Fórum >> Típusok >> Giulia

mr_oven2024-08-29 11:04:34 // 36490
Kedves SD !
Mint említettem két kopoltyú van. Egy az aksi mellett láthatóan ellenőrizhetően rendben van.
A baloldal ugyanott nem csomagolható ki egyszerűen. Az egésznek az ellenőrzését füstgenerátosan tervezem hamarosan.
Elsősorban nem túlnyomás alatt jelentkezik a probléma. Illetve akkor lassabban. Gyorsabb, ha az ablak fenn van és nincs befúvás. Leggyorsabb befúvás nélkül és ablak lenn 5 cm-re. Ez utóbbi az én komfortos használati módom.
1 db csevegős hozzászólás elrejtve
SD2024-08-29 10:58:28 // 36488
Opció vehetsz mellé kotlaszart, és akkor a jóság megvan még legalább:)

A féket bármilyen autót el lehet fékezni.. az hogy lekvárból van a tárcsa az nekem sem begyere.. de hát lehet rá tenni tuningot.. a napi közlekedésre valószínüleg elég lenne.

Nekem amúgy most a nyári túra alatt javult a tárcsa hangja szóval tényleg lehet benne valami hogy meg lett üvegelve:D

Mondjuk a mormogást max felszabályozással tudnád már helyretenni, ha van még elég anyag benne.
8 db csevegős hozzászólás elrejtve
SD2024-08-29 10:10:23 // 36479
Nekem, továbbra is az a kérdés hogy hogyan kerülhet kipufogó gáz a zárt túlnyomás altt lévő utastérbe.

Opció B. ha nincs túlnyomás akkor az akku tálca melletti csappantyú zárva kell hogy legyen.

Itt kéne szerintem körülnézni.
mr_oven2024-08-29 09:57:45 // 36478
Kedves Shadin !

Ne felejtsük el, hogy a cső átmérőjének csökkenésével meredeken, négyzetesen nő a kiáramló gáz sebessége. Szemre úgy látom, hogy az új kipufogó nem 76mm átm. hanem legalább 10 mm-rel kisebb, azaz 32%-kal fog gyorsabban kiáramlani a gáz és ezzel könnyebben leszakadni az autóról.
3 db csevegős hozzászólás elrejtve
SD2024-08-29 09:11:43 // 36474
NA és mennyire macera lebontani hátul a műanyagot a kipu cseréhez? pont most tervezem.
mr_oven2024-08-29 08:35:22 // 36472
Az első lapja úgy kezdődik a szerződésnek, hogy 5 év teljeskörü garancia, amit később részletez és korlátoz. Ez így átverés mer nem a korlátozott garanciát hívják teljeskörűnek.
WarbiRunner (Gyuri)2024-08-28 23:08:02 // 36471
Nekem is ugyanez a 3+2 van, eszerint is kezelik a dolgokat..A motorra hajtásra él a +2 ami azért ad egy biztonságot pár drága hiba esetére.
G-MANN🍀2024-08-28 22:41:29 // 36470
3+2 év / 100.000 km Maximum Care kiterjesztett garancia nálam is. 3 év teljeskörű és utána +2 év (pl. üléshuzat kopás nem, de multiair csere igen)
2 db csevegős hozzászólás elrejtve
RomeoOne2024-08-28 21:13:56 // 36467
Nekem úgy magyarázták, mikor átvettem, hogy 5 év teljeskörű, magánszemélyeknek 3 év összEU területén + 2 év csak Mo.-on. Míg cégeknek ez 2+3 év. Majd tényleg előkeresem már a papírjait és elolvasom mi van benne leírva. De nekem most a 3 éves szervizen cseréltek gariban xenon égőt. Azt nem hiszem, hogy a powertrain gari fedezte :)
mr_oven2024-08-28 21:08:06 // 36466
Nincs 5 év teljes körű gari a 2021-es autókra ! Ez le is van írva és az importőr is megerősítette.
WarbiRunner (Gyuri)2024-08-28 21:06:48 // 36464
Ha már hibakeresés. 2.0 tulajok, megnéznétek, hogy a turbó wastegate karja nektek kottyan? Nem a kis összekötő fém lemez ami zörögni szokott, hanem maga a waste gate tengelye.
Like this
Erről van pontosan szó.
mr_oven2024-08-28 21:04:53 // 36463
Az akku mellett egy szellőzőt látok. Bal oldalt van még egy. Bal oldalon nem egyszerű lebontani a csomagtartó belső burkolatot. Nem mentem neki a szétszedésnek.
RomeoOne2024-08-28 20:58:12 // 36462
Akkor viszont kár garival vesződni, az csak arra vonatkozik, hogy a gyári állapotot helyreállítsa. Ha gyárilag olyan és a tömítés miatt nem jut be gáz, akkor nem fogják az ügyfél elképzelése szerint áttervezni a kipufogóvéget. Saját szakállra kell átalakítani.
mr_oven2024-08-28 20:54:25 // 36461
Abban egyre biztosabb vagyok, hogy ez a feltétel teljesül minden autón , hogy a kipufogó melletti résen vissza tud fordulni a gáz. Nem az az igazi megoldás, hogy tömíteni kell a csomagtartót. Az csak a hiba elfedése. Ha a szomszéd hetekig füstöl az udvarán nem az a megoldás, hogy tömítem a házam ablak réseit, hanem leállítom a szomszédot.
3 db csevegős hozzászólás elrejtve
RomeoOne2024-08-28 20:49:54 // 36457
De nekem állítgatja és nem az éjszakai-t meg a nappalit váltogatja. Onnan tudom, hogy a térkép nem vált át éjszakaira.
RomeoOne2024-08-28 20:48:05 // 36455
Látom '21-es autó, mint az enyém. Azokkal elvileg 5 év teljeskörű garit adtak, erre is kell, hogy vonatkozzon, sztem.
2 db csevegős hozzászólás elrejtve
mr_oven2024-08-28 20:45:10 // 36452
Két éves elmúlt, a kiterjesztett gari erre nem vonatkozik. De véleményem szerint nem meghibásodás a gyökérok. A lökhárító mögé való visszaáramlás szerintem minden Giuliánál megvalósulhat. A kérdés az , hogy ez be tud-e menni a csomagtartóba vagy nem, de semmi keresni valója nincs a gáznak a csomagtartó körül. Rontja a helyzetet a dupla kipufogó, mert fele sebességgel jön ki a gáz, azaz nehezebben tud elszakadni az autótól.
WarbiRunner (Gyuri)2024-08-28 20:44:19 // 36450
Ki kéne venned a kerékdob burkolatot hátul a baloldalon, és úgy megpróbálni.
RomeoOne2024-08-28 20:43:13 // 36449
Biztosan nem csak annyi a hiba, hogy a díszkarima és a cső között nagy a hely és a turbulencia bekavar, mert akkor ez tömeges probléma lenne. Viszont más nem számolt be ilyenről.
Még ha segít is a dolgon a rés betömése a csőnél, minden bizonnyal nem az lesz a vaódi megoldás, hisz más Giuliáknál is biztos visszakavarja a gázokat, de mégsem jutnak be.

