- főkép
>> EgyébAlfa 147 1.6 TS ECO (Black Pearl) // 2012-12-26

Még a mikulás hozott a puttonyában, egy kis meglepetést, 2 kejgyót, meg két Cuore Sportivo feliratot, az autóra, de sajna, nem volt olyan idő, hogy fel tudjam tenni őket.
Ma viszont kihasználtam, a +5 fokot, és fényesre gyalultam a vasat.( teszem hozzá nem én voltam az eggyetlen, mert mire végeztem, szabályos sor állt az úton a mosó előtt,de meg is állapítottam, hogy az enyém a legjobb verda a felhozatalban:)
Pótoltam hát a hiányosságot. A két kicsi kígyócska, felmászott a két oldalsó indexlámpa alá, a feliratok pedig a háttsó részen tükrözik az érzést:)

>> EgyébAlfa 147 1.6 TS ECO (Black Pearl) // 2012-12-14

Ma reggel kb 1/4-ig volt a tankom kicsit alatta , ezért induláskor megtankoltam a kicsikét.
A kilóméteróra állása 70990 km , 50,61 litert nyelt be, és mindez 20391 ff-omba fájt.
Együtt megtett kilómétereink száma: 550 km ------> Minden egyes km élmény volt eddig vele :)

 
>> AutóápolásAlfa 147 1.6 TS ECO (Black Pearl) // 2012-12-10

A hétvégén, a hideg ellenére nem bírtam tovább, és muszáj volt kitakarítanom Gyöngyömet.
Lemostam, majd kiporszívóztam, meg kiszedtem belőlle a gumiszőnyegeket, és azokat is megsúroltam.
A végeredményt fotókon is megörökítettem.
Együtt a családi flotta, tisztán, csillogón:)

 
>> SzervizAlfa 147 1.6 TS ECO (Black Pearl) // 2012-12-02

Ma Tibi nekiállt kipucolni Gyöngyöm hűtőfolyadéktartályát, mert valami barnás olajszerű anyag gyűlt ki benne, és jobbnak látta megnézni, kipucolni.A művelet mindennel együtt két órát vett igénybe, meg némi ultradermet:)Most szép tiszta lett, meg fel lett töltve fagyállóval is.

 
>> SzervizAlfa 147 1.6 TS ECO (Black Pearl) // 2012-12-01

Miután átnéztük a kicsikét, kiderült néhány apró hiba:
- kicsit zörög a csomagtérajtó
- nem világít a csomagtérben a lámpa
- nem világít a jobb ajtó kilépőfénye
- nem működik a hátsó ablaktörlő
- hátsó ablaktörlő gumi be van szakadva
- első ablaktörlő megugrik
- első ülések alatt találtunk szabadon lógó csatlakozót, nem tudjuk hová való
- hátsó biztosági övet amikor kihúzom krepegő hangot ad

Ma a férjem elvitte a jól bevált szerelőnkhöz.
A csomagtérajtó távtartóján állítottak megszűnt a zörgés, és szépen illeszkedik is a kaszniba.
A hátsó ablaktörlő csatijánál volt valami kontakthiba, kis igazítás után megjelent az áram. Most tökéletesen működik, spricceli a vizet is, és kapott új ablaktörlőgumit is.
Az első ablaktörlő gumikra is ráfér a csere, de inkább a tél után. Most segített rajta az, hogy délután a szélvédő be lett kenve RainClear-el. Most szépen csúszik.
Az első ülések alatti szabad csatlakozó úgy tűnik, hogy ülésfűtés előkészítés.
A csomagtérvilágítás izzója jó, a kábele és csatlakozója jó, van kontakt. Vélhetőleg a csomagtérzár mikrokapcsolója lesz a bűnös, kell egy új zár, mert a mikrokapcsoló nem javítható.
Az anyósülés ajtajában a kilépőfény izzója tökéletes, de nem kap áramot. Le kel szedni a kárpitot...egy következő alkalommal majd.
A hátsó övfeszítők működnek, funkcionálisan rendben vannak. A hangjuk egyenlőre prio x, majd egyszer, ha már minden rendben van.
A fagyálló viszont nem túl jó, csak -10 fokig bírja. Viszont a tartályban valami kicsapódás van, a férjemmel holnap kiszedjük, kimossuk, és feltöltjük fagyállóval. Kelleni fog hozzá egy kisméretű csőbilincs, és két lemezcsavar, ugyanis most a hűtővítratály nincs lerögzítve.

 
>> SzervizAlfa 147 1.6 TS ECO (Black Pearl) // 2012-11-29

Mai napon átkocogtunk Ceglédre, és feltetettük az előre megrendelt téli papucsgarnitúrát (195/60 R15), meg kapott a kicsike téli ablakmosó folyadékot is.
A téli kerekek acélfelnire lettek rakva, ami nem egy esztétikai himalája, inkább praktikus megoldásnak mondanám, de legalább nem feketék:)Majd hétvégén szépen letisztogatom őket, úgy már jobban mutatnak majd.

