Blog >> akkumulátor

>> Szervizystuc // Alfa 146 ti Super Produzione // 2008-03-26

Felhívtam az akkumulátor boltot. Nem hajlandóak cserélni garanciában az akkut, mert állítólag olyan baja van, ami nem garanciális... Kérdem én, hogy akkor milyen...? Ugyanis a feszültségszabályzóm és a generátorom tökéletes, de ezt ők nem hiszik el, sőt, most azzal jöttek, hogy ezeket akár időközben megcsináltathattam... Amit adtak átmenetileg csereakkut, lehet, hogy egyszerűen nem fogom visszaadni. Most abban maradtunk, hogy pénteken járok arra, akkor megnézik, lemérik újra a feszültséget és a generátort, bár ha úgy állnak a dologhoz, hogy akár azt is kicseréltethettem, akkor nem tudom minek... Mindenesetre a továbbiakban jelen állás szerint senkinek nem ajánlom sem a Bären akksikat, sem az a Top Coop Kft-t, akik éjjel-nappali segélyszolgálatot működtetnek, mert tapasztalataim szerint nem megbízhatóak. Az előző Bären akkum, amit szintén tőlük vettem (2 év garanciával), az is kb 16 hónapot bírt, meg ez is. Érdekes üzletpolitika... Pénteken folyt. köv.

>> Szervizystuc // Alfa 146 ti Super Produzione // 2008-03-21

Reggel megyek le az autóhoz, indítom, de semmi. Mozgatta ugyan az akku az önindítót, de elég haloványan. Telefon Zottyának, aki jött is hozzám, mint egy Sárga Angyal. :-) Bikázással indult, nem volt gond. Töltés van, ott sincs gond. Hát, akkor csak akku lehet a saras. Semmi gond, még garanciális (kb. másfél éve vettem), irány a bolt. A boltban közli az ember, hogy egyedül van, szereljem ki. Jó. Adott szerszámot, kivettem. Keddre kiderül, hogy rossz, mert most feltöltik. Kaptam egy csere akkut addig, remélem ez nem szarik be...

>> EgyébGabesz // Alfa 146 1,6 ie // 2008-01-22

Na én is elkezdem a blogolást :-)
Kezdem azzal, hogy az autó mikor megvettem a navigációt, elkezdett furcsa dolgokat művelni: először megnémult a duda, majd megállt az ablakmosó motorja, aztán játszott olyat, hogy hol működött a km számláló, hol nem (de ez elmúlt, most már régóta működik) és (remélem) végezetül kezdi megadni magát az akkumulátor, ami nem is csoda, mivel 7 éves :-) a héten veszek újat, addig szépen lent pihen a kocsi a garázsban (van másik :-)

>> Szervizkoz // Alfa 145 1,6 TS // 2008-01-04

Exide X-tra XP04, 62 Ah, 640 A
Eddig így indult: najj-najj-najj-najj-brummm
Most így: tyityityi-brummm
Marhafasza! (csak q drágáért adják mostanában az akksikat...)

>> EgyébWilly // Alfa 146 ti // 2007-12-08

Kinyírta az autó a 2 hónapos akksimat, ezért némi ráfizetéssel új akksi került bele. Varta 55 Ah jobb pozitívos. Hibaforrás keresése folyamatban...

>> SzervizWilly // Alfa 146 ti // 2007-09-18

Vettem bele új akkumulátort. Hoppecke 55 Ah, jobb pozitívos.

>> SzervizKristyon // Alfa 146 1.4 (boxer) // 2007-08-02

Tegnapi vásárlás után nem volt hajlandó elindulni a kicsike. Már a műszerek sem akartak nagyon jelezni, pedig most tuti nem hagytam rajta semmi fogyasztót. Öröm az ürömben, hogy a szomszédban volt egy autókereskedés és volt nekik bikázójuk, igy be sikerült indítani, persze pöcc-röff. Ezek után irány az aksis, és kapott is új akkumulátort, megmérték a töltést is mivel csak így válalják a garanciát, és teljesen jó :)

>> SzervizAttie // Alfa 156 1.9 16V JTD M-Jet // 2007-06-28

Na megvan a felújított stabrudam :) Csöndes lett az autó. A munkadíjat kissé magasnak érzem most. 15e volt. A csere után természertesen futóműbeállítás is volt, hogy ne kóvályogjunk.
Benne figyel az új akksi is: 74 Ah Eagle. Sosem hallottam még róla, de rá van írva, hogy for Alfa Romeo meg Ferrari. Akkor rossz már nem lehet :-)

>> SzervizAttie // Alfa 156 1.9 16V JTD M-Jet // 2007-06-23

Ma tankoltam. Mikor el akartam indulni, akkor se kép se hang nem volt az autóban :(
A motort sem pörgette. Kihívtam az Autó Klubot. A diagnózis: az akksi kuka. Mindenre gondoltam, de erre nem, mert előtte 2 perccel még pöccre indult. Hát ez van. Kaptam kölcsön akksit a szerelőmtől, jövőhét elején megy hozzá, addigra szerez új akksit és a stab rudat is cseréltetem, ha már ott van.