Azért lehet vele sportosan kölekedni. Tény, hogy nem egy sportautó. A sebességre meg annyi, hogy van két 30-as csekkem, azért ez is segít spórolni. :-)
Nálam 7 liter alatti vegyes átlagot sose produkált a gép (1.9 16v), de még a 147 mjet-em se tudott 6 litert vegyesben, pedig a motorhoz a 147-nél pehelykönnyű az egész autó.
Megtörtént az első garanciális javítás és az első Alfa fíling :-(
Szóval a fojtószelephez vezető cső lett cserélve, mert Giovanni amúgy olszosan szerelte be az O-gyűrűt és becsípte azt. Innentől nem tömített és az olajpára itt távozva olajcseppeket idézett elő. A tömítés cseréjéhez a csövet is cserélni kellett (37e Ft), mert külön tömítés NINCS. Még szerencse, hogy gariban volt.
Hazaérvén leparkoltam, majd amikor indítom a motort közli, hogy alacsony az olajszint. Pálca ki, tele van. Indítás, újra közli. Lesz@rom. Megállás után megint közli, hogy ellenőrizzem és üreset mutat. pálca ki, tele. Hazajöttem. Miután az akku és az elektronika ki lett véve csőcseréhez átmozgattam a csatikat. Innentől nem kérte az ellenőrzést, rendes szintet mutatott. remélem holnap is így lesz, mert ha nem Győrben maradok a szervizben.
Annyit tudok, hogy debreceni, régebben rendszeresen láttam. Vagy egy éve nem futottam vele össze, én is nézegettem nagyon, az automa váltó miatt bizonytalanodtam el, ahhoz még öregednem kell :-) Egy, másfél éve még 106e-rel hírdették, úgyhogy biztosan használják rendesen.
Mondtam az asszonynak,hogy szerintem most fülig ér a szád!Ő erre csak annyit mondott,hogy azt hitte csak én vagyok ilyen bolond és fanatikus alfa rajongó. :-)
no megjött a mágus le lett tiltva az EGR, meg a DPF a program meg optimalizálva lett, kimentünk a pályára kipróbálni és nagyon nem akart menni az autó ezután Banánnal levettük a DPF-et és a seggén látszott hogy kb 50-60%-a el van tömődve előkerült a 20-as vésőkalapács és adj neki aztán előkerült még egy 10kg-os vágó, feszítő és így meg lett az 55mm-es átmérő :) Az autó olyan mint ha seggbe rúgták volna azóta :DDD nagyon megy :P
Alulról nem látszik semmi minden vissza került a helyére olyan mint ha semmi sem történt volna.