lasicsviktor - főkép
>> SzervizAlfa 156 2.0 Twin Spark // 2016-08-13

Rég nem írtam.. megpihent egy kis időre a kicsi Alfi, elment a fékem jobb hátul, szétégett a tárcsa kihullott a betét ömlött belöle a fékolaj...kicseréltük, két hátsó tárcsa+betét. Mint kiderült szorult a munkahenger, cseréltük azokat is, igaz azokat bontottra. Az még csak jó is lett volna de légtelenítéskor kiderült fémfékcső repedés van.. na akkor még egy kicsit maradt a mühelyben. Az is elkészült. Vezérlés is cserélve lett. Elérkezett a műszaki ideje, minden rendben volt ideiglenesen javítva kellett a jobb küszöböt, késöbb komplett átnézésre és lakatolásra is sor fog kerülni.. meglett a műszaki 08.10én, 11én furcsa zaj, égett gumiszag. Félreálltam bal hátulról enyhe füst jött. Beigazolódott amitől féltem, a rugóstagról letört a tányér. Akkor haza, megint mühely. Gyorsan Sosbe szereztem egy bontottat, késöbbiekben újra lesznek cserélve mind2. Na akkor tegnap 08.12. Az is cserélve, eléggé berohadtak a csavarok, szenvedés volt de megvan. Apró hiba, hogy ez meg kopog.. van még rajt mit javítani, de szép lassan meg lesz, gondos gazdája és barátja vagyok nem mint az előző tulaj..sokszor azt mondom megy a háztól, elég volt ez viszi el minden filléremet, de mikor kész, és beleülök, már nem érdekel.szeretem, felújítom és sokáig autó lesz még belőle. :) ami mostanában mèg javítva lesz az a hosszbordás szíj+feszítő mert csikorog, első felső lengőkarok. Képen az elégett jobb hátsó tàrcsa és az új. Hát igen elég durva volt..

>> EgyébAlfa 156 2.0 Twin Spark // 2016-06-13

Nos topicban már írtam róla hogy nemigazán sikeredett az eredetvizsga, alig látszott a motorszám és valószínű adminisztrációs hiba miatt,elírták a motorszámot, és a motorkódot is! Eredtvizsga bukta(06.08). Oké. Hazamentünk.. 1 nap gondolkodás után hogy mi legyen befáradtam a járási hivatalba, ott közölték hogy be kell mennem a közlekedési hatóságra.. bementem.(06.10) műszaki szemle után megállapították hogy természetes elhasználódás miatt nem olvasható a motorszám.. le motorkódozták, immár müszaki adatlappal vihetem eredetvizsgára. A mai napra (06.13) kaptam időpontot, sikeresen gurultam ki a szervizből. Onnan járási hivatal,posta, hivatal és megkaptam a vadonatúj forgalmit a nevemmel :) öröm és boldogság, ez is letudva :) mivel késtem kb 16 napot az átírással le kellett nyilatkoznom a hivatalba hogy a műszaki állapota miatt nemtudtam eredtvizsgára vinni. Így ez is megúszva :)

 
>> SzervizAlfa 156 2.0 Twin Spark // 2016-05-22

Mint előző posztomban írtam elhoztam a szerelőtől az autót kinyomócsapágy csere után. Első fékezéskor felvillant az ABS hibajelző. Kiolvastattam,fogazott gyűrű, és jeladó szakadás. Egyenlőre fizuig kinulláztam magam,addig így kell hagynom szegényt. Jobb hátsó fék is cserére szorul nagyon köszörül már, de ha csere akkor párban csere. Nehezen indul a közös életünk de bízzunk benn hogy hosszú kapcsolat lesz :) végül de nem utolsó sorban termosztàt csere is lesz ha mindenigaz.. ma 100-110 fok körülre fel melegedett. Megálltam alapjáraton figyeltem kicsit nem ment a hütőventilátor. Mindent szépen sorban, de bízom benn hogy összeáll AlfaCityre amilyennek szeretném a kicsi Alfit(ami nem is olyan kicsi )!!! :) km:180300

 
>> SzervizAlfa 156 2.0 Twin Spark // 2016-05-19

Megvolt a szervíz, a kinyomócsapágy adta meg magát most már újra gurulunk :) nagy az öröm :) bár most valamiért az ABS visszajelzőm világiít. :/ vannak még apróbb hiányosságok amiket pótolni kell de időközben meglesz és jövök egy újabb poszttal :)
Km:179670

 
>> SzervizAlfa 156 2.0 Twin Spark // 2016-05-11

Megvettem várva várt 156osomat 6-án pénteken :) vasárnap délelött elkezdett rakoncátlankodni a kuplungom :/ délután már semmit sem reagált a kuplung, fékolaj tócsa az autó alatt :/ valószínüleg a váltóban lévő munkahenger megadta magát.hát persze hogy a szerelök ilyenkor mindig foglaltak :/ kedden lesz megcsinálva addig nemtudok Alfizni :( szomorúság van :( Úgy érzem hosszú lesz ez a hét :(