Én ugyan már nem tanultam ki a kasztnizás mesterségét, de édesapám és egy barátja 30 éves rutinnal bírnak. Velük kasztniztuk ki becsületes munkával a Barkas kisbuszom bódéját is, amihez hát hogy is mondjam finoman, semmi nem volt és közel állt az állapota ahhoz, hogy feladjuk. Ha nem is 100%-os tökéletességgel, de mindent meglehet oldani, csak az idővel van a baj. Amikor egy elemet kalapálni kell fél napon keresztül, az mind idő és pénz. Egy-egy elemet, ívet megkaptam feladatként én is, amire délutánjaim mentek rá (egyetem mellett még megteheti az ember).

Én azt mondom, hogy egy küszöböt is inkább hajtson meg egy jó szaki kevésbé esztétikusan, de legyen vastagabb (0.75) lemezből és legyen végig varrva, ne csak itt-ott. Na meg ugye a küszöbnél a belső él a lényeg, amit úgyis helyben kell lehajtogatni. Az egy 20 éves autónál oda lesz és ha a szaki nem becsületes, ő nem fogja visszaépíteni (csak a belső él visszaépítés egy nap általában), hanem rávágja az új külsőt, jól néz ki és már 1-2 év múlva drasztikus állapot fog fogadni.