Na most akkó betennék ide két képet és kérnék szakértői véleményt.
- a fogyasztást ugyanazon a szakaszon mértem oda - vissza irányba
- autópálya sík területen pár felüljáróval, alacsony forgalommal mint pl M6 Szekszárd - Bátaszéki kihajtó
- 1 napi csomag 4 személyre odafelé 5 személy + kutya visszafelé 4 személy + kutya
- odafelé közepes erősségű szél jobb hátulról visszafelé mérsékelt szél bal elölről
- odafelé 29 fok, klíma 23 fokon, visszafelé 22 fok klíma 22 fokon (hogy ne párásodjon az esőben az ablak)
- odafelé tempomat 150 visszafelé tempomat 130
mindezek mellett a fogyasztás átlaga odafelé 8,3 (148 átlaggal) visszafelé 8,8 (csak egy pillanatra billent 8,9-re amikor fényképeztem) 129-es átlaggal
Valaki magyarázza ezt meg nekem lsz, mert nehéz elhinni hogy a szél egyedül okozná ezt.
Igaz rátankoltam amikor meghallottam hogy soron kívüli kormányinfo lesz, látszik a tankolásig hátralévő kilométerből de feltételezem mindkét benzinkúton Százhalombattai benzin van, ezért az oktánszámban sem lehet lényeges eltérés (95-ös benzint tankoltam mindkét alkalommal).
Keréknyomás láthatóan lejjebb ment a hidegben az egyik be is jelzett menet közben amint látható, tehát lehet hogy a gördülési ellenállás is rátett.
Egy idő után kikapcsoltam a klímát (és a szél is megszűnt), így lement 8,5-re de még így is magasabb volt a fogyasztás alacsonyabb sebességnél...
Ötletek?