Benz - főkép
>> EgyébAlfa 145 1.6 Twin Spark // 2013-11-23

Közeleg a tél, gondoltam lemászok a kocsi alá és körülnézek, hogy mégis milyen állapotban van. Bár másztam már le párszor, de mindig éri meglepetés az embert. Már kezdett aggasztani az olajfogyasztása a kocsinak ( kb 1,5l / 10.000 km ) de láttam hogy kb fél liter biztos hogy az aszfalton végezte, eddig bírta az olajcserekor mókerolt leeresztőcsavar. Sabaj! úgy is mindjárt megint olajcsere majd orvosolva lesz ! El van még törve egy kipufogó felfüggesztő bilincs, és el van rozsdásodva az egyik első motor felfüggesztő.... wtf ?? azt hogy? mikor a másik oldalon semmi baja? mellette ott van a klímakompresszor, lehet hogy szivárog ? és a gáz miatt rohadt el ? Még menthető mert felületi rozsda, de nyáron mindenképpen meg lesz nézetve a kompresszor. JA és mit keres GM lambdaszonda a kocsiban???!! tudtommal nem is lehet kapni ilyet alfához... Bár nem vettem észre rendellenességet a működésben akkor sem bele való! Ez is orvosolva lesz majd, de most első a kopogásérzékelő cseréje lesz, mert gyorsításkor meleg motornál becsörög mint anno az 1200 lada...

km: 123 800
Átlag fogyasztás: 7,2 liter

 
>> SzervizAlfa 145 1.6 Twin Spark // 2013-11-10

Délelőtt kicseréltem a termosztátot végre... :) Már ideje volt ! Mikor megvettem az autót hazaúton kiderült már hogy cserés, csak valahogy minden más fontosabb volt, és nem volt vészes mert nyár volt. De most hogy bejöttek a hidegek bekómált a mutató és alig akart 50 fok fölé menni. Fűtésem úgy ahogy volt., de nem halogathattam már tovább a cserét. Facet márkájú került bele ez is Olasz! :) A csere kb 1 órát vett igénybe, nem volt nagy cucc! A csere után a mutatót mint ha odaszögelték volna 90 fokhoz :)

 
>> SzervizAlfa 145 1.6 Twin Spark // 2013-10-29

- " Dejó ez Diesel ? :) " Hangzott el jó párszor a kérdés mikor a kocsimat nézegették a rokonok , ismerősök ! Erre a válasz csak annyi volt ... " őőő... nem ... ez sosem volt Diesel bármennyire tűnik annak " . Na ezt a párbeszédet már kezdtem unni, és már engem is nagyon zavart hogy Diesel hangja van, és hogy meleg motornál gyorsításkor enyhe csörgés hallatszik , ezért el is látogattam Laci barátomhoz hogy cseréljük ki a vezérlésmódosítót. Dzsozy cartárstól kaptam egy használt ám de jó állapotú módot. Innen is Köszönöm !! Régi ki új be , utána csak finom duruzsolás... :) Ha már szerelőné volt a verda át is nézettem rendesen mert nálam még nemigazán volt. A jó hír hogy teljesen rendben van az autó futóműve és a fékek is. :) a Vezérlésben meg nem lehet több 20 000 nél.! Az előző tulaj esküdött rá hogy cserélve volt kompletten, igaza volt :) Ennek azért örülök annak viszont nem hogy a csere után az enyhe csörgés gyorsításkor megmaradt ... :(:(:( Valaki valami ötlet ?? :)

 
>> EgyébAlfa 145 1.6 Twin Spark // 2013-10-21

Hétvégén szép idő volt, és egyik haveromat aki mellesleg fényképész megihlette a kis Alfám, mondta hogy egyszer csinálhatnánk pár képet, ha gondolom. Hát gondoltam. :) Úgy is lesz naptár jövőre, jók lesznek bele a képek ( remélem) :):). Lemostam lepolíroztam ahogy kell szép volt pózolgatott. Képeket majd rakok fel ha elkészültek. Otthon láttam hogy van egy szeg a hátsó gumiban... jobbnak láttam átcserélni a téli szettre. Már lassan úgy is itt lesz az ideje. Jó nem nagy veszteség mert a hátsó gumikat jövőre már úgy sem raktam volna vissza. Kicsit gyászos így a kinézete... de brutál kényelmes lett vele az autó. :)
Most már jöhet a tél !! :)

