Mutasd

>> Tuning és extra2016-01-18

Egy ideje már csúnyán nyöszörgött az eleje az autónak MINDEN úthibán. Kezdett kellemetlen lenni az autózás így. Strongflex magyar forgalmazója elég jó áron kínálja a poliuretán szilenteket. Sajnos nincs a kínálatban mindenhova szilent, de ami van azt megvettem.
4x első - felső lengőkar szilent
2x első lengőkar, hátsó-alsó szilent (ebből kér méret van, persze a rosszat rendeltem, így nem is került beépítésre...)

Sajnos nem dokumentáltam képekkel a folyamatot, de körvonalakban ennyi a művelet:
1. gátló & rugó kombó ki (5 csavar összesen)
2. felső lengőkar ki. 2 csavar, csillagos fejű (E socket), nem ajánlom a "normal" dugófejet használni, mert el tudja nyalni a csillagos fejet.
3. régi szilent ki. Erre több opció is van, google a barátod. Ami a legegyszerűbb ahhoz kell egy nagy satu, egy 30as (hátsó szilenthez), egy 32-es (első szilenthez) dugókulcs. Ezek átmérőben akkorák mint maguk a szilentek így, persellyel együtt ki tudják nyomni. Az ellen oldalra én körkivágót használtam (google: körkivágó készlet).

Ha már szedtél szét 159 futóművet 1-2 óra alatt megvan az egész.

 
>> Tuning és extra2015-05-30

Produktív napon vagyok túl, Alfi megkapta az első mod-ot, és ha már szét volt szedve, ki is takarítottam a belsejét rendesen.

Utáltam a szivargyújtóba dugható usb töltőt. Nem érintkezett rendesen, hol töltött, hol nem. És a teljesítménye is harmatos volt. Merült a telefon töltés közben...

Vettem egy beépíthető dupla USB töltő vaterán. 1*1A + 1*2.1A képes leadni. Megjegyezném, hogy a telefon szerint mindkét port 999mA-t ad le. Nem tudom, hogy ennyi a max amit ki tud írni a progi, vagy kamu a teljesítmény adat. Keresek hozzá progit ami megmondja.
Első tervem az volt, hogy a szivargyújtót eliminálom és a helyére megy. De ezzel buktam volna a kis vliágítást és a szivargyújtót... nyilván. Így hát a semmire sem használható hamutartó-kuka cuccot szemeltem ki, amit amúgy is kihajítottam a második napon, mert csak a helyet foglalta. Léte értelmet nyert végre :)
Fúrtam-faragtam-forraszottam és lett egy majdnem gyárinak kinéző, külön kapcsolóra kötött USB töltőm. A kapcsoló egyáltalán nem látszik.
Aztán, ha már szétszedtem, haverral béreltünk egy Karcher profi takarítógépet és autót takarítottunk. Csili-vili lett. Már csak valami rendes (gyári) szőnyeg kéne bele... jelenleg a volvomból vettem ki és az van benne :) ...jobb mint a semmi.