Abból van a zsé :) Mittomén... Van a Citroen szalon mellett egy restauráló műhelyük is, amit eleinte kicsiben, mellékesként kezdtek, de mára elég komollyá fejlődött és talán innen az indíttatás, hogy egy régi digó verdát hajtson :)
Ha már a Montreal szóba került, annak idején volt szerencsém testközelből is megnézni a Ferrari szalon műhelyében :) Egy nagy lapos izé az egész :)))))))))
A Citroen Pásztor tulaja - nevezetesen Pásztor Tamás vette meg azt a Montrealt, amit tavaly ott volt Esztergomban. A kocsi előtte Alessandro Lippié, a Ferrari szalon tulajáé volt :) Sőt, Ale 1972-es gyönyörűen restaurált Maserati Indyjét is Pásztor úr vette meg. Aki amúgy egy nemtommilyen veterán Alfával jár veteránversenyekre :)
Mi a Selenia Rallyra menet, Érden az ÖMV kútnál, egy Trabant találkozót láttunk. Voltak vagy tízenöten, Meg három veterán Wartburg.
Tényleg nagyon jó érzés egy szépen karbantartott veteránautót látni az utakon. :-)))
Bizony, jó az ilyen régi gépeket látni! Főleg az utakon! Nemrég a 147-es talira tartva (már megnem mondom merre) láttam két oldtimert. Villogtam nekik, és ők viszont! :))))
Általában mindegyikük nagy örömmel veszi a rokonszenvezést! Hisz őket is hasonló dolgok hajtják, mint bennünket. Az autózás szeretete! :-)
A tervezéskor légellenállásra helyezték a hangsúlyt. Olyan autót akartak alkotni, amiben a tömeg annyira elöl van, hogy a hátsó kerekekre a lehető legkevesebb terhelés esik majd. Így a hátsó kerekeket átmérőben és dimenzióban kisebbre vették, a nyomtávjukat csökkentették, ezzel pedig a légellenálláson is javítottak.
Gyönyörű!!! Élmény látni az ilyen szép régi autókat. A Citroen Pásztor szervizben szintén van DS. A tulajdonos a veterán autók szerelmese, és nagyon sok ilyen korú gépe van.
Igen, gondolom az érdekes vonalvezetésével régen is kuriózumnak számíthatott! Edig még csak filmeken láttam ennyire egyben lévőt! Gondoltam ezt meg kell örökítenem! :-)
A mindenit:)!Hát ez tényleg nem piskóta!Citroen DS!
Épp múltkor volt róla egy film asszem a Discovery-n!
A maga idejében fantasztikus gépnek számított.