 
>> Tuning és extraAlfa 145 1.6 Twin Spark // 2013-10-03

Egyre jobban szúrta a szememet a felnik állapota, ezért rászántam magamat hogy lefestem őket . Tudtam hogy nem lesz kis munka mert a felületi rozsda sajnos megtámadta rendesen. Hát nem tévedtem ... :) jó sokat kellett csiszolni mire a rozsda lejött róla. Körberagasztottam, zsírtalanítottam és már mehetett is az alapozó, és a festék. Végül 3 réteg fényes fekete festéket kaptak. Hát nem lettek a legprofibbak, de hát nem is vagyok profi fényező.... Nekem sokkal jobban tetszik így és ez a lényeg :) Most már csak a gumik ápolása van soron és már jöhet is a tél!

 
>> EgyébAlfa 145 1.6 Twin Spark // 2013-09-07

Tegnapi nappal elértük a 120 ezeret. Rendesen pörög az a fránya óra pedig nincs is napi használatban. Ha már így elértük a kerek óraállást, megcsináltam rajta a 120 ezres nagy szervízt! :) Kicseréltem az index izzókat mert fehéren világítottak :) Csak így tovább 145 még MINIMUM ugyan ennyit ;)

 
>> EgyébAlfa 145 1.6 Twin Spark // 2013-08-16

Mikor nyaralni voltunk, összefutottam Fangio cartársal, és a már régebben megbeszélt téli gumikat elhoztam tőle. A felniket még le kell festeni de hát az legyen a legkisebb gond, meg hát javában tombol még a nyár úgy hogy van még rá idő. Mikor hazaértünk rá is próbáltam a vasra, hát a nyári után elég fura meg vékonyka de hát a tél nem is a peres gumikról meg a szép alufelnikről szól :) A télen majd rendbe lesz hozva az alufelni mert sajnos elég ramaty állapotban van. Na most már jöhet a tél !

 
>> SzervizAlfa 145 1.6 Twin Spark // 2013-08-16

Kicseréltem a levegő szűrőt mert az a múltkor elmaradt. HA már szétszedtem kitisztítottam az Légtömegmérőt és a fojtószelepet is.


Km: 118 451

 
>> EseményAlfa 145 1.6 Twin Spark // 2013-08-15

Már régebb óta tervezgettük tesóimmal és a szüleimmel hogy visszamegyünk az Őrségbe kirándulgatni egyet, de ha már lúd legyen kövér legyünk sokan ! :) Így hát 8-an vágtunk neki a domboknak ! :) Két autóval mentünk anyuék 27 éves Golfjával és az Alfával. Mindketten jelesre vizsgáztak ;) ( De hát ez nem is volt kérdés) Összesen kb 700 km kocsikáztunk sok mindent megnéztünk amit érdemes volt a környéken. Jó időnk volt úgyhogy fürödni is tudtunk a közeli tóban. Átnéztünk a szomszédos szlovéniába is. Jól éreztük magunkat , pihentünk egyet. Ja és a levegő annyira friss volt, öröm volt lélegezni :)

Egy kis számvetés :

Megtett km : 708 km
Tankolt üzemanyag: 47,86 l
Átlag fogyasztás: 6,7 l

 
>> EseményAlfa 145 1.6 Twin Spark // 2013-07-28

Hétvégére nagyon meleget mondtak, így úgy döntöttünk hogy meglátogatjuk a magyar tengert. Nagyon kellemes volt az idő pár felhő volt de annyi keeeell :) :) (Bár volt pár ami elég ijesztő volt , de nemvolt eső ) Az utat nagyon élveztük Balatonalmádiig, főleg a Bakonyi szerpentint! de azt szerintem sokan közülünk :)

Ui: Ja és vigyázzon mindenki az Almádi strandon, mert sikerült lenyúznom a kocsi alját a padkával. Mert ilyen hülyén ferdén kell beállni , láttam hogy magas , és azt is tudtam hogy a kocsi alacsony , de nem hittem hogy már olyan közel van... Béna voltam. Fájt :D De legalább nem látszik csak ha aláfekszek.