 
>> AutóápolásAlfa 147 1.6 TS ECO (Black Pearl) // 2012-11-28

A mai délelőttöm, természetesen, az újonnan érkezett családtag körüli tevékenykedéssel telt.
Először is szépen kitakarítottam, kiporszívóztam a kárpitokat, bár elég tisztán került hozzám.Ezután belül lepucoltam az ablakokat, lefújtam ápolóval a műszerfalat, meg a bőr cuccokat.
Mikor beül már csillogott villogott, elgurultam vele a mosóba, és szép tisztára mostam, a durva kis nózijától, a formás kis popójáig.
Amikor végeztem a puccerolással, beköltöztettem, a cuccaimat is, majd végül felkerültek a matricák is szépen sorban.
Fény derült egy kis turpisságra is, mert a koma, akitől hoztuk váltig állította, hogy ebben nincs riasztó, csak immobiliser, én meg nagyot néztem, mikor lecsuktam a hátullját, úgy, hogy az eleje be volt zárva, és vad szirénázásba kezdett a kicsike:)
Most kint napozik, a téli tavaszban, én meg nem győzök gyönyörködni benne:)

 
>> EseményAlfa 147 1.6 TS ECO (Black Pearl) // 2012-11-27

Az este (2012.11.27) az uram tőle furcsa módon nagyon hamar hazaért a munkából, már fél hatkor megérkezett.Majd közölte, felhívta a fickó, hogy nála vannak a Gyöngy papírjai, és mától bármikor lehet menni érte. Így már világos lett a korai érkezése:)Már csak valakit keríteni kellett nagy hirtelenjében, aki elfuvaroz minket Kiskunfélegyházára. Édesapám lett az áldozat. Szegényt pont, egy családi vacsiról sikerült kiugrasztani.Mondta is, ha két perc mulva hívjuk, már késő, mert pont kitöltött egy pohár bort, és azt készült elkortyolgatni.
Este kb negyed nyolc körül érkeztünk meg, némi navigációszelídítés után, sikeresen.
Az eladó, elvitt minket a telepére, ahol a kocsi várt minket, már telljes díszben, rendszámokkal felfegyverkezve.Némi pénzszámolgatás után elköszöntünk, és jöhetett az este legizgalmasabb része, a hazaút. Induláskor megtankoltuk ,52l benzint nyelt be a kicsike, és ekkor volt a kilóméterórában pontosan 70 440 km.
Már néhány méter megtétele után a menyországban éreztem magam, és Tibi is. Megállapítottuk, hogy nagyon kényelmes az autó, kiválóan fekszi az utat...stb....Aztán azt is megállapítottuk, hogy miért is számítottunk másra, hisz ez is egy ALFA! Ízzig vérig az!
Este fél tízkor végre begördültünk a kicsike otthonába.Régóta megálmodott pillanatok voltak ezek számomra, és nagyon örültem, hogy végre elérkeztek.

 
>> EseményAlfa 147 1.6 TS ECO (Black Pearl) // 2012-11-24

Ma megvolt a nagy műszaki mustra.
Kaszni: Bal hátulja a "C" oszlopnál és a hátsó lámpánál kapott. Ezt már a múlt héten a festégrétegvastagság mérés is jelezte. Az aknából nézve megállapítottuk, hogy volt befogva húzatópadon, ennek látszottak enyhén a nyomai. Ennél a pontnál majdnem megfagyott bennem a vér. Viszont a váznyúlvány elöl teljesen ép volt, minden elem csavarozása a rugós alátétekkel együtt mindenütt gyári, kivéve a bal hátsó elem. Az tutira javítva volt. Benéztünk a kárpit alá is mindenhol ahol csak lehetett. A bal hátsó lámpa környékén a csomagtér kárpit alatt látszott a javítás nyoma, de profin, szakszerűen volt javítva. Feltételezhetően a sérült elemet húzatták ki, ezért lehetett befogva.
Motortér: A motortér rendben, a csavarokon nem látszott nyoma szétszerelésnek. Szépen jár, szépen szól, szépen húz. A klímagenerátor egyik csövén volt 2 csepp olaj. Az olaj tiszta volt, nem jöttünk rá honnan mehetett oda. Hideg motorral néztük, nem melegítette elő az eladó.
Futómű: A futómű mindenhol rendben, ép, nem látszott nyoma különösebb utómunkálatnak, a szilentek gyáriak. Féktárcsa gyári, kb. 2mm válla van. Fékbetétek rendben voltak. A bal hátsó guminak a belső fele enyhén jobban kopott volt.
Computer: A szoftveres olvasás alapján a motorvezérlő szerint 68ezer van benne, az óra 70865-öt mutat. Teli volt viszont elektromos kontakthibát jelző hibakódokkal. Az eladó ezt nem látta. A férjem megkérdezte tőle mosta-e a motort. Azt mondta igen. Felülről. De meg is ilyedt, mert utána különféle anomáliákat tapasztalt, de aztán elmúltak. Hát igen - beáztak a csatlakozók, innen a hibakódok. Egyik hibakód sem volt már élő.
Működés: azon kívül, hogy a helyzetjelző nem világított minden más tökéletesen működött. Mivel az eladó műszakiztatja, a helyzetjelző izzóit úgyis ki kell cseréltetnie. Menet közben nem zörög, nem csörög, csak a szokásos beltéri zajok, ami minden kocsiban megvan...talán egy Bently-ben nem.

Naggyából ennyi. Remélem nem felejtettem ki semmit.