Egyébként, ha egy komolyabb odalépéssel reprodukálható a dolog és meg lehet mutatni a szerelőnek, hogy ő is elkezd fuldokolni, akkor sztem nem utasíthatják el a dolgot. Nem abba a szervizbe kell akkor vinni, ha ott csak lerázni akarnak, hanem olyan helyre, ahol tényleg foglalkoznak is a problémával.
WarbiRunner (Gyuri)2024-08-28 20:41:38 // 36448
A garis problémákat hagyjuk is...
Viszont hátul is burkolt az egész autó alja.. Tehát egyáltalán nem egyértelmű hogy melyik irányba indul el a gáz lehúzott ablaknál a kipufogó cső és a dísz csővég között. Ha az utastérben csökken a nyomás, a csomagtér kopoltyú pedig átereszt akkor a dob körüli burkolt térben is csökkenhet a nyomás. Szerencsére nálam eddig nem jelentkezett ilyen, vagy csak nem használtam pont így az autót, de teljesen elképzelhető.
mr_oven2024-08-28 20:33:44 // 36447
Kedves SD ! A legtöbb kérdésre a válasz a leírásban benne van. A kipufogó szag bejön ha le van húzva az ablak és ha nem akkor is. A leghatásosabban, leggyorsabban akkor jelenik meg, ha kb 5cm,re van lehúzva a bal első.( Csak akkor dohog, ha a hátsó is lehúzott. ) A csomagtartó valóban kiszellőzik alacsony fordulat mellett 1500-3000 és főleg ha túlnyomást csinálok. Az azonban nem megengedhető, hogy egy keményebb előzés után mindenki tekeri le az ablakot és fúldoklik. A leírásomban nem CO-irok, hanem széndioxidot CO2 , Ez azért van, mert ennek magasabb az aránya és jobban mérhető egyszerűbb olcsóbb eszközökkel. Nem az 1800ppm CO2 a veszélyes, hanem ami vele együtt még kijön. A CO2 viszont a detektálásra tökéletes. Két másik autómban nem változik a levegő összetétele a csomagtartóban. Marad 410ppm. A jobb kopoltyún nem látok hibát, a balhoz nem lehet könnyen hozzáférni, pedig onnan érzem jobban a csomagtartó ajtaja íves tartójának kivezető rése mellett a dob fölött. Ezt kívül a kerékdob felől próbáltam letakarni de nem segített. Ezt az esetet még nem mértem, de még megmérem.
SD2024-08-28 19:46:52 // 36445

ha csak egy ilyen zsák szerű izé lenne ott az túrót sem ér.. a viszont olyan gumis csappantyú akkor annak vákuumra zárni kéne? nem hollott bele valami a csomagtartóból?

