is nagyon szeretem főleg a Stósz-fürdő felé a kanyaros részt sokat járok arra,élményautózásból,,,Üdv,,,,Forza Giulia.
SD2024-06-25 07:48:49 // 35860
Tegnap beszóltak az autómra:)))
"szép a gép" egy céges skodás, kiderült ott lesz alfacity-n, mondjuk ezt nem értem de mindegy is:D
A lényeg amit mondott amelltt hogy milyen egy csoda ez a Giulia:)))) Azzzz:)))
Hogy ő műanyag alkatrészek beszállítóival stb.. dolgozik, ezek terjesztése...
És elborzasztó dolgokat kérnek a gyártók...
A Gen2 alkatrészekre már semmilyen gyári sztenderdnek nem kell megfelelni...
Tehát ami pl: tűzálló, hőőálló minden álló műanyag.. az a második verzióban már csimán egy hőálló legegyszerűbb anyag ami kijön a gépből..
Ha ez így van az elég szomorú.. nyilván ez a VW konszernre igaz:D:D:D:D
De nem lennék meglepve ha a beszállítói láncoknál is ez lenne.
Én meg a mondat elején még azt hittem hogy azt fogja mondani hogy Gen2-re fejlesztenek az alkatrészen:D:D:D
A világ megéretta... :D
"szép a gép" egy céges skodás, kiderült ott lesz alfacity-n, mondjuk ezt nem értem de mindegy is:D
A lényeg amit mondott amelltt hogy milyen egy csoda ez a Giulia:)))) Azzzz:)))
Hogy ő műanyag alkatrészek beszállítóival stb.. dolgozik, ezek terjesztése...
És elborzasztó dolgokat kérnek a gyártók...
A Gen2 alkatrészekre már semmilyen gyári sztenderdnek nem kell megfelelni...
Tehát ami pl: tűzálló, hőőálló minden álló műanyag.. az a második verzióban már csimán egy hőálló legegyszerűbb anyag ami kijön a gépből..
Ha ez így van az elég szomorú.. nyilván ez a VW konszernre igaz:D:D:D:D
De nem lennék meglepve ha a beszállítói láncoknál is ez lenne.
Én meg a mondat elején még azt hittem hogy azt fogja mondani hogy Gen2-re fejlesztenek az alkatrészen:D:D:D
A világ megéretta... :D
WarbiRunner (Gyuri)2024-06-24 22:48:23 // 35859
Okés! 👍
RomeoOne2024-06-24 20:57:30 // 35858
Akkor szólok legközelebb, vagy szólj, ha ráérsz, aztán beiktatunk egy ilyet :D Nekem is kell néha egy olyan, mikor üres a jobb1, mert bár már sokat idomult az asszony, azért még tud elég hangosan szirénázni :DDD
WarbiRunner (Gyuri)2024-06-24 20:44:37 // 35856
Oké, de nem szeretek egyedül autózni 😅 Amúgy meg igazad van, ez simán beleférne néha.
RomeoOne2024-06-24 20:39:47 // 35855
Erre muszáj időt szakítani. Van persze, sok fontos dolog, de na. Egy nap kell Apának is, amikor néha ki tudja élvezni az autóját :D Jó, mondjuk nekem nem kell megoldani a gyerekeket, szóval könnyen beszélek, de Laci talán tud adni tippeket :D
Pl. itt egy fél napos szakasz: maps
Ha 8kor elindulsz, akkor az M3-ason 9 után nem sokkal ott vagy Gyöngyösön. Utána kiélvezed a szakaszt, aztán visszafelé, amennyi energiád meg kedved még van, vagy Putnoknál eljössz Miskolc felé vagy még egyszer lenyomod az Eger közeli szakaszokat és csak a Mátrát hagyod ki, aztán du. 3-4 körül már otthon vagy. Biztos vagyok benne, hogy nem bánnád meg. A morgó féked sem zavarna, le is jönne róla az égett réteg :D
Pl. itt egy fél napos szakasz: maps
Ha 8kor elindulsz, akkor az M3-ason 9 után nem sokkal ott vagy Gyöngyösön. Utána kiélvezed a szakaszt, aztán visszafelé, amennyi energiád meg kedved még van, vagy Putnoknál eljössz Miskolc felé vagy még egyszer lenyomod az Eger közeli szakaszokat és csak a Mátrát hagyod ki, aztán du. 3-4 körül már otthon vagy. Biztos vagyok benne, hogy nem bánnád meg. A morgó féked sem zavarna, le is jönne róla az égett réteg :D
G-MANN🍀2024-06-24 18:07:39 // 35853
OT+1, viszont M6 Bp-Gárdony kiváló kerülő, Budapesten is több okos útvonal, picit rugalmasabban a szabályokat, Veszprémi kirándulás, vagy Tordasi csárda, stb. Viszont amúgy kerékpár, séta sokat, vagy iroda klímával ülve sokat. Egyenlőre ezt dobra a gép. Élvezem Giulia minden pillanatát, utcai járókelők is a Supersprint kipuffal🤩🤩 összenézünk, kacsintva ősszeér a gondoltunk és a csillogó pillantásunk! ÁLOM!
