Mutasd

>> Szerviz2019-01-19

Eljött az idő hogy lecseréljem az olajat a bébiben. Mikor cseréljek ha nem akkor amikor " jól esik " ? :) Sikerült azt a napot választanom a műveletre amikor a legjobban szakadt a hó. hurrá .
A választásom ismét a Selénia Bosch kombóra esett.
Mivel a 2literes motorokhoz már a gyár is a 10w 60 as olajat ajánlja ezért én is ezt vettem. Csere közben végre sikerült pótolni a légszűrőház elveszett csavarját, így ismét 4 db fogja :) Egyúttal a szelepfedél tömítést is cseréltem mert alul engedte picit az olajat.
Csere után minden OK ! :) jöhet az úljabb 10.000 km

Km: 288.618

 
>> Szerviz2018-07-05

Alfa city előtt egy héttel úgy gondolta rám ilyeszt a drága és behisztizett kicsit. Történt ugyanis hogy vasárnap épp anyósékhoz mentünk ebédre egy jól sikerült szombati kerti party után , mikor egyszer csak begyujtotta a hiba jelző lámpát és elkezdett rángatni, majd hirtelen eltűnik. Szépen megyünk tovább. Aztán a falu előtt kb 50 méterrel begyujtotta ismét a lámpát majd leesett a fordulatszám alapjáratra és nem reagált a gázadásra .... mi a *** majd egyszer csak leállt.
Begurultam a faluba félreállítam , majd ujra indítottam. Indult szépen mint ha misem történt volna .
Elmentünk gond nélkül . Megettük az ebédet utánna indítok mondván megyunk haza pihenni, hát ő nem úgy gondolta . Nem indult vagy ha mégis akkor csak alapjáraton de közben durrogott rángatózótt és ha gázt adtam azonnal le fulladt . Eljátszotta ezt 5x majd mint ha misem történt volna elindult es hazavitt minket .
Haverral rá kötöttük a gépet és egyértelműen a levegőmennyiség mérőt írta . Fasza ...
Másnap vettem egyet kb 10 perc volt a csere . Csere után tökéletes. Nem gondoltam volna hogy ennyit számít . Most ujra minden ok ! Vigyázz alfa city jövünk !!! :)

 
>> Szerviz2018-05-25

Megint eltelt 10.000 kilométer , meg egy pici :) . Ami azt jelenti hogy olajcsere . Az eddigiekkel ellentétben most a selenia Racingra esett a választásom. Lali mester azt mondta annyival nem kerül többe mint amennyivel nagyobb védelmet nyújt a motornak . így nem hezitált ám meg is rendeltem a szeretet pakkot az albaalkatresz.hu rol . Hamar meg is érkezett.

A csere minden gond nélkül történt . Természetesen az olajszűrő levegő és pollen szűrő is cserélve lett.

Dzsozy köszi a rendszámtábla keretet :D

Km: 277.529

 
>> Szerviz2018-04-16

Mai napon volt egy kis időm foglalkozni a bellával. Így picit belaástam magam és kipucoltam a LMM et és a folytószelepet is . kiderült miért van olajszag az utastérben . egy törött kartergáz visszavezető cső miatt. ez is orvosolva lett. CSeréltem az ablaktörlőket is.
Végül kapott egy alapos mosást ;)

Km: 276.350

 
>> Egyéb2018-03-29

Ma felkerültek a nyári papucsok a bellára. Kiváncsi vagyok ezekre a gumikra.
Csere közben át nezegettem a kocsi alját futóművet szerencsére semmi horrort nem tapasztaltam. Majd nemsokára elviszem egy teljes alváz mosásra hogy a maradék só is eltűnjön róla.
A télieknek ez volt az utolsó szezonjuk jövőre lecserélem őket.
Kezdődjön hát a nyár ! :)

A téli kerekek összesen : 5.151 Km tettek meg.

Km: 275.406

 
>> Egyéb2018-03-11

Eljött az idő hogy lecseréljem az Uniroyal Rain sportokat. Sajnos a rosz Gl szem miatt leette a gumi belső felét... :(
Idén vettünk házat , és a felújitás miatt muszáj volt kompromisszumot kötni gumi terén, legyen új és nem túl márkás, vagy egy használt márkás.
Az új melett döntöttem , mert akkor is új gumi még ha kínai is . Nézegettem teszteket , olvasgattam cikkeket többet is, végül az Imperial Ecosport 2 melett döntöttem. ár érték arányban szerintem ez a legjobb, és a gumisom is ezt javasolta .
meglátjuk :) DOT 1417

Még nem kerültek fel a kocsira, de szerintem jövő hétenél úgy sem bírom tovabb :D
Jah és mivel szép idő volt kapott egy takarítást is :)

 
>> Esemény2017-11-17

Mai nap határoztam úgy hogy felrakom a téli kerekeket. Reggelente már nagyon hidegek vannak, és a nyári gumi már nem az igazi :) Jobb félni ... :)
Szerintem egész jól mutatnak a kocsin a frissen felújított felnik. De azért felraktam a dísztárcsákat, úgy az igazi :D
Holnap majd megyek kicentíroztatom a felniket.
Most már jöhet a hó meg a fagy

 
>> Tuning és extra2017-11-01

Elérkezett az idő hogy felújítsam a téli felniket mert sajnos a só és a latyak tette a dolgát. rozsdapöttyök mindenhol. Lássuk be nem túl szép látvány.
Így hát nekiálltam és lecsiszoltam fémig a felniket , majd kapott 2 réteg korrozió gátló alapozót, majd 2 réteg matt feket festéket. szerintem szépek lettek.
Télre megteszi :)

 
>> Szerviz2017-10-25

Ismét eltelt két év... ami azt jelenti műszaki vizsga .bíztam benne hogy simán átmegy nem lesz semmi gond . Sajnos azért egy pici törődés kellett neki.
Ennek keretében cserélve lettek :

- Jobb első Felső lengőkar
- Komplett Réz fékcsővezés
- új gumi fékcsövek
-új fékolaj
-pár izzó cserélve

A műtétet mint mindíg Élő Lajos végezte akinek innen is köszi a profi munkáért. Most két évig megint legálisan gurulunk az utakon, és tudom hogy ha kell meg is tudok állni ;)

 
>> Esemény2017-09-10

Gondoltunk egyet , hogy az utólsó meleg hétvégén menyünk el egyet kiránulni. Írány Tihany. Túráztunk egyet , kocsikáztunk eyget. király volt. Itt is bebizonyosodott hogy menynit számít , ha a helyén van a vezérlés :D élveztem az út minden percét. jó kis nap volt :)