Egy év múlva kerül a szalonokba a Tonale

2021-06-02  Alfa Amore
Egy év múlva, 2022. június 4-én kerül a szalonokba az Alfa Tonale. A márka új vezérigazgatója szerint most kell elkezdeni az Alfa Romeo következő 50 évét megalapozó lépéseket.
Hírek >> 2021  

Sokadik csúszás után végre van egy konkrét dátumunk: 2022. június 4. Jean-Philippe Imparato, az Alfa Romeo vezérigazgatója erről a Motor1.com-nak adott interjúban beszélt. A Tonale tanulmányautót a 2019-es Genfi Autószalon mutatták be, mint a márka első plugin hibrid autóját, és azóta várunk a szériaváltozat bemutatójára. Idén már őszre ígérték, aztán ez csúszott tovább. Várhatóan a 2022-es, február végi Genfi Autókiállításon bemutatják a végleges formát, utána pedig indul a gyártás.

Az interjúban a vezérigazgató elmondta, elkezdték előkészíteni az Alfa Romeo következő 50 évét, ehhez meghatározzák, hogy miről fog szólni a márka 2030-ban, kiknek szól majd, milyen üzenetet közvetít és legfőbbképpen: milyen lesz egy elektromos Alfa Romeo. Jelenleg a következő 5 év termékeit határozták meg, azonban arról nem beszélt, hogy a Tonale mellett milyen más típusokat mutatnak majd be a jövőben. Kiemelte, az a céljuk, hogy az elektromos autóik is igazi Alfa Romeók legyenek. 



A Backstage legújabb adásában részletesen kibeszéltük ezt a témát! 

Közölte, a következő 5 évre, 2026 végéig készültek el a tervekkel és hangsúlyozta: mindenre megvan a pénz. Ismert, Carlos Tavares, a Stellantis vezetője a cégcsoport összes márkájának 10 évet adott arra, hogy bizonyítsanak.

Jean-Philippe Imparato hangsúlyozta: "nem akarok lyukakat", rendszeresek lesznek a termékbemutatók, az új modellek pedig a pénzügyileg legnagyobb hasznot hajtó szegmensekbe érkeznek majd. Kijelentette, hogy maradnak a Quadrifoglio modellek, és szerinte szükség van a GTA-ra és a nagyteljesítményű modellekre is. 

A vezérigazgató szerint az Alfa Romeo márkanevet a világon mindenhol ismerik, és ez nagy előny, de ezt az ismertséget fent is kell tudni tartani.

Szólt arról is, hogy amíg nincsenek alapvető homologizációs akadályok, maradni fog a Giulia és a Stelvio. Kiemelte a Giulia GTA/GTAm sikerét, mint mondta, az 500 darabból már 400-at eladtak. Az Alfa Amore információi szerint a mi régiónkban (Csehország, Szlovákia és Magyarország) összesen 5 darab kelt el a csúcsmodellből, de sajnos egyik sem Magyarországon. 


Tudj meg mindent a Giulia 500 darabos csúcsváltozatáról!

Mint mondta, a termékek minőségének javítására továbbra is szükség van, bár az Alfa hatalmasat lépett előre a Giuliával és Stelvióval. De