Edyboy - főkép
>> SzervizAlfa 155 1.7TS 8V // 2009-06-24

Ma meg lett igazgatva a hátsó lökös,ami a Selénián lefittyedt.Kiderült,hogy a lökhárító alatt rohad a vas,ami azért volt szerencse,mert az engedett az oszlopnak,így legalább egyben maradt a lökös.Viszont kell majd alakatosmeló.
Meg lett oldva,hogy ismét villogjon a balos oldalindex.Csak kontakthibája volt.
Ki lett cserélve továbbá a két első hangszóró,így újra düböröghet a zene :)
Továbbá cserés lett a csomi kédergumi :)

>> SzervizAlfa 155 1.7TS 8V // 2009-02-01

Utálom a vasárnapokat.Nem elég,hogy hajnalok hajnalán ki kellett bújnom az ágyból,amikor éppen valami szépet álmodtam és odakint sötét volt és hullott a hó,így hát havat kellett söpörnöm a járdáról és persze a kocsiról is és hideg ülésben kellett helyet foglalnom és persze eleve gáz,hogy dolgoznom kellett menni,ekkor kiderül,hogy nem tudom rendesen becsukni az ajtót,mert nem ugrik a zár a helyére,plusz el kezd villogni az elakadásjelzőm és nem akar leállni és így autózom 7 és fél kilómétert,majd az is kiderül,hogy az első helyzetjelzőm befakkolt és a műszervilágítás egyik izzója is most szenderült jobblétre,bár úgyse nagyon van mit világítania,mert az olajnyomásmérő is sztrájkol és nem mutat a benzinmérő sem,nem mintha sok mutogatnivalója lenne de azért hiányzik és persze idegesít a varázsszem hunyorgása és végül arra is rá kellett jönnöm,hogy szíjjel van törva a rendszámkeret,bár örülhetek,hogy még megvan a rendszám és a tetejébe még dolgoznom is kell,ahelyett,hogy e bosszantó hibákról mit sem tudva édesdeden szenderegnék a kedves ágyikómban.
Azonban a dolgok néha jóra fordulnak,mert estére már újra rózsaszín minden,szépen csukódik az ajtó és nem villog fölöslegesen semmi és a rendszámkeret is büszkén hirdeti az alfaamorét újfent és a műszer is mutat,bár a nyomásmérő nem,de hát semmi sem tökéletes,azért az élet mégis szép,tekintve,hogy holnap reggel nem kell korán kelnem és ráadásul találtam otthon vörösbort is :)Egyszóval most már újra az élet napos oldalát nézem :)

>> SzervizAlfa 155 1.7TS 8V // 2009-01-30

Ma egész délután szerelés folyt a jól bevált garázsban.Kicserélésre került a jobb oldali ablakemelő kapcsolója,mert csak lefelé mozgott,felfelé nem.
Be lettek zsírozva az ajtók is.A fűtés is helyre lett hozva,mert nem működött az irányváltó,csak egyfelé fújta a levegőt,de már elmúlt.
Helyzetjelző égők is lecserélődtek hátul,plusz a rendszámvilágítás is megjavult.
Az utastér-világítás is kikupálódott.Persze a szerelés közben hibákra is fény derült:nem műxik a bal első tompított,valamint meg van repedve a bal első kilincs.
Úgyhogy van még teendő.

>> SzervizAlfa 155 1.7TS 8V // 2009-01-20

Ma volt idő helyrehozni néhány hibát.Többek között a kilincs került cserére,amely szegény nemrégiben jobblétre szenderült.Derék Marklar jóvoltából sikerült szert tenni egy pont ugyanolyan színű(szép ződ) kilincsre,így hát szépen bent virít már.
Kicsit idegesítőbb volt a villany hajtotta ablakemelő harcképtelensége.Kiderült,hogy a két gumi távtartó szakadt szét,valamint a spirál is kiugrott a motrból.Szerencsére pont volt kéznél egy másik emelő,amiből kinyertük a bisz-baszt.Kicserélődött végre a háccsó ablak szgélye is,amely el volt törve.A végén még volt idő delejt csalogatni az óra panelbe és a fűtés tekerentyűkbe.Tök zavart már,hogy nrm látom az időt.
Köszönet Ari barátomnak munkájáért :)))))))))))))))))))))))))

>> SzervizAlfa 155 1.7TS 8V // 2008-01-04

Ma sor került a duda cserére,mert az egyik be volt halva,a másik meg igen vérszegény volt.
Mostantól érces hangja van.A jobb szemének a világa is vissza lett adva.Vaksin közlekedtem az ünnepek alatt.

>> SzervizAlfa 155 1.7TS 8V // 2007-12-22

Kihunyt a jobb szeme a gépnek,úgyhogy új izzót kapott de mivel valami kotyogott benne,ezért szét lett kapva atomjaira a világítótest és pucolás után újra összerakva.Viszont még be kell állítani a fényszórót,mert bénán világít.
Kicserélésre kerültek az ablaktörlő lapátok is.A régi nem rá való volt,túllógott.

>> Tuning és extraAlfa 155 2.0 16V // 2007-11-26

Felkerekedtünk a távoli Baranya megyébe,annak is Egyházaskozár nevű falujába,hogy megvásároljunk egy spoilerkészletet,ami áll első,hátsó és küszöb spoilerből,valamint szemöldökből és szárnyból.Nagyon mutatós lett vele az Alfa.

>> SzervizAlfa 155 1.7TS 8V // 2007-10-19

Ari és Yoyo barátom ma éppen ráért és mivel nem volt jobb dolguk, kezelésbe vették a ződet.
Először a kézifék jobbítása zajlott,még nem lett tökéletes de sokat javult.Ezek után az ajtók következtek.A két első ajtóból hiányzott a stift,ezért minden ajtónyitásnál csúnyán kattogott.Hatos csavart raktak bele.A bal első ajtónak továbbá problémája volt,hogy rondán zörgött ajtó csukásnál.
Ajtószétszedésnél kiderült,hogy hiányzik egy gumi biszbasz,ami csillapítja a rezgést.Na ez is ki lett cserélve.Motortérben is történt művelet.Cserére került a komplett légszűrő a légtömegmérővel és az alapjárati motor gumicsöve.Utastérben kedvező változás,hogy most már világít az óra.
Rossz hír is van.Fény derült rá,hogy a két hátsó féktárcsát és fékbetétet,valamint a jobb hátsó csapágyat cserélnem kell.Valamint a kipufogót is.Remélem nem bővül a lista egy ideig.