Mutasd

>> Esemény2023-02-21

Visszaemlékezés 2005-re

Emlékszem valahol beakadt nekem hogy alfát akarok venni, már nem emlékszem HAHA beugrott, hát Michael-T már akkor is menő üzletember barátomnak volt egy Alfa Sprint-je, megkaptam a volánt 75m-re és azt mondta kettes alapjáratról, hogy padló:))))) egy életre beégett!!!! ahogy a boxer hörgésből trombitálásba vált;) a töbi emlékem csak az hogy mindenki le akart beszélni:)

Először 33-asokat nézegettem volt két ígéretes példány, az egyikről kiderült hogy csúnyán törött volt és nem is volt igazán jó állapotú, pedig még kölcsön is kaptam 2 napra, sajna több gond is volt vele. Éppen működött, de a lábam alig fért el benne, az index kar döccenőre leugrott.. szép szép, de nem az az állapot amibe bele merek vágni.

Valami szintén agymenés ötlettől vezérelve egy Skoda szervízbe vittem el átnézetni, ott mutatták meg a vágott első csonkállványt, a félodalasan felújított motort.. a lötyögő kárpitokat, szóval szomorúan lemondtam róla. Amúgy nagyon rendesek voltak tényleg jó szándékuan beszéltek le.

Utána egy 33 P4-et néztem meg, ez már igazi csemege volt, de a tulaj nagyon flegma volt nem volt szimpatikus és az ára is jóval magasabb volt.

Nem szoktam sok autót megnézni, sokat keresgélek adatokat, árakat, hibákat, de nem megyek max 2-3 autót megnézni.

Így volt ez akkor is, illetve akkor alakult ki (ugye ezt most 2023-ban írom visszaemlékezésként)

Szóval már az Alfa Amore-n kerültem kapcsolatba Bandi-val (Bandibácsi) aki egy 155-öt ajánlott eladásra amit ő használt előzőleg, aztán a faterjának újította fel, és most árúba bocsátotta:)

Egészen más volt egy láthatóan hozzáértő és igényes tulajjal az egyeztetés, hamar megbeszéltünk egy találkozót amikor Budapesten lesz, és eljött a géppel, emlékszem a Várban találkoztunk, és ott vitt egy kört a környéken. Füleltem mint egy sas, sasoltam minta nyúl:D mindenre rákérdeztem a motor hangja a stb. Kb. el is dőlt ez az autó kell nekem, némi alkudozás után elég tetemes summáért meg is állapodtunk kb. 1,5x annyit költöttem végül autóra mint terveztem, de lelövöm a poént ezt 10 év alatt sokszorosan behozta.

A korabeli képeket visszanézve félelmetes hogy akadnak be a dolgok:)
- 155 fehér kerékkel:)
- 33 Zender kittel
- 33 Recaro üléssel

Spoiler: ez mind meglett a 155-höz később :)
2005 novemberében járunk