Fórum >> Típusok >> 159

2 db csevegős hozzászólás elrejtve
mzo2015-06-20 20:09:32 // 68659
Erre van a fórum hogy eszmét cseréljünk nem? ;) az hogy kicsit kötekedünk is hát Istenem... Amíg nem anyázunk és hívjuk párbajra egymást pont ez a jó benne. :)
Nekem mint lentebb is írtam az egy db kényszerített regen alatt a Szamosiéknál füstölt az autó, de a szerelő is mondta hogy ez így normális.
De engem nem is ez érdekel, hogy füstölt e vagy sem. Hanem az abnormális üzem a regen alatt, az olaj a városi dugókban stb stb... ja és persze a füst is. :))
mzo2015-06-20 20:01:35 // 68658
A mai modern dieselkkel pont ez a baj hogy hiába a DPF attól még a legapróbb korom és szennyező részecskéket sajna az sem fogja meg. És ezeket még veszélyesebbek mint a sima "korom".
Mi pl városban szinte csak és kizárólag a Corsát használjuk 1.3 cdti még pont dpf nélküli. És tökéletes. Idáig legalábbis... :) Egy db generátor problémája volt. és 4,8 at eszik városban.
A 3-om betűsökre meg nem a növelt teljesítmény miatt lett szükség, hanem a szigorított károsanyag kibocsátási normák miatt.
mzo2015-06-20 19:57:23 // 68657
:) Érdekes, nekem a 40-es olajjal egy év és kb 14.000 kmer alatt full szintről 1/4-nyit csökkent az olajszint. Pont annyit hogy a kijelző gyújtáskor már nem mindig full szintet jelzett, hanem már néha hiányoztt egy csík. De ez sztem abszolúte normális. DPF-el meg max felett volt az olajszint. A 30-as olajat meg nem az 1.9-hez találták ki, csak egyfajta kényszer volt. A DPF meg tényleg szar amiatt hogy messze van, ezt sajna annó elkefélték.
És elfogadom, lehet számodra kókányolás az ha ezeket a 3-ombetűseket kiszedik az emberek, de akkor mi van a Chippel, a tuninggal? Ott már benne van a pakliban, hogy a motor (vagy a csatolt részek) élettartama is csökkenhet a beavatkozás miatt. Míg a 3-om betűsök nélkül inkább nőni fog, vagy min. ugyanaz lesz mint velük. Úgy hogy lényeges mechanikai dologba nem avatkozol bele.
Én is gondolkoztam a chippen bevallom, csábított az olcsó lóerő többlet, (meg a fogy csökkenés) és lehet egyszer meg is lépem majd, de most jó így is.
Shadin2015-06-20 19:52:11 // 68656
És megint kötekednem kell :-) Nekem is van videóm kényszerített regenerálásról, többször is csináltam és egyszer sem volt ilyen füstfelhő A régi 2011 előtti gyári sw-vel többször lipm-elt be az autó 107%-os telítettséggel és az út szélén csináltam félreállva. Nem füstölt. Ami így füstöl mint a videón az már halott sok tekintetben. Érdekes módon a (gyári) sw frissítés után egyszer sem kellett ilyet csinálnom.

Mellesleg a kényszerített regen tul. képpen nem az aminek látszik. Csinálgat valamit, de a telítettséget a 10 perc működés után beállítja ~75%-ra és az igazi majd a normál üzemben történő regen lesz.

Robertoé persze úgy eltömődött, h így sem lehetett működésre bírni, ki kellett kapni és kipucolni. Azóta is működik.

Mindenesetre végre történik valami az Amore-n, még ha öljük is egymást :-D
5 db csevegős hozzászólás elrejtve
Don Gombóc2015-06-20 19:38:27 // 68650
Csak két környezetvédelmi besorolással ezelőtt, ami nem is olyan régen volt, egy 2,4 10V dízellel kis odafigyeléssel simán elmentél +400K-t.
4 db csevegős hozzászólás elrejtve
Don Gombóc2015-06-20 19:24:05 // 68645
Marad a trolibusz. :-)
Don Gombóc2015-06-20 19:16:40 // 68640
Úgy látszik nem értitek, hogy itt nem a taxisokról van szó alapjában, hanem erről a lehúzós szar technikáról.
Don Gombóc2015-06-20 19:14:03 // 68639
Nem őket sajnálom, hanem ezt a szarozást.
Az az elméletem, ha annyira fontos a világnak és a gyártóknak is a környezetvédelem, akkor az összes az erre beépített alkatrészre vállaljanak örök élet garanciát. Ennyi. Ne veled fizettessék meg azt amit amúgy is gazdagon megfizettél már mindenféle szarban.
Ja és szerintem nincs autópályás autó hanem autó van.
Vagy jönnek a benzines euro 6-os buszok? :-)
.......................2015-06-20 19:09:28 // 68636
A taxisok miért nem járnak LPG vel?
Ja hogy csak gázolaj van mutyiba ,seftbe,occsoba?

