Hali uraim.
Gondoltam megmutatom mivel foglalatoskodtam a 7végén.
Jóbarátom (egy fócvágenes :) ) felajánlotta, hogy segít egy kis tél előtti tatarozásban (hamár segítettem a golf tatarozásában) ígyhát elballagtunk a Body boltba és bevásároltunk némi alvázrücsit, tömítőt, ill. egy marha jó méhviasz sprét. Hazaérvén nekiálltunk szétborítani a kocsi farát és ilyen képek fogadtak
Bal:

Végiggondoltuk, hogy kell-e ez nekünk, de aztán némi kapargatás csiszolgatás után kezdett egész jól kinézni a történet, szerencsénkre, csak a bal oldali sárvédőív festett brutálisan, a jobb oldali, két apró beleérésfolton kívül szinte új állapotának örvend, így azt az oldalt 2 csisszantással le is tudtuk de a bal oldalt alaposan fémig kellett csiszolni:

Azután ahol már megcsócsálta a rozsda a lemezt is kapott egy jó adag evipass-t:
Az evipass megkötése után a kibányászott gyári lemeztömítő helyény egy 40cm gumicsővel alaposan befújtuk az el nem érhető lemezeket a méhviaszsprével (állítólag akár még meg is tudja akadályozni a kezdődő rozsdát így nem spóroltunk vele addig fújtuk míg nem folyt patakokban) a méhviasz megkötése után eltávolítottuk a felesleget ami kifolyt, zsírtalanítás, majd alapozás ill. tömítés következett, szépen minden apró zugot kinyomtunk ami nem volt vízleeresztő járat:

A teljes száradás után kifújtuk az egészet viaszbázisú, hangszigetelő alvázrücsivel 3 rétegben(száradás után nem fénylik ennyire :) ):

Így remélem egy 5-6 évig nem kell gondoljak rá, ha párhavonta kifújom a méhviasszal.
Költség:
Body 999 alvázvédő 1600ft (1/4 flakon fogyott)
Body 900 méhviaszspray 1540ft + 40cm-s cső 150ft
Body 999 tömítő 1200ft
A munkadíjam: megfizethetetlen ft :D
Remélem nem untattalak vele benneteket! ;)