Rekordeladások az első hat hónapban

2023-07-27  Alfa Amore
Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az Alfa Romeo már az első negyedévben is rekordokat döntött, és most vége leírhatjuk azt is, hogy meredeken emelkedő eredményekkel zárta az év első felét is.
Hírek >> 2023  

Mindezek megerősítik az eddigi stratégiai terveket. De nézzük a konkrét számokat. Az Alfa Romeo kivételes adatokkal zárta 2023 első felét: a regisztrációk száma világszerte 57 százalékkal nőtt. Ugyanez az eredmény Európában 100 százalékos növekedést mutatott 2022 azonos időszakához képest. Sőt, Franciaországban 123%, Németországban 116% és Olaszországban pedig 131% ugyanez ez eredmény.

A Közel-Keleten és Afrikában hasonló exponenciális növekedésről számolhatunk be. Ott 173 %-os a növekedés 2022 azonos időszakához képest. Ebben a régióban Törökország viszi a prímet, itt érte el a legmagasabb eladási számokat az olasz gyártó, megőrizve tavalyi növekedési ütemét. De a régiós eredményekhez hozzájárult Izrael is a maga 40%-ával, illetve az Egyesült Arab Emírségek is, ahol 37%- kal nőtt a kereslet az Alfa Romeo iránt.

Stabilitás uralkodik a keleti piacon is. Az ázsiai régió kulcsfontosságú stratégiai terület az Alfa Romeo számára. Az első félévi értékesítési eredmények stabilak és összhangban vannak 2022 azonos időszakával. Figyelemre méltóak az adatok Kínában, ahol májusban 94%-kal nőtt a regisztrációk száma. Ebben jelentős szerepe van a Giuliának, hiszen ebben a hat hónapos időszakban csak erre az egy modellre 35%-os növekedést regisztráltak. Az ázsiai régióban említést érdemel az Alfa Romeo debütálása Hongkongban. Ezt az első hivatalos Alfa Romeo márkakereskedés megnyitásával ünnepelték, erősítve az ikonikus olasz márka jelenlétét a világ ezen részén.

Az Egyesült Államokban, ahol a Tonale most került forgalomba, a fő hangsúlyt a minőségi eredmények jelentik: a J.D. Power, a fogyasztói tanulmányok, tanácsadó szolgáltatások és adatelemzés világvezetője által végzett IQS tanulmány szerint az Alfa Romeo az élen áll a prémium márkák között. Minőségtanulmányuk kiemeli az Alfa Romeo által elért rendkívüli eredményt, amely egyértelmű javulást könyvelt el 2022-hez képest. A J.D. Power 90 nappal a vásárlás után megkérdezte az Alfa Romeo ügyfeleit, illetve figyelemmel kísérte a 100 járműben előforduló problémákat (PP100), hogy értékelje az Alfa Romeo teljesítményét. A méréseik alapján az Alfa Romeo a prémium márkák között a dobogó legfelső fokára állt, összesítve pedig a harmadik helyen áll az iparágban. De ezzel még nincs vége: Az Alfa Romeo Stelvio a prémium kompakt SUV-szegmensben a legmagasabb pontszámot érte el a nem kisszámú versenyző között.

Jean-Philippe Imparato, az Alfa Romeo vezérigazgatója is megszólalt a számok kapcsán: „Az első félév eredményei igazolják az egész csapat munkáját. A kitűzött célokat nagy alázattal és önfeláldozással érjük el. A fegyelem, amellyel stratégiánkat követjük, azon a törekvésen alapul, hogy minőségi szempontból vezető szerepet töltsünk be a prémium szektorban, és az elnyert díjak is ezt igazolják.”

Korábban a Backstage adásában is foglalkoztunk a rekordeladásokkal. Nézd meg ezt is!



Hallgasd a Backstage adásokat a Spotify-on!

 

Írta:
Alfa Amore
Kapcsolódó topic:
Giulia

Az utolsó 3 hozzászólás:

RomeoOne2024-05-02 20:09:14 // 35399
Verde Montreal and Verde Fangio Paint Comparison

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy így videó alapján tisztán látom a különbséget...
Kazes☻2024-04-30 21:33:57 // 35398
Tudod, hogy nincs bocsánat... :P
SD2024-04-30 19:28:27 // 35397
Mentségemre legyen mondva a gyerekek ma rám voltak bízva:D elhatárolódom a nem értelmes mondatoktól:D az nem én voltam:D