Majd ha ráérek sajnálom öket

Piritunak igaza van a Diesel ma autópályás autó,és ott tökéletes
mzo2015-06-20 19:07:42 // 68635
Oké a szén elégetéséből, Co2 lesz. Meg füst is. Fekete. Csak egy példa. Láttál te már szénnel fűtött házat? Dől a füst a kéményből. Itt ráadásul aromás vegyületek is vannak, a DPF által megfogott cuccban. Azonkívül a gázolajat égetjük el ilyenkor amiből valóban vízgőz IS lesz. De KLIKK
Don Gombóc2015-06-20 19:03:36 // 68632
Na ez a szomorú. (-:
Az összes Budapesti taxisnak likvidálva van az egr, dpf kiírva stb. Autózhatatlan a kocsi és nem tudnak vele dolgozni. Ha egy gyártó vagy kereskedő ezt mondja, az csukjon be.
Ajánlják nekik hogy vigyék ki a verdát autópályára és kormolják ki. Nem ezért vették, hanem dolgozni.
Kérdem én akkor milyen a városi dízel? Mert az összes ez a modern szar már minden gyártótól.
Csabi2015-06-20 19:01:25 // 68629
Ahham hát kár, h nincs róla diagramm..:) Az meg tény, h EGR nélkül magasabb a turbónyomás, ezt anno lemértem a kételkedőknek...:)
Don Gombóc2015-06-20 18:57:52 // 68628
Bocsika! :-) Erhardnak szántam a kérdést egy hozzászólással lejjebb. :-)
mzo2015-06-20 18:45:52 // 68623
Nem láttál még regen alatt füstölni autót? Akkor ajánlom a youtube-ot, még 59-es videók is vannak, kényszerített regenről. Dől a füst. Nekem is a Szamosiéknál anno csináltak egy kényszerített regent (nem kértem is nem is kellett volna, de megcsinálták) és akkor nekem is dobott füstöt a motor. Az utóbefecskendezés meg igaz, de ettő függetlenül ha nincs meg a kellő fordulat (bár még akkor is) bizony bejut a karterba az üzemanyag. És ehhez nem kell kopott motor. Nekem hibátlan a motorom, de mégis DPF-el olajcsere végére max felett volt az olajszint, DPF -regenek- nélkül meg max-ről lement 3/4-re. És ez a normális. Az meg hogy a lerakódott korom vízgőz formájában távozna.... hát ezt nem tudom kommentálni :)
3 db csevegős hozzászólás elrejtve
mzo2015-06-20 18:39:30 // 68619
Akkor nekem biztos véletlenül volt másfél centivel a max felett az olajszint a sok városi regen után... Az 1.3-as mjeteknél is komoly probléma ez, de más dpf-es motoroknál is, főleg az első generációsoknál. Komplett fórumok vannak csak arra amik erről szólnak, hogy pl a Fiat Dobló tulaj, 4-5 e kmerenként hordja olajcserére az autót, mert jóval max felett lesz az olajszint és jelez a comp. És mindez a regenek miatt. DE ugyanez Opelnél, Mazdánál, stb tipusoknál is fennáll.
Haddel2015-06-20 18:31:07 // 68618
Kiírni nem is fogja.Én is kb fél év után vettem észre először, akkor is ugy ,hogy kiszálltam itthon a kocsiból, és dübörgött a kipufogó,meg égett gumiszag volt. Akkor kapcsoltam,hogy ez tuti regenerálás.
Csabi2015-06-20 17:53:21 // 68617
Pályán a legnehezebb észrevenni, akkor amúgy is jobban ingadozik a fogyasztás egy emelkedőnél, szembeszélnél stb... De a legegyszerűbben úgy tudod ellenőrizni, h regenerál vagy sem, h egy állandó sebességnél leveszed a lábad a gázról, ha rögtön nullára esik a turbónyomás mérő akkor regenerál. ( normál üzemben ha leveszed a lábad a gázról, akkor először kb. az első vonásig esik a mutató ami 0,2bar, majd további motorféknél megy nullára)
1 db csevegős hozzászólás elrejtve
SzJanos2015-06-20 17:41:28 // 68615
Visszaolvasva az előző 100 HSZ-t, sokan írtátok, hogy "amikor regenerál a DPF".... de honnan tudjátok, hogy regenerál? Én sokat járok pályán, de nem írja ki soha, hogy regenerálna. Néztem a kézikönyvben van erre figyelmeztető jelzés, de én még sosem láttam ezt a feliratot: "CLEANING DPF(PARTICULATE FILTER)IN PROGRESS vagy a jelzést. Valaki sok HSZ-sal ezelőtt írta, hogy olyankor a fogyasztás megugrik, de olyat sem igazán tapasztalok, néha a szokott 6,3 helyett 7,8-at mér ugyanazok a szakaszán az M5-ösnek, de nincs külön jelzés. Szóval honnan lehet tudni, mikor regenárál?
Csabi2015-06-20 17:34:54 // 68614
JAh EU3nál nincs annyi gond, de azért pucolgatják Ők is...
Várom a szerdát, h mivel rukkolnak elő, jó lenne ha valami normális motorpalettát vonultatnának fel...jó pénzért..:)
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.

Jelentem a moderátornak