WarbiRunner (Gyuri)2024-06-24 16:36:24 // 35849
Egyszerűen nem hiszek abban hogy ezek a technikák értelmes keretek közt fenntarthatóak addig. De ne legyen igazam :-)
zgi5212024-06-24 14:35:28 // 35846
Eszembe nem jut autóval nyaralni már hosszú évek óta.. :)
Idén 10. éve megyünk (bér)lakóautóval nyaralni. Min. 2 hét/alkalom általában olyan 3-3500km.
Gyakrolatilag bejártuk Európát, idén a nagy melegek miatt északra megyünk. (Dánia, Svédo.)
Már nem cserélném egy desztinációs nyaralásra. :)
2 gyerekkel tökéletes csapatépítő,a fiam még idén is jön velünk pedig 20+ éves, imádja :)

Idén 10. éve megyünk (bér)lakóautóval nyaralni. Min. 2 hét/alkalom általában olyan 3-3500km.
Gyakrolatilag bejártuk Európát, idén a nagy melegek miatt északra megyünk. (Dánia, Svédo.)
Már nem cserélném egy desztinációs nyaralásra. :)
2 gyerekkel tökéletes csapatépítő,a fiam még idén is jön velünk pedig 20+ éves, imádja :)

G-MANN🍀2024-06-24 08:23:44 // 35838
kis érdekesség
2024 júliusától csak olyan újonnan gyártott jármű helyezhető forgalomba Európában, ami rendelkezik az előírt, fejlett biztonsági és vezetéstámogató rendszerekkel. Az EU-s jogszabály értelmében így minden új autónál a kötelező alapfelszereltség része kell legyen az intelligens sebességszabályozó, a vezető figyelmetlenségét érzékelő figyelmeztető rendszer, a vészfékjelzés, a tolatóradar, valamint az eseményadat-rögzítő, és az indításgátló alkoholszonda későbbi beszerelését is lehetővé kell tenni.
Gépjármű forgalombahelyezés változás 2024.07.05.
2024 júliusától csak olyan újonnan gyártott jármű helyezhető forgalomba Európában, ami rendelkezik az előírt, fejlett biztonsági és vezetéstámogató rendszerekkel. Az EU-s jogszabály értelmében így minden új autónál a kötelező alapfelszereltség része kell legyen az intelligens sebességszabályozó, a vezető figyelmetlenségét érzékelő figyelmeztető rendszer, a vészfékjelzés, a tolatóradar, valamint az eseményadat-rögzítő, és az indításgátló alkoholszonda későbbi beszerelését is lehetővé kell tenni.
Gépjármű forgalombahelyezés változás 2024.07.05.
G-MANN🍀2024-06-23 23:46:20 // 35837
Prémium! ÁLOM!😊😉
RomeoOne2024-06-23 22:26:31 // 35835
A szombaton bejárt szlovákiai szakasz ez volt:

Ami durva és kicsit szomorú, hogy egy ebben igazából egy km szakasz nem volt, ahol ne tudtam volna nyomni neki a rossz út miatt. Mo.-on ilyet akkor sem tudok tervezni, ha mindent megpróbálok... Persze hozzá kell tenni, hogy ez sokáig nem volt így, az utóbbi években indulhatott valami nagyobb útfelújítási program, de azért látványos a különbség most.
