Fórum >> Műszaki-szakmai topicok >> Milyen a jó olaj?

2 db csevegős hozzászólás elrejtve
gecsa2014-09-09 15:59:06 // 5802
Amikor megvettem a v6 turbot, agip 10w40es olaj volt benne, kb 1000km-t mentem vele mielőtt lecseréltem, látszólag nem fogyott belőle, az autó nem füstölt.

Olajcserekor selénia racing-et vettem, de biztos többet nem fogok, mert ez már láthatóan fogy. igaz, hogy nem a legveszélyesebb módon, mert 5000km kellett hozzá, hogy nívószint alá kerüljön, ami kb 1.5 litert jelent.

még gondolkozok, hogy mi legyen, tegyek bele én is agipot, vagy próbálkozzak a xado-val? mondjuk 1000km-ből nem nagyon állapítható meg a fogyása, lehet az is elpárolgott volna 5000km alatt.

esetleg javaslat valami konkrét olajra?
1 db csevegős hozzászólás elrejtve
3 db csevegős hozzászólás elrejtve
Moderátor2014-08-26 15:35:05 // 5796
Vitaprix és pb_! Fejezzétek be az offolást és egymás sértegetését!
18 db csevegős hozzászólás elrejtve
[k i z z o]2014-08-24 15:53:06 // 5777
Ugyanezt rendeltem. Te mértél valamit?
[k i z z o]2014-08-24 13:26:39 // 5775
Na, rendeltem egy stage 1 -et. A 4-es hengeremben van -0.3Bar differencia végnyomásra, a többihez képest, a többi henger végnyomásáról is szinte napi adat, 1 hónapra visszamenőleg 2 digitre mérve (hőmérséklet is), fordulatszámmal.

Megnézzük mit tud:) Remélem kárt nem csinál. Megmérem ma is még, elvileg kedden itt a szer.
3 db csevegős hozzászólás elrejtve
Erhard 242 (Pure Energy)2014-08-24 11:22:31 // 5771
legenda vagy sem sokan viszik az biztos és azért, mert használ valamit... én sem hiszek a csodákban a Phedra-ba tettem az olajba revitalizálót annyit vettem észre, hogy előtte 80-90-nél lehetett hatodikba kapcsolni utána meg 70-nél is tehát nyomatékosabb lett az autó valamennyivel és ennyi:) Quadosok nagy előszeretettel viszik kisebb olajszivárgások végett, meg ugyi a váltó, difi végett ha víz megy bele meg leginkább régi autókba...csodákról senki nem számol be az ügyfélkörből csak pozitív tapasztalatokról persze olyan is van akinek semmit nem változtat pl barátunk karcos hengerfalát nem bírta helyre hozni :) Én személy szerint nem használtam még az olajukat Castrolt vagy Meguint és Agipot használok a saját autóimba teljes megelégedéssel ...
4 db csevegős hozzászólás elrejtve
Liquid2014-08-23 14:42:03 // 5766
szerintem tök mindegy hol gyártják. Nem az a lényeg, hanem a marketing duma :)
számomra nem az ukrán/holland (de lehetne bármi) származás az elrettentő, hanem a prolongszerű marketing
2 db csevegős hozzászólás elrejtve
Tuningman2014-08-22 23:14:04 // 5763
Köszi, hogy figyelmes vagy :)
Hidd el a Xadonál tudják, mi hol terem.
Én eléggé bejáratos vagyok az importőrhöz, jól ismerek mindenkit, nem a netről veszem az infókat.
Talán ez meg győző.

Tuningman2014-08-21 23:58:22 // 5761
Nem hiszem, hogy rossz infót adtam volna.
A Xadot egy konszern keretén belül gyártják, Hollandiában 2004-óta.
Az, hogy maga a fémkerámia kifejlesztése Ukrajna területén zajlott, azaz akkor még Szovjetunió volt ez egy más dolog szerintem.
Persze lehet mondani, hogy Ukrán mivel ott fejlesztették ki de magát az olajat mégis a Shell finomitójában gyártják, Hollandiában és onnan szállitják a világ minden tájára, köztük Ukrajnába is.
Tuningman2014-08-21 23:20:36 // 5760
Hagyjad Erhard, felesleges és meddő vita ez.
Szerelők, alkatrész és olaj forgalmazók, mindenki hülye, nem értünk hozzá.
Ezért is csappant meg az oldal résztvevőinek a száma, sorra elment mindenki aki segiteni akart, tudott. Kevesen maradtunk sajna az ilyen "jóindulatú támadások" miatt.
Néha elnézem és csak fogom a fejemet, hogyan hülyitik egymást szegények.
Ez van, mindenkin nem lehet segiteni.
Azt hiszik sok pénz van az olajban, pedig ha tudnák, hogy ha becsületesen csinálja az ember akkor inkább ráfizetés mint haszon. Ma már nem kapunk szervizberendezéseket az olajcégektől és nem szerződnek mennyiségre.
Néhány embernek fogalma sincs mennyi idő és pénz egy-egy továbbképzés, tanfolyam amit el kell végezni ahhoz, hogy az ember naprakész legyen. A mestervizsga fogalmát sem ismerik de mindegy is......
Liquid2014-08-21 21:45:49 // 5759
konkrétan mi bajod a Petronassal? Van valami konkrét, vagy csak szimplán a tulajdonosváltás miatt nem tetszik?
Erhard 242 (Pure Energy)2014-08-21 12:26:23 // 5757
mondtam már vannak neves olajoknál is nagy csalódások az hogy pl Castrol egy márkanév ezen belül van 100 olaj és attól, hogy arra is Castrol van rávésve egy kalap szar, de mivel mindenki hülye magyarországon ahhoz amit csinál ezért nem is ragozom tovább , mert neked úgy is mind1, csak azt remélem amiben Te dolgozol a partnereid pont ugyanúgy csapkodják a hasukat a röhögéstől és lehülyéznek mikor szakmailag állást foglalsz valamiben :)
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.

Jelentem a moderátornak