szerintetek nagyon gáz lenne, ha a tápkondin a HIFONICS felirat fordítva lenne?
mivel esztétikai kérdés, remélem nem gond, hogy kérdezem :) sajnos függőlegesen nem tudom bepréselni sehova (max a könyöklő mögötti kis ablaknál), vízszintesen pedig csak az erősítő fölött fér el, de az is úgy, hogy a felirat hébernek látszik majd :)
Tisztán technikai értelemben lehet, de általában zenét hallgatunk. Mindenben a Hallgató zenei ízlése a döntő, ahhoz kell alkalmazkodni az építés során. A gyár se véletlenül ajánl mindkét fajtát, ha az egész ilyen egyszerű lenne nem tenné. A választás a tulaj dolga.
a láda milyenségét a hangszóró paraméterei határozzák meg.Az EBP.Ez egy viszonyszám.EBP=Fs/Qes.Az EBP 55 vagy alatta akkor alacsony rezonanciapontú,csekély csillapítású,gyenge mágnesű.EZ A ZÁRT LÁDA VAGY CSILLAPÍTOTT ÜREGŰ BANDPASS.
Ha azEBP56 vagy annál nagyobb,akkor BASSREFLEX.
de nem nagy gáz, ha van rajta és csak akkor töltődik fel, ha megy indítom a rádiót? gondolom ez indításnál jó, ha véletlenül gyengébb lenne az akksi, akkor ne szívja le azt a kis erőt, ami benne van még mielőtt beindulna a motor... nem tudom, hogy most érthető voltam-e :)
Igen.
A láda "milyenségét" elsősorban a Te ízlésed dönti el. Zárt doboz kevésbbé kavarja össze a hangképet rezonanciákkal. Simábban illeszthető a rendszerhez. Elsőre azt ajánlanám.
Döngetni, hangoskodni bassreflex, sőt bandpass kell.
Reflexből is lehet nagyon szép hangút építeni, de nem egyszerű.
A gyár mit ajánl? Nekem a JBL-hez adtak gyári dobozméreteket.
Hali! Megvettem életem első mélynyomóját egy Hertz ES200 személyében. A hozzá építendő láda térfogatába beleszámít a hangszóró térfogata vagy nem?
Hogy lenne érdemes megépíteni a ládát? Zárt vagy reflex?
na... a kondenzátor miatt van most bejáratáson a dolog.... :) (igazából a hiánya miatt)
most egyszerűen nem jut rá..... és döntenem kell... vagy szelepfedél-tömítés vagy tápkondenzátor....
így a fülem is épségben marad, és a műszerfal sem villog...
meg amúgy is.... 7 € vs. 56€+postaköltség.... nem mozog egy súlycsoportban a LED és tápkondi
kösz ezt akartam hallani...
mint irtam majd kivancsi leszek ha hangosit mi villog jobban.. a neon,vagy a müszerfal..
es vajh mikor lesz akkucsere,vagy generatorfelujitas :)
nem akarok kötözködni,meg johangulatot lelombozni,de ha nekitekered a hifot,meg beidnul a JBL, sztem a kek neonod villogni fog anelkül is hogy gyarilag tudna,söt nemcsak a neon,demeg a müszerfal is..tölem kis minusz mivel nont vettel kondi helyett elsö körben... :S :))
azert alakul...
ráér..... van kamerám, meg van fényképezőm is :) szóval most csak így hirtelen akartam mutatni, hogy miről beszélek.... különben még lesz rendes felvétel este is :)