Kazes☻2015-09-28 21:10:57 //
137124
1.

- tehát lejjebb?
2.

- akkor csak ennyi? Olyan, mintha hiányozna valami...
1. Tudtommal, és a manual szerint a termosztát házon csak egy hőkapcsoló van, ami a KSB tápját adja/elveszi.
A ksb egy szelep, ami megemeli az elötöltést azzal, hogy a nyomás szabályzót bypassolja. Az adagolóban van elöl/ alul, de majd megint megpróbálom beazonosítani én is, mert minden tél előtt aktuális, csak még sose csináltam meg...
2. holnap ha el nem felejtem, megnézem Neked ;-)
ksb patron a termosztát házon van,de ezen elvileg elektromos a dúsító,patronos a Tipo.
légszűrőházon nincs más az csak egy csővég.
Dehogynem! Fiatok, Lanciák... :D
1. Úgy tudom, hogy az adagoló alján van egy patron, ami emeli az alapjáratot hidegen, a a termosztát hőkapcsolója helyezi áram alá.
2. Pontosan hol? :)
Kazes☻2015-09-28 18:51:19 //
137119
Kérdésem van fiúkák!
1. Mi a fityfiritty intézi a hidegindításomat (sűrítés), ha nem lelek az adagolómon és környékén egy darab ú.n. KSB patront sem?
2. Mi van a légszűrőház elején? Csak úgy egy csővég, vagy azon a csővégen valamilyen idom, légterelő, hogy jobban lélegezzen a kicsike?
146 TD.
A tegnapi lámpaszerelést eredménytelennek nyilvánítom. :)

Hat azt nem tudom, de bontanak egy SE-t, a hahun megtalálod, ha bármilyen 145-re keresel, alul kiadja. Piros. Kérdezd meg, hátha. Vagy hivd fel DZ-t. :)
Kazes☻2015-09-27 18:05:53 //
137115
... mert az Alfán kívül semmi sem oxidálódik?! Tiltakozom!!!
:)
Első rugók nem jók a 1.6 boxi a dízeléhez mi? mert azt tudom hogy a benzinest a dízelel elől nem jó keverni, mert ha az első ki lenne cserélve akkor nem is kellene ültető rugó szett. elég lenne a 20 mm is.
Olyan igazi Alfas meló. :) Na megnézzük az igazgatás meg a rögzítés mit mutat, aztán ráérek még @nyázni. :)
A Special Edition, a Limited meg az 500 és az Edizione Sportiva asszem 20mm volt a QV meg nem tudom mennyi. :) A JTD is talán 20.
Kazes☻2015-09-27 17:55:20 //
137111
Lehet egy kis smirgéivel jobban járnál... igaz pepecs munka... :)
Ezt nem is tudtam eddig :) Köszi :)
Hát pont a "valószínűleg valami" a bajom. :D beáztatom a kocsit éjszakára WD40-be. :)
Kazes☻2015-09-27 17:50:13 //
137108
Valószínűleg valami eloxidálódott, nem?! :)
Na, most adom fel... :D Jobb első projektoros lámpa... Milyen gyakran adja fel? Nincs az izzónak baja, de folyton igazgatni kell. Ez normális?
A TD és a jtd közt pl 3 centi hasmagasság különbség van! A jtd kb a TS SE változatokkal egyezik. A fl előttiek kb egyformák lehetnek hátul (kivéve TI), a teleszkóp pl egyezik a TD és az 1.6 boxi közt, ezt már biztosan tudom :-)
Lehetett kérni gyári 20mm-es ültetéssel... Ez a baj, a hátsó ültetett szettből van, az első nem... :(

Találkozon hívták fel a figyelmem. Nem létfontosságú, de ha nem egyezik akkor kicserélem a dízelelére.
1.6boxer-TD kicseréltem, de mintha lejebb lenne a hátulja, vagy az eleje van fent. de néztem vissza régebbi képeket az autómról, ott a feneke is fent volt, ezért nem tudom hogy most a benzinesnek gyöngébb lehet a hátsó rúgója ..?
Várjál, várjál! Jó eséllyel igen, de melyik benzinesé melyik dízelével? Az SE tuti nem egyezik a simával. Ahogy a QV sem... :/
Köszönöm nektek, oda fogom vinni :)
Sziasztok! Szerintetek a benzines 146-os hátsó rugója egyezhet a dízelével?
A hátsó dobom sajnos megköszönte az eddigi kemény munkát és úgy döntött, hogy felmond. Akkora lyuk volt a becsatlakozási oldalon, hogy simán betolatok rajta egy Ifával, tükör nélkül. Gyorsan szereztem egy hátsó dobot, ami szintén egy 145-ösön teljesített szolgálatot eddig. Kemény 5000 Ft-ért vettem át D.Z.-nél, és ma el is vittem reggel Dinamitékhoz, hogy dobják már fel. Ha már ott voltam, gyorsan megszüntettünk egy kezdődő kifújást is a középdobnál. Nagyon szép munka lett, 2,5 év garanciával, a hangja pedig végre, sima, kiegyensúlyozott lett. 15.000 Ft volt a csőcsere, a dobcsere és a felfogatási pontok újraalakítása a dobon. Azt hiszem, már közel tökéletes a vas.

