Mutasd

>> Szerviz2017-05-07

Ez egy lemaradt blog, sajnos idö hiányában csak most.

Váltólaj csere: Elaforgnál vettem 3 liter Matryx váltóolajat, kellett is mert 2.5 liter került bele, igy most koppon van váltóolajjal, bár tavaly cserélve lett és probléma nélküli volt a váltás, igy be tudom egy öblitésnek a tavalyit.

Kézifék : Most télen meglepett mikor befagyott a kézifékem, a probléma a végén lévö gumi el volt porladva, szó szerint, Cofle került bele, üléspatentet Elaforgnál vettem 2db.

Szervótartály: Még jó pár hónapja rendeltem itt kint egy gyári tartályt mikor a szervóolaj szintem ingadozott, akkor nem lett cserélve csak a tartályban lévö olaj ki, új Tutella bele... most cserélve lett a tartály kb 105 ekm-nél igy az új jó lesz a következö 100-re - plusz mégegyszer átmostuk a rendszert, olajam volt mert 3litert vettem anno és még igy is maradt, a régi tartályt eltettem az új dobozába, látszólag hiba mentes volt!

A munkát újra Kornya Laci végezte Debrecenben, Húsvét után, kedden reggel 9-re vittem, du.14-re már kész is volt, Köszönet Neki!

Klima: Nagy Miklós http://debrecenautoklima.hu , nála tisztitva-feltöltve 240g gáz volt benne, ezért volt valószinüleg hangja, ami külön jó hogy géppel végzi mint itt kint nálunk minden Werkstatt, olaj-gáz leszivása után feltöltés 460g-ra és újra csendes a Klimám , Ózon fertötlenités után egy nappal is éreztem a fertötlenitö szagát :) ajándékba kaptam 5 liter nyári ablakmosó folyadékot és jót beszélgetünk közben. Nagyon ajánlott Klima töltésre-fertötlenitésre !

Fékolaj : ez egy itteni werkstattban történt, átmosásos technikával, egy gép végezte... mert multkor kb 180nál autópálya, fékezésnél éreztem egy pici remegést a kormánynál, ez a csere óta elmúlt....

Új nyári gumi: Nexen Su1 szereztem be még februárban, ezek most felkerültek a 18-as nyári felnire... csendes-nagyon szépen fut, Húsvét utáni havazás M3-M6, sebbeség 120-130, kint kb. 1 celsius , fékezésnél semmi csuszás!!!

Polirozás: Ez valószinüleg hobby lesz mert itt kint nincs lehetöségem, otthon pedig mindig annyi tenni való van hogy nem tudom le tenni 1 napra poliroztatni.
Ezért befektettem egy excenteres Polirgépbe meg nagyon sok kiegészitöbe :)
Itt kint vettem meg... Liquid Elements-Koch Chemie- Menzerna termékek külsö-belsö, 1 napomba tellett csak 2 lépcsös polirt csináltam- plusz elötte a komplett bodé át radirozása-egy speciális gyurmával- mert több idöm nem volt... de igy is kiváló lett... mindezt otthon a hátsó kertben :)

Képek nem sok készült :) majd itt kint készitek párat !!!

Költség:

Elaforg: 13 eft
Klima: 12 eft
Kézifékkötél: 9500 Ft
Szervotartály: 35 euro
Fékolaj csere: 30euro
Munkadij: 15 eft
Polirozás Hobby :) : 200 euro