Egyébként elég sok Alfát láttam és úgy nagyjából mind köszönt is, mint itthon. Egyik kanyar bejáratánál, hirtelen egy arany színű Giulia Q bukkant elő és villantott, integetett is serényen. A Stelvio-sok is.
Ha jót akar autózni az ember, most Kelet-Szlovákia egy nagyon jó hely rá. Arra kísérletet sem próbálok tenni, hogy milyen volt kiautózni azokat az utakat, mert elmondani úgy sem lehet. Ezt érezni kell. Erre már az "Álom©" kifejezés kevés.

Ami durva és kicsit szomorú, hogy egy ebben igazából egy km szakasz nem volt, ahol ne tudtam volna nyomni neki a rossz út miatt. Mo.-on ilyet akkor sem tudok tervezni, ha mindent megpróbálok... Persze hozzá kell tenni, hogy ez sokáig nem volt így, az utóbbi években indulhatott valami nagyobb útfelújítási program, de azért látványos a különbség most.
Egyébként elég sok Alfát láttam és úgy nagyjából mind köszönt is, mint itthon. Egyik kanyar bejáratánál, hirtelen egy arany színű Giulia Q bukkant elő és villantott, integetett is serényen. A Stelvio-sok is.
Ha jót akar autózni az ember, most Kelet-Szlovákia egy nagyon jó hely rá. Arra kísérletet sem próbálok tenni, hogy milyen volt kiautózni azokat az utakat, mert elmondani úgy sem lehet. Ezt érezni kell. Erre már az "Álom©" kifejezés kevés.
aranytl2024-06-23 19:54:05 // 35831
Októberben megelőztem egy ezüst G Astrát a 25-ösön Ózdról jövet. Nem adta könnyen az biztos. Ha ugyanaz volt, most elégtételt vett :D
Legtöbbször átlagautókkal akarnak lenyomni. Fiesta, vanok, ilyen-olyan városi autók. Teljesen értelmetlen, fel nem fogom kinek mit akarnak bizonyítani. Városban amúgy sem veszem fel a kesztyűt, rizikós. Egyszer a reggeli csúcsban a körúton egy Urus jött a seggemben, csak a fényszóróit láttam a tükörben. Az is mit akart a tömött úton? Fiatalon nehéz, de el kell engedni :)
2 éve áprilisban Eger felé Mónosbél után egy Mini erőlködött mögöttem. Beértem egy sort, 3 autó egy kisteher vezetésével. Kanyargós szakasz, nem belátható, felzárkóztam. Na a Minis megmutatta mekkora barom. Előzte a sort. Jobbos kanyar, kisteher fékez húzódik, szemből Suzuki félig le az útról. Elfért.
Gondolom büszkén meséli a haveroknak, hogy lealázta a Q-t és egy sor autót. Amíg megússza, nem fog változni. Sok ilyen van sajnos, nem számít milyen autót vezet.
Legtöbbször átlagautókkal akarnak lenyomni. Fiesta, vanok, ilyen-olyan városi autók. Teljesen értelmetlen, fel nem fogom kinek mit akarnak bizonyítani. Városban amúgy sem veszem fel a kesztyűt, rizikós. Egyszer a reggeli csúcsban a körúton egy Urus jött a seggemben, csak a fényszóróit láttam a tükörben. Az is mit akart a tömött úton? Fiatalon nehéz, de el kell engedni :)
2 éve áprilisban Eger felé Mónosbél után egy Mini erőlködött mögöttem. Beértem egy sort, 3 autó egy kisteher vezetésével. Kanyargós szakasz, nem belátható, felzárkóztam. Na a Minis megmutatta mekkora barom. Előzte a sort. Jobbos kanyar, kisteher fékez húzódik, szemből Suzuki félig le az útról. Elfért.
Gondolom büszkén meséli a haveroknak, hogy lealázta a Q-t és egy sor autót. Amíg megússza, nem fog változni. Sok ilyen van sajnos, nem számít milyen autót vezet.
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.
Online tag
0
Vendég0
874
Fórum
Friss topicok
- Együnk-igyunk, amíg teh...
- Forma-1
- Giulia
- Coffee - Minden ami kávé
- Tonale
- Zenebutik