Csak , mert a benzines is igényli a törődést ;-)
Ismét waxoltam , de , most az Autoglym Super Resin Polish-t használtam .
Hihetetlen !!! Nem csíkos , nem foltos . :-D
És még kapott egy kipuvéget , 2 garnitúra szelepsapit és a csomagtartóra felkerült
egy alumatrinya is .
Tök normális, a tb nyomás nem sebességfüggő, hanem kikért teljesítmény/nyomaték kérdése, ami arányos a töltőlevegő mennyiségével, azaz a tb nyomással. Asszem kb.
Kérem,hogy ne nézzetek hülyének,de mint írtam is,ez az első diesel vasam.Az mennyire fasza,hogy pályán 130-nál a turbónyomás 0,8 , sima út ,ha előzök 6 -ban 1,5 és utána megint 0,8.Ez elfogadható ?
Akkor rossz helyen keresed :-(
Balra az EGR fogadó, a kék matricás izé jobbra az amit keresel, ha jól gondolom és csak egy gumi cső van a csavarja előtt, amit arrébb lehet tolni, ha kiakasztod a rögzítőjét.
Ugyanarról a motorról beszéltek? Azt látom hogy a tiéd 8v, azt csak sejtem hogy FireAlfa CarTársé pedig 16v. Abból gondolom amit írt hogy hogyan cseréld, mert az adatlapjából csak azt látni hogy az övé 2006-osTitánszürke SW :-)
Kérdezd Dömpit, neki is 8v van már egy jó ideje.
Alapvetően kis teljesítmény hiányt éreztem meg az ingadozó turbó mutatót meg higy nem 0-án áll a turbonyomás. A csere egyszerü: leveszed a felső motorburkolatot és a szívósor tűzfal felőli oldalán van a map szenzor. Egy darab torx csavar tartja, kihajtod és ki tudod venni.
Szia. Volt valami gond a map senzorral,h cserelted? Nekem is a turbo mutatoja mindig 0-an all startolaskor,de egyik naprol a masikra elkezdett elso egyseg alatt picivel allni,es azota is ott all mar ha csak a gyujtast teszem ra is....teljesitmenybeli kulombseget nem veszek eszre...esetleg egy tisztitas nem oldana meg a problemat? map senzor levetelhez le kell venni az EGR szelepet,h hozza ferjek?
Üdv. Eddig sokan "problémáztunk" azon hogy a turbo mérő mutatója hol áll, miért nem nullán miért nullán stb. Kicseréltem egy új bosch map szenzorra a régit és beállt a mutatóm nullára sőt megszünt a padlógáznál fellépő ingadozó nyomás. Öröm bódottá.
Nem fogtam a fejem kicsirigó.Csak elmagyaráztam hogy automata váltóval nem foglalkozunk.És erre a célra egy automata váltókra specializált mühelyt keress.Ennyi.
Sziasztok! Szedegetem lassan össze, hogy mi kell a nagyszervizhez, jelenleg a váltóolajnál tartok - ha már témánál vagyunk -.
Nekem 2.4 manuális váltóhoz kellene olaj. Az eLearn-ben azt olvastam, hogy Selénia Tutela Transmission MATRYX 75W85 GL4 kell bele, és ebből is 3 liter (2.8L)
Ez megállja a helyét? Honnan szoktatok rendelni olajat? Nekem csak a rendelés jöhet szóba! Illetve akarok cserélni vezérlést is! Köszi srácok!