Nehéz követni...de a helyedben elvinném egy Alfa szervizbe. Nem tudom, milyen szinten nézték az elöző klímások, de ahogy írod, bármelyik nézte, mindegyik mást mondott.
Az ECU-ra is felcsatlakoztak?
Csabi2020-06-24 15:05:51 // 121834
tdemeter2020-06-24 15:03:47 // 121833
Vidd el akkor autovillamosságishoz. Tudok egyet aki kimondottan alfákkal foglalkozik
norbi04092020-06-24 14:50:55 // 121832
Akkor inkább a második opció lehet a hiba? 🤔
Már komolyan nem tudom merre menjek...
Már komolyan nem tudom merre menjek...
1 db csevegős hozzászólás elrejtve
norbi04092020-06-24 14:21:19 // 121830
Sziasztok!
Fejlemény a klíma mizériában.
Már komolyan nemtudom mit csináljak....
Ma voltam átfogó diagnosztikán és kaotam egy jó hírt meg egy bosszantót.
A klímarendszernek semmi baja. Kikerülve a vezérlőt, egy külső vezérlővel ment a klíma. Ergo nincs baja a konpresszornak, se a hűtőnek, se a ventinek... Semminek.
Viszont ha az utastérből a panelról kapcsolom a klímát, ugyan a mágnes behúz, de nem hűt.
Mint kiderült megy a klímakompresszoron lévő talán nyomáskapcsolóhoz egy 2 szálas vezeték. Erről nem kap feszkót a kompresszor. Ezt a vezetéket helyettesítve egy diagnosztikához használt vezérlővel, hűt a klíma rendesen, egyből jött is a hideg.
2 opciót vázolt fel a klímás.
- Nem megfelelő klímapanel van a kocsiban. (Cserélve lett korábban egy nem azonos cikkszámúra mert állítólag az is jó bele. A fűtés megy is vele rendesen, de a hűtés úgy tűnik nem. 🤔??) Ez létezhet?
Az eredeti: 156087487
Ami bele került: 156082361
-Szálszakadt a vezeték. Ez ügyben autóvillamosságis felé kéne mozduljak? 😕
Fejlemény a klíma mizériában.
Már komolyan nemtudom mit csináljak....
Ma voltam átfogó diagnosztikán és kaotam egy jó hírt meg egy bosszantót.
A klímarendszernek semmi baja. Kikerülve a vezérlőt, egy külső vezérlővel ment a klíma. Ergo nincs baja a konpresszornak, se a hűtőnek, se a ventinek... Semminek.
Viszont ha az utastérből a panelról kapcsolom a klímát, ugyan a mágnes behúz, de nem hűt.
Mint kiderült megy a klímakompresszoron lévő talán nyomáskapcsolóhoz egy 2 szálas vezeték. Erről nem kap feszkót a kompresszor. Ezt a vezetéket helyettesítve egy diagnosztikához használt vezérlővel, hűt a klíma rendesen, egyből jött is a hideg.
2 opciót vázolt fel a klímás.
- Nem megfelelő klímapanel van a kocsiban. (Cserélve lett korábban egy nem azonos cikkszámúra mert állítólag az is jó bele. A fűtés megy is vele rendesen, de a hűtés úgy tűnik nem. 🤔??) Ez létezhet?
Az eredeti: 156087487
Ami bele került: 156082361
-Szálszakadt a vezeték. Ez ügyben autóvillamosságis felé kéne mozduljak? 😕
5 db csevegős hozzászólás elrejtve
leopop32020-06-24 00:13:18 // 121823
Teljesen egyet értek!!
leopop32020-06-23 23:38:39 // 121822
Én is mindig direkt tartok távolságot egyrészt mert így tanultam másrészt féltem az autómat nagyon :)
Roll19832020-06-23 22:42:45 // 121820
Egy napig nem olvasom a topikot aztán felrobban. :D Facebooknak van egy előnye a fórumhoz képest, ott megfogom akitől többet kommentet se akarok látni és letiltom örökre.
4 db csevegős hozzászólás elrejtve
Smith2020-06-23 21:49:47 // 121815
Köszi! Amúgy mindenki úgy reagált, ahogy az adott emberkétől megszoktuk. Nekem senki nem okozott csalódást, sem negatívat, sem pozitívat.
Smith2020-06-23 21:40:23 // 121813
Kártyaterminál van náluk. Elhúzott egy fekete skoda mellett 152-vel, és azok máris a nyomába eredted :D
2 db csevegős hozzászólás elrejtve
Smith2020-06-23 21:27:47 // 121810
pont ma mondta volt főnököm hogy megcsípték, 90 helyett 152, 4 feketepont, és 65000 melyet helyben kártyával rendezett :D Akkor a 110 az mennyi volt? 30000?
Giuntini2020-06-23 21:25:35 // 121809
Olaszországban valahogy mindenki figyel a másikra! Nem dúl márkaharc, a gyengébb autó belenyugszik hogy megelőzik. Nekem itthon kedvenceim az Octaviások, azokban ülnek a legnagyobb barmok.
