Én is benne vagyok a témában nyakig, de a bilincskérdésen még nem jutottam túl!
Előtte megosztom tapasztalataimat:
-
Nekem ZF van benne, állítólag létezik TRW is.
- A fogaslécet nem tudod bezsírozni, csak a kormányrúd végén lévő gömbcsuklót és a kormány rudat.
- Csabii159 tönkrement kormányművén ez utóbb korrodálódott el és így már nem biztosította a körülötte levő teflongyűrű a tömítettséget.
- Hál' Istennek az én rudam még
ép.
- Ha végzek a melóval majd elkészül a blogom is. Előzetesen annyit, hogy nálam a csuklón már kezdett a zsír megszáradni. Amit tudtam letöröltem, majd újrakentem. De nem a
Tutela MRM 2-vel, hanem a Tutela All Starral. Ezt majd kifejtem, hogy miért, de előzetesen annyit, hogy a benne lévő az All Starhoz hasonlított legjobban. A rúdra is ezt tettem.
Szóval bilincs: A gumi átmérője 55 mm. Gyárilag az
Oetiker által kifejlesztett füles bilincs van, ami igen profi.
Itt olvashatsz róla magyarul is. Sokkal jobb mint egy AWAB bilincs. Nagyobb szorítóereje van, rozsdamentes (1.4301), nem sorjás, rendesen beleül a gumi nút-ba, a végtelenítésnél nincsen lépcső és szétfordulás ellen többszörösen védett. A hátránya, hogy 1x használatos és felrakásához spéci fogó kell. Én már vettem, hozzá egy
ilyet.
Szóval a bilincs: A bilincs típus Oetiker PG 167; Bilincs keresztmetszet 7 x 0,6 mm; Cikkszáma: 16700063; Referencia száma: 056.0-706R; Méret tartomány: 52.8 – 56 mm; Fül belső szélesség: 10 mm.
A bibi ott van, hogy ilyen bilincset nem adnak el csak 100-asával. Beszéltem az importőrrel is.
A gyáriak meg bek@phatják. eLearn-ben nem találtam bilincset és féltengelyporvédőkhöz is csak többet lehet venni egyszerre, persze azt is aranyáron.
A Bárdis alkatrész dealereknél lehet venni az Oetikernek az egyszerűbb PG159 típusú un. féltengelygumiharang bilincset.
Én is vettem belőle, hogy legyen. :) K
ét mérettartományban létezik.
Szóval én itt tartok a dologban. :)