Nyóreggelt....
Ma barkácsoltam autót: bekerült a féléve őrizgetett pollenszűrőtartó egy aktívszenes szűrővel, aztán visszamásztak a gyári ablaktörlőlapátok a kampósok helyett....
Az ablaktörlő rudazat kotyog kissé, ehelyett kéne egy jobbfajta (Marklar), vagy fel kéne újítani valahogy.
Aztán lemostam a vast, habár tudom hogy fos idő leend a napokban, de azér mégse legyen má poros...
Aztán az asszonnyal kitaláltuk, hogy el kéne menni egy karikára az autóval ide a környékre....
Neki is indultunk, ismét megállapitottam, hogy ilyen vajpuha kuplungom, meg határozott váltóm még sosem volt. M0áson mentünk egy lehajtónyit, lenyomtam valami gyökér kopelt, aztán vissza bp, még pár kmnyi út után befordultunk le mi utcánkba....
Aztán megszűnt létezni le verda. Kanyarodás közben hopp, sötét műszerfal, motor leáll...
Meglepődés....
Próbálom újrainditani, önindító (aza frissen felújított, igen) rendületlenül teker, de semmi nem történ....
Annál furcsább, hogy gyújtás nélkül, sőt mitöbb kivett kulccsal is mindenféle piktogrammok égnek a műszerfalon. vészvillogó nem megy, lámpa nem ég, sőt, semmilyen fogyasztó nem működ.... de az önindító teker :S
Lényegalényeg, hogy az autó menthetetlenül megállt, aztán toltam 400 métert dombnak felfelé....... \o/
Aztán most itt az udvarban van, akksi lekötve (12,54V), egyébként mondom mégeccer, kulcs nélkül is csodálatosan világit az akku+injektor+kézifék piktogramok....
A tüdőmet kicsit kiköptem, de kikúráltam magam vagy 3 deci jégerrel, meg három sörrel........
Aztán most
ezt dudorászom, lehet fel kéne gyújtani a picsába az egész vén kotványt.... majd figyeljétek holnap a híradót... bevonulok a történelembe mint Néró... :D
Egyébként mi a bré lehet, amitől menet közben leáll a vas, csak teker az önindító, meg kulcs nélkül is világitnak műszerfalak? Gyujtáskapcsoló? Bármi zárlat?
Akar valaki olcsóért egy 155öst? És bontásra?
Elfáradtam.
Na, megyek megnézem a BMWket a hahun...