Antonio Giovinazzi lesz Kimi Räikkönen csapattársa

2018-09-25  Alfa Amore
Az eddigi tesztpilóta, Antonio Giovinazzi lesz Kimi Räikkönen csapattársa 2019-től a Alfa Romeo Sauber F1 csapatnál!
Hírek >> 2018  

Az Alfa Romeo Sauber csapat kedden bejelentette, hogy az olasz Antonio Giovinazzit igazolják versenyzőnek Kimi Räikkönen mellé. A fiatal tehetség már két éve dolgozik a csapatnál tesztpilótaként, ugyanúgy a Ferrari akadémia neveltje, mint Charles Leclerc, aki 2019-től a Ferrarinál folytatja.

A fiatal tehetségek felkutatásában és kinevelésében mindig is jeleskedő Alfa Romeo Sauber F1 csapat Charles Leclerc helyére kérte fel az olasz pilótát, aki már az elmúlt két évben is a csapattal dolgozott.

Az Alfa Romeo sajtóközleménye szerint Antonio Giovinazzi felkérése különösen nagy jelentőséggel bír annak a projektnek a fényében, amelynek keretében az idei évadban az olasz márka több mint harminc év szünet után visszatért a motorsport csúcsára. Az Alfa Romeo és az olasz versenyző találkozása szinte magától értetődő volt, hiszen Giovinazzi ifjú korától fogva szoros szálakkal kötődik a márkához. Felkérésére egy egész nemzet büszke, hiszen hosszú évek óta nem versenyzett már olasz pilóta a Forma-1-ben.

Antonio Giovinazzi először a 2017-es osztrák nagydíjon, a Sauber színeiben állt rajthoz Forma-1-es futamon, később (a 2017-es kínai nagydíjon) még egyszer versenyzett a svájci csapattal. Ezen kívül számos teszten, valamint szabadedzésen vett részt a csapat tagjaként. Már bizonyította tehetségét, és ambiciózus célokat szeretne elérni az Alfa Romeo Sauber F1 csapattal közösen.

"Hatalmas öröm számomra, hogy pilótaként vehetek részt az Alfa Romeo Sauber F1 csapat munkájában. Legnagyobb álmom vált ezzel valóra, nagyon örülök, hogy a csapattal versenyezhetek. Olaszként hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy ilyen ikonikus és sikeres márkát képviselhetek, mint az Alfa Romeo. Szeretnék köszönetet mondani a Scuderia Ferrari és az Alfa Romeo Sauber F1 csapat képviselőinek ezért a fantasztikus lehetőségért. Rendkívül motivált vagyok, alig várom, hogy elkezdhessünk dolgozni, és együtt nagyszerű eredményeket érhessünk el."

A csapat Twitter-oldalán jelentette be, hogy Marcus Ericcson a csapat tartalék pilótájaként folytatja és egyben márkanagykövet is lesz.

Kimi Räikkönenről szóló korábbi hírünk.

Írta:
Alfa Amore
Kapcsolódó topic:
Forma-1

Az utolsó 3 hozzászólás:

Zsolt1552024-04-18 10:03:15 // 114577
👍👍👍👍👍
Kazes☻2024-04-18 08:52:31 // 114576
Az nem lenne rossz... V6, vagy akár V8... de az azért már biztos nem lesz. Marad a múzeum. 😕
Kazes☻2024-04-18 08:48:52 // 114575
Erről eddig még nem is olvastam, de akkor ez egyelőre ok. 🙂