Amúgy meg ha garis a probléma a saját mérésedet meg tudod ismételni a szerelő jelenlétében és onnan nincs vita. Ha nem is azonnal de állást kell foglalniuk, kipu gáz nem kerülhet az utastérbe, résen keresztül.. esetleg hibás a kopoltyúd?
SD2024-08-28 19:37:19 // 36444
A csomagtartód nem lehet lukas a kipufogó felé, ott valami tömítés hiányzik akkor .. szerintem..

Addig értem hogy a kip és a kipu vég között mondjuk a lökös alá kerülhet a gáz tegyük föl, de menet közben onnan pont hogy ki kéne húznia a szélnek.

De a lökös felől kéderrel tömített a csomagtartó, alulról pedig az a kis műanyag doboz szintén tömített a dob felől sztem.

A másik hogy egy DPF autó, bemelegedett motorján milyen kipufogó gázt tudsz te érezni??

A CO-mérést értem, mert CO nyilván jön ki belőle, de hogy annak szaga lenne..?

Illetve ha megy a venti elvileg mindig túlnyomásnak kéne lennie a kabinban?

Milyen ablak állásban csinál vákuumot az autó?

Én menet közben pl: nem tudom elviselni csak azt ha első balka tökig lehúzva és hátsó ablak olyan 3/4-ig vagy felette hogy ne dohogjon, de ezt is csak egyedül mert a család rinyálna azonnal.
mr_oven2024-08-28 19:27:54 // 36443
Kedves Giulia Tulajok !

Egy évvel ezelőtt érdeklődtem a fórumon egy hibával kapcsolatosan, mely szerint az utastérben kb, 5000-es fordulatnál nagyobb sebességgel haladva beáramlik a kipufogó gáz.Ezt gyorsítja és erősíti ha kb 5cm-re lehúzom az ablakot,. Az egészet egy 10000 km-es Giulia 2.0 200LE autón tapasztaltam. Addig nem is nagyon hajtottam, azaz vélhetően kezdetektől fennáll a hiba. Mivel garanciálisan elutasították és azt mondták, hogy nincs rá megfelelő gyors diagnosztikai módszer, ezért magam kezdtem mérésekbe. Vettem egy széndioxid mérőt és haladtam előlről hátulra. A motortérben semmi, a kipufogó toldásoknál semmi, csomagtartóban magas az érték. 2 perces 5000 fordulattal egy menet után a normál levegő széndioxid ppm 410-ről 1800-ra ment fel. Vizsgáltam a kopoltyúkat, de csak az akku mellettit tudtam teljes körűen megvizsgálni. Úgy látom ez rendben. A gáz a kipufogó végéből jöhet. A kipufogócső és a külső diszkarima között nagy rés van. Eltömtem egy vizes ronggyal. Láss csodát, a megimételt mérések csak 550ppm-et mutatnak és nem érzem a gázt.
Diagnózisom a következő: Az a gyanú hogy a rövid kipufogó lehetővé teszi, a mellette lévő résen a keletkező turbulencia által a visszaáramlást, a lehúzott ablak keltette vákuum pedig beszívja a csomagtartón keresztül az utastérbe a gázt. Kettős hiba áll fenn. Az előbbi rövid cső és rés lehetővé teszi, ami tervezési hibának tűnik. A vákuum pedig a tömítetlen csomagtartón beszívja mer van mit. Az első a nagyobb probléma. Ez olyan mint egy földelt készülék esetében nem lenne jó a földelés a készülék kábelén. Nem észlelem addig amíg nincs zárlat a készülékház és a fázis között, de ha bekövetkezik akkor nagy baj is lehet..
Tapasztal valaki hasonlót ? Szívesen segítek megmérni a visszaáramlást a csomagtartóba és utastérbe.
RomeoOne2024-08-28 18:59:08 // 36442
Na de én pont azt mondom, hogy nekem a nappali módon belül is állitgatja ezeken a fokozatokon
SD2024-08-28 18:54:40 // 36441
Ja igen a fényszórót azt fényérzékelővel kell hogy kapcsolja de ugyan úgy mint a GPS-t átrakja esti módba akkor teszi át a másik fényerőre a műszerfalt ha átállítottad.
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.