Inner Circle2005-06-21 10:55:35 // 1929
Nézd, az a helyzet hogy ez egy olaszautó-buzi fórum. Itt mindenki olaszautó-buzi, és ezért elfogadom hogy szemellenzősnek számít, aki nem olaszautó-buziságának mindent alárendelve áll egy témához. Nekem az F1 történelméből vannak párhuzamaim, olvastam a szaksajtót (NEM Palikot hallgattam), a véleményem teljesen megalapozott, nem foghegyről mondogatok oda. Elfogadom hogy mindez fityiszt sem ér azzal szemben, hogy VÉGRE FERRARI VÁNTÚÚÚ!!!! Ebben megegyezhetünk :D
Inner Circle2005-06-21 10:53:35 // 1928
"Az Európa Nagydíj után a Forma-1 több szereplője firtatni kezdte a 2005-ös gumiszabályok biztonsági vonatkozásait, a Ferrarit irányító Jean Todt azonban más megvilágításban láttatta a helyzetet, azt sugallva, hogy a Michelin a Bridgestone-nal ellentétben a biztonságot is feláldozta a teljesítmény érdekében - és részben ez okozza a Ferrari lemaradását."
Ez azért marhaság, mert a Michelinnek mindössze Massa defektje okozott problémát, de hát defektet már Kimi is kapott Sepangban, Mihály Barcelonában, és az eddigi években is számtalan autó.
Az Európa GP-n a szenzáció Kimi veszélyes, de szerencsés kimenetelű balesete volt, azonban ezt nem defekt okozta. Kimi kockásra fékezte a gumiját és az ebből származó vibráció kb 10 körrel később, egyáltalán nem váratlanul széttörte a felfüggesztést. A gumi még tökéletesen bírta!
A gumiszabályt azért vették górcső alá, mert Kimi az idei szabályok szerint csak biztos hátrányba kerüléssel cserélhette volna le ezt az abroncsot, amit nem akart bevállalni. (Tavaly az utolsó tankolással együtt gumit cserélt volna és nem lett volna baleset.) DE MAGUK A GUMIK BIZTONSÁGA SZÓBA SEM KERÜLT! Jean Todt politikushoz méltó ügyességgel tolta át ezt a kérdést a gumik biztonságára. A kérdés az volt: veszélyes-e az egy gumi? Innentől már egészen finom csúsztatással szinte hitelesen beszélhetett arról, hogy miután Michelines autónak a gumival összefüggő balesete kapcsán merült fel a kérdés, a Michelinek ezért nem biztonságosak...
De ugye mindenki látja, hogy itt az orrunknál fogva vezetnek minket?