Meg kell, hogy osszam Veletek a mai napomat ami számomra, illetve alfácska számára mondhatni katasztrófába torkollott.
Reggel 6-tól EGR szelep és szívócsonk puculás. Jól sikerült ...totkóra tele volt korommal. A siker az EGR puculás, illetve egy hibakód törlés után lett teljes( 1,2,3,4-es kép).
A gép hiba mentes lett. Aztán délután mindenféle előzmény nélkül főtengelyről egy az egyben a szó szoros értelmében levált, lenyíródott a főtengelyen lévő szíjtárcsa, ami pár másodperc alatt zajlott le. Égett gumiszag a vezérműtengelyen elhelyezkedő szíjtárcsa gumi ágya szétolvadt és levált. Erről sajna nem tudtam képet csinálni, majd a főtengelyen lévő szíjtárcsa törés.(5,6,7-es képek)
A sorrendet csak sejtem, mert először furcsa égett gumi szagot éreztem, majd jött a "kék halál", se kép, se hang 1 másodperc alatt. Valszeg totális megsemmisülés "oda bent" szelepek, dugók állapota egyenlőre kétséges. Holnap vagy holnapután okosabbak leszünk. Ha valaki tud valami ésszerű magyarázatot adni akkor azt megköszönném. Előre leszögezem a vezérlés cserém pár hónapja volt, talán 10000 km-t mentem vele.