Hányszor megesett, hogy elém jön az M7-esen 100-al valami idióta, megvárom hogy elmenjen, és nyomok egy tempomat reset gombot, és visszaáll a beállított 150-160-as tempóra. A 2,4-ben van erő, nem vált vissza, hanem 100-ról 6-ban szépen gyorsít. Természetesen az Octáviás a lekvárkeverőjével visszavált kettőt, és tolja neki. Kijön a jobb oldali sávba, hogy majd megelőz. De az enyém csak gyorsul és gyorsul, elszenvedi a vereségét a feje vörös a haragtól. Majd haladok szépen 160-al, és nagy büszkén elhalad mellettem padlógázon, és az egész utazó közönség nagy büszkén visszanéz. Majd beáll elém 130-al. Mikor megelőzöm az idiótáját, akkor.integet, és hülyét mutat. Mert az autópálya a gyengeségek kiélésének helyszíne. Hat az ilyenek videóznak, és " eletveszélyes helyzetbe " kerülnek. Ennyi!
Mi meg inkább ünnepeljünk! Holnap lesz 110 éves szeretett márkánk! Még 110 évet Alfa Romeo! És köszönjük hogy megszülettél és fennmaradtál, és hogy ennyi boldogságot adtál!
Hányszor megesett, hogy elém jön az M7-esen 100-al valami idióta, megvárom hogy elmenjen, és nyomok egy tempomat reset gombot, és visszaáll a beállított 150-160-as tempóra. A 2,4-ben van erő, nem vált vissza, hanem 100-ról 6-ban szépen gyorsít. Természetesen az Octáviás a lekvárkeverőjével visszavált kettőt, és tolja neki. Kijön a jobb oldali sávba, hogy majd megelőz. De az enyém csak gyorsul és gyorsul, elszenvedi a vereségét a feje vörös a haragtól. Majd haladok szépen 160-al, és nagy büszkén elhalad mellettem padlógázon, és az egész utazó közönség nagy büszkén visszanéz. Majd beáll elém 130-al. Mikor megelőzöm az idiótáját, akkor.integet, és hülyét mutat. Mert az autópálya a gyengeségek kiélésének helyszíne. Hat az ilyenek videóznak, és " eletveszélyes helyzetbe " kerülnek. Ennyi!
Mi meg inkább ünnepeljünk! Holnap lesz 110 éves szeretett márkánk! Még 110 évet Alfa Romeo! És köszönjük hogy megszülettél és fennmaradtál, és hogy ennyi boldogságot adtál!
berobbantam2020-06-23 21:09:17 // 121807
Off
Lakott területen nem megyek 60-nâl gyorsabban.Főút 110 körül.Nem vagyok mindenkit letaposó.Nem vagyok idegbeteg.Van felénk egy főút.Kb 5 kiló.éter egyenes.A közepe tâján vagy egy kereszteződés.Egy pöcs falubol bekötőút.A főúton 60-as tábla amit senki,hangsúlyozom senki nem tart be.Kifordul elém a gyökér.Lassítottam semmi gond.De mikor 3 kilóméteren át nem sikerült átlépnünk a 70-et akkor már eldurrant az agyam.Megelőhni nem lehetett,jöttek szembe.Kb 15 autót gyüjtött össze.Aztán mikor lehetőség nyilt rá megelőztem úgy hogy közbe tenyereltem a dudán.Most akkor paraszt vagyok?Én azt mondom ha nem képes jó útviszonyok kôzt a megengedett sebességgel haladni akkor ne üljôn autóba.Statisztika szerint az ilyenek több balesetet okoznak mint a gyorshajtók.
On
Lakott területen nem megyek 60-nâl gyorsabban.Főút 110 körül.Nem vagyok mindenkit letaposó.Nem vagyok idegbeteg.Van felénk egy főút.Kb 5 kiló.éter egyenes.A közepe tâján vagy egy kereszteződés.Egy pöcs falubol bekötőút.A főúton 60-as tábla amit senki,hangsúlyozom senki nem tart be.Kifordul elém a gyökér.Lassítottam semmi gond.De mikor 3 kilóméteren át nem sikerült átlépnünk a 70-et akkor már eldurrant az agyam.Megelőhni nem lehetett,jöttek szembe.Kb 15 autót gyüjtött össze.Aztán mikor lehetőség nyilt rá megelőztem úgy hogy közbe tenyereltem a dudán.Most akkor paraszt vagyok?Én azt mondom ha nem képes jó útviszonyok kôzt a megengedett sebességgel haladni akkor ne üljôn autóba.Statisztika szerint az ilyenek több balesetet okoznak mint a gyorshajtók.
On
8 db csevegős hozzászólás elrejtve
tdemeter2020-06-23 20:50:48 // 121798
Ha már megy a háború, gondoltam megosztom, hogy ma kaptam egy jó kis fotót a kocsimról amikor is 110-el repesztek a 8-as úton 90 helyett... Jó drága fotó volt.
Az a baj, hogy a julis nagyon szeret menni, és én is azt érzem, hogy nem kéne tolni neki.
Szóval a dna kapcsolón az A-t ismét használnom kell...
Az a baj, hogy a julis nagyon szeret menni, és én is azt érzem, hogy nem kéne tolni neki.
Szóval a dna kapcsolón az A-t ismét használnom kell...
11 db csevegős hozzászólás elrejtve
Erhard 242 (Pure Energy)2020-06-23 20:30:01 // 121786
Ennyi, erre próbáltam reflektáló de hát..jah
Online tag
1
Vendég1
1430
Fórum
Friss topicok
- Giulia
- Tonale
- Együnk-igyunk, amíg teh...