Ja... nem kis előny, hogy már ismeri a kocsi előéletét... mindent vele csináltattam. :)
Ferke csinálta eddig is... :D
Kazes☻2015-09-22 20:17:56 //
137094
Ciao! Nem tudom mennyire Pest neked az a Pest, de itt egy
fickó és végülis Pest környéki! :)
Sziasztok! Valaki lenne olyan kedves és ajánlana szerelőt 145-höz, lehetőleg Pest környékén? Korrekt áron korrekt embert? :) Egy-két dolgot már megnézetnék rajta, előre is köszönöm!
valakinek van-e szép alufelnie eladó 4x98 r15 vagy r16?!
Halihó. :) Van valakinek hátsó dob elfekvőben, amit szívesen eladna, 145 1.6 TS-re? :)
Kau2015-09-18 07:44:15 //
137089
Látatlanul csak tippet tudnék adni. Én jártam már úgy, hogy a középdob tetején volt egy lyuk és ott kifújt. Kis tükörrel néztük meg.
Sziasztok. Nemrég vettem egy 146 Boxert és olyan problémám van vele hogy hidegen mikor elíndÍtom akkor olyan hangja van mint ha szelelne a kipufogó.Amikor kicsit bemelegszik akkor kicsit enyhül de zavaró.Levettem a kipufogó csövet tömítés csere meg volt vissza raktam de ugyan az.Úgy hallani mintha a katalizátorból jönne nem tudom mi van vele?esetleg ha valaki tudna tanácsot adni aszt meg köszönném.
Kau2015-09-17 16:43:58 //
137087
Örülök, hogy megoldódott. Tudsz te, ha akarsz ;)
Kazes☻2015-09-17 12:22:50 //
137085
Nem szeretem a csokifagyit... még elképzelni sem... :)
Képzelj egy fojtószelepet, amibe beleb*sztak egy gombóc étcsokis fagyit. :D
Kazes☻2015-09-17 11:06:19 //
137083
Lépet = Képet!!! :)
Kazes☻2015-09-17 11:05:57 //
137082
Lépet mindig kell készíteni, ha másért nem, elrettentésként! :)
Kész, megcsináltuk, az alapjárat ingadozás megszűnt. Nem volt pofám lefotózni, olyan koszos volt, hogy kiszedtük inkább az egész fojtószelep házat és kb. fél órán keresztül takarítottuk féktisztítóval. A csövet is kitakarítottuk, mert eléggé sáros volt belül. A felülete a flexibilis részen már picit repedezett, de ott tuti nem szív falsot, nincs átszakadva.
Nagyon szépen köszönöm! :) :) :)
Titi2015-09-15 09:28:07 //
137079
Sziasztok!
Nem hiányzik valakinek egy fekete 145-ös?
A rendszám: MFL-486.
Kb. 2 hónapja áll az utcán egy ipari parkban.
Cuore Sportivo!
Titi
Kau2015-09-14 11:36:54 //
137078
Ja és ha már levetted a csövet, érdemes megnézni azt a harmonika szerű részt, hogy nincs-e elrepedve valahol, mert akkor ott falsot szív.
Kau2015-09-14 11:34:48 //
137077
Hát, egy jó 5 percet el fog venni az életedből :))
A képen bejelöltem, hogy melyik bilincsnél kell szétvenni a csövet. Mögötte van egy pillangószelep. Rongyra fújsz féktisztító sprayt és áttörlöd a szelepet és a környékét. Minimális elkoszolódásnál is képes alapjárat ingadozást csinálni. Picit hagyod száradni, aztán visszarakod a csövet. Sokszor segít ez a megoldás és ingyen van ;)

Ez mekkora meló? :) Nincs valami leírás? :D
Kau2015-09-13 10:49:18 //
137075
Kiegészíteném azzal, hogy a vezérlésmódosító javítószettezését kevesen vállalják. Az autószerelők többsége cserét mond. Igaz, az az egyszerűbb. Nekik.