Laci822015-12-27 11:35:01 //
75364
Laci822015-12-27 11:27:51 //
75363
Gondolkodtam már azon,hogy jövőre lehet lecserélném az autóm egy kicsit újabbra.Próbáltam megbarátkozni a Giulietta kinézetével de nem sikerült.Olyan ügyetlenre sikerült az eleje.Nem épp sportos.Oldalról és hátulról tökéletes.De tudnám MIÉRT csinálták az elejét olyan nagy szomorú tekintetűre???
Kolci2015-12-27 10:59:36 //
75362
Most az a bevált szokás, hogy nem az interfészt büntetik (más néven kinézettel árulják,"hasonló" belsővel), hanem a progit (nem legális).
A szervizekben addig nincs gond amíg használat közben el nem kapnak, vagy a progi magán gépen van, hisz csak a cégest vizsgálhatják.
Bár az a véleményem nem egészséges cibálni az oroszlán bajszát.
Otthon nincs gond amíg nem üzletszerű a dolog.
Remélem :)))))
Viszont az őt használó program tud és leellenőrizheti a szériaszámot. Volt már rá példa itt is az Amorén.
Maszek autószervizeknek van esélyük lebukni
De azóta ők is okosabbak
Így baszhatja a sok faszkalap rendőrfinánc
Kolci2015-12-27 08:40:59 //
75359
Szerintem arra gondolt, hogy aki gyártatta a kínaiakkal az elm327-et az megtiltotta a név használatát, így ami a levédés óta készült az kalóz példány, tehát elkobozható.
Elvileg ha elkapnak egy ilyennel az jogi következményeket von maga után. De mint itt írtátok, csak úgy nem akar a netre csatizni, tehát kicsi az esély lebukni.
??? Ezt nem értem. Mi tiltana le mit? AZ ELM 327 meg a többi diagnosztikai interface csak a telefonon meg a számítógépen lévő tetszőleges szoftverrel kommunikál nincs internetkapcsolat hozzáférése, ha a szoftverben nincs ilyen engedélyezve.
Eredeti kínai,mi lene hamis?
Hardy2015-12-27 07:20:25 //
75356
A Kínaival Vigyázni kell. Nálam okosabb ember mondta, hogy le kell tiltani az internetkapcsolatot ha ilyent használsz, mert ha hamis akkor a neten keresztül ellenőrizheti és letiltja az egészet.
Az kinai állam fizeti a postát,így ösztönzik a gazdaságot
http://totalcar.hu/magazin/technika/2015/04/25/szerszam_szombat_obdii_appok_okostelefonra/
Itt olvasgattam ezt a cikket, itt azt írjàk fut androidon is.
3 appot tesztelt a cikkíró, szerintem elég jól leírja a tapasztalatokat.
A nagy Kínai expressen meg màr 4-5 dollàr ingyen postàval egy ilyen kütyü.
Lehet én is rendelek egyet. :)
Azt valaki mondja màr meg, hogy éri meg a Kínai eladónak 4 dollàrért még a postàt is àllni?? :) Nàlunk a szomszéd vàrosba többe kerülne. :)
AlfaOBD
A google play áruházban megtalálod
Jobb mint a MES
Hja nézem. Akkor kénytelen vagyok megcsináltatni a notebook-ot :)
MES létezik okostelóra is? Csak érdeklődök, mert én is tervezek venni egy ELM327 bluetooth cuccot.
A kormányátvezető órarúgó szerű szalagkábel. Ez biztosítja, hogy a kormánylégzsák, a multikormány és a kürt villamos vezetékei ellenére a kormányt jobbra-balra tudd tekergetni. Sajna idővel ez is tönkremehet így bizonyos kománymozgatásra kontakt hiba vagy rövidzár keletkezhet.
Liquid2015-12-26 22:42:48 //
75348
kell egy ELM327 és egy MES, azt nem tudom elég-e demo. De ha nem akkor is 2-3 hibakiolvasás / szervíz reset árában van a MES licensz.
köszi, megnézem holnap ezt a clock springet, csak mi ennek a funkciója?
néha - ritkán nem reagál, de kb a következő nyomásra már megy, ilyen mint ami most előfordult ilyen nem volt még. de ha most kimennék és beindítanám tuti hogy menne minden. Kb olyan érzésre mintha azokat a gombokat amit benyomtam volna rajta csak később dolgozza fel, tehát nem kell erősebben nyomnom, nem kell a szélét nyomnom, egyszerűen nem dolgozza fel a parancsot. Majd mikor elkezdi akkor meg egyszerre...
Ez a clock spring ez mi?
Amúgy pont ma tettem gépre, hogy megnézzem van e hiba a kocsiban és szerencsére semmi. DPF is rendben bár kicsit sűrűn regenerál 170 km-ként, de megszakítva semmi nem volt. (mondjuk a sok munkába járás 20km oda-vissza lenyomja)
Anyám Multipláját is megnéztem ő 470 km-ként regenerál.
Laci822015-12-26 21:14:41 //
75345
Aki tudja annak nem nagy dolog.. :) de sajnos én nemtudom....
Liquid2015-12-26 21:09:18 //
75344
MES-sel lehet törölni "házilag", nem nagy dolog
Laci822015-12-26 20:50:27 //
75343
159-nél ha ki irja a kompjuter az olaj cserét akkor lehet valahogy törölni vagy csak szaki tudja szervizben???Eddig mindig a márka szervizben csinálták,de most csak azért,hogy töröljék nem szeretnék elmenni. én 20 ezrenként cserélem az olajat de a kompi 30-nál jelez.máskor tudtam más autóknál törölni a gombokkal a műszerfalon,de ennél azt se tudom,hogy lehet-e vagy hol mit kellene nyomkodni.
Bocs. Clock Spring :) De első körben én is erre gyanakodtam. Anno Fiatnál nekem is jelentkezett. Később légzsák hibajelzést is okozhat. Reméljük nem ez a baj, és a takarítás megoldja.
Semelyik gombra nem reagál a kormányon? Nem lehet hogy a kormány átvezető kábeled vacakol? Látom 2006-os a vasad, de lehet hogy 2005-ös gyártású. Akkor lehet rá esély hogy a clook spring rakoncátlankodik a hőmérséklet változásra. Nézd meg a sofőr ajtó alján a matricán a szavatosság/csere idejét jelző dátumot.

Csak egy 5let, remélhetőleg nem azzal lesz a baj :-)
Így vakon koszosak a gombok belül és beragad.Ez hidegen jobban elő is jöhet.Mondom mindezt úgy,hogy se 159-em se multikormányom :D
sziaszok,
Járt már úgy valaki, hogy a multikormány hülyeségeket csinált? most a hideg beálltával lettem rá figyelmes, hogy egyszer-egyszer míg hideg a kocsi nem reagál arra amit nyomok. Aztán persze megy.
De ma olyat csinált meleg autónál hogy besz@rtam... Elösször csak nyomkodtam és semmi, aztán mindent nyomtam rajta de semmire nem reagált. Odanyúltam a navihoz és onnan vett mindent a gombokkal. Majd egyszercsak magától feltekerte MAXX-ra a hangerőt és alig bírtam kikapcsolni a fejegységet. Gyerek sír, asszony szencségel....
Visszakapcsoltam, persze maxx hangerőn, nagynehezen letekerem 2-re. Mindenki megnyugodott, próbálgatom megint a kormányt és most minden megy. pár perc megint nyomom semmi. Mondom jól van majd holnap megnézem. De aztán megint elkezd emelkedni a hangerő én meg mint a hülye tekerem vissza 10-15-10-15-10...majd 2-re vissza. Megint pár perc elkezdi feltekerni megint a hangerőt próbálom letekerni de most nem tudom...22-esnél kikapcsoltam a fejegységet.
Hazaértem autó leállít, család felvisz a házba, visszamentem bekapcs és mintha semmi nem történt volna minden működik...
Szerintetek ez mi a rongybatekert ló... mákosbejgli lehet???
no így utólagosan is Boldog Karácsonyt Mindenkinek :) Kicsit kikormoltam a TBi-t :D
Ha kettőt bír, azzal is nagyon elégedett leszek! Maradt még szivacs, tudom cserélni. :)
Shadin2015-12-26 16:06:23 //
75335
Jó lesz az, nálam 4 évig bírta.

Jelentem eddig úgy néz ki sikerrel jàrtam kàrpit ügyben. A képen làtható szivacsból egy darabot alàraktam, ezzel egy picit megemeltem.
Nem tudom mennyire lesz tartós, de most elégedett vagyok a végeredménnyel. :) Köszi mindenkinek az ötleteket.
Hardy2015-12-26 13:56:38 //
75333
Attól függ hogy van beállítva. Ha nem automata akkor a kormány kapcsolokkal tudsz bemenni a menübe es elindítani. Ha tudsz angolul akkor van gyári 159 hez való leírásom hozza. Ha nem mond meg milyen nyelvre van állítva es megmondom hova lepkedjel hogy elinduljon.
Ez sem rossz megoldàs, sőt....biztos tök jól is mutat.
Azt hiszem nemsokára kigurulok a garàzsból, úgyis szikràzó napsütés van és megpróbàlom megemelni a kàrpitot, szivacsot màr talàltam. :)
Mármint ez a megoldás az ajtóbehúzóban van jelen a gumi lapok helyett. :)
Lehet sufni megoldásnak tartjátok, de én a régi szőnyegemből vágtam ki 4 db takarót és jelenleg is ezek vannak ott. Nem néz ki rosszul, fekete ugyanúgy és ráadásként még puha is :D
Köszi az infókat Shadin159, megpróbàlom első körben megemelni valami szivaccsal aztàn ha sikerül nem batikolok tovàbb.
730 Ft nem sok a csavartakaró gombokért, mivel azt màshogy nem lehet esztétikusan megoldani. Viszont én a 4db gumi lapért kicsit sokallom az 5000 Ft-ot. :)
A linóleum jó ötlet, keresek valahol. ;)
A kormány és vàltógomb bőrözéssel vagyok kicsit meglőve, nem tudom hogy errefelé ki foglalkozik ilyesmivel,úgy hogy még aznap vissza is kerüljön.
Shadin2015-12-26 11:42:18 //
75328
Láttam a Tied, ott oké, de Todorriskov cartársnál csak meg kell emelni, nem eláll, hanem alacsony :-)
Hát fogalmam sincs, csak a kesztyűtartóba bedugtam a pendrive-t. ilyenkor egyből indulnia kéne?
Hardy2015-12-26 10:46:50 //
75326
Alá volt csúszva a konzol borítanak nem az volt a baj hanem hogy nagyon elállt. Azzal hogy megemelem minden féle rongyal amit a szőnyeg alá rakok csak jobban alá megy de nem fog kevésbé elállni. Ha meg le kell venni bár olyan sűrűn nem hiszem hogy lekene akkor max cserélem a szalagot.
Shadin2015-12-26 10:31:04 //
75325
5000-ért a négy olcsó :-(
Ennyibe kerül (kb.):
Első kilincs mögötti csavar takaró bal: 156063156 PLUG SN 730/db
Első kilincs mögötti csavar takaró jobb: 156063153 PLUG DS 730/db
Ajtó kapaszkodó gumi bézs: 71744253 MAT 4X 2800/db
Egy csomó linóleumnak az alja bézs :-D
A lemez + kétoldalas mennyire bontható? Vagy az nem számít? Tök fölösleges macera, bármilyen kemény szivaccsal, de még egy konyharuhával is megemelhető alul, hogy a konzolborító alá csússzon a kárpit.
Hardy2015-12-26 10:27:28 //
75324
Vagy próbáld meg hogy nem mappaba rakod hanem csak simán a pendrive ra es a véletlenszerű lejátszására menjel. Ne előadó mappa vagy stílus szerint indítsa el a lejátszása.
Hardy2015-12-26 10:20:55 //
75323
Illetve pendrive világít ha bedugod.
Hardy2015-12-26 10:18:09 //
75322
Én is ezt akartam kérdezni. Telefon kapcsolódik rá.
Csak azért kérdezem, mert nekem jó darabig nem volt benne, de a kijelzőn akkor is ott volt a B&M grafika.
Benne van a B&M egyseg egyaltalan?
Úgy van minden ahogy le írtad mégsem történik semmi :(

Kellemes Ünnepeket mindenkinek! 😊
Hardy2015-12-25 23:13:11 //
75317
Csak FAT 32 lehet es teljes formázás.
Hardy2015-12-25 23:01:46 //
75316
Formázd meg rendesen. Nem mindegy a formátum es ne legyen se a mappa se a szám másolás védett. Nekem az utóbbi volt a baj a mappakkal.
Hardy2015-12-25 23:00:45 //
75315
Formázd meg rendesen. Nem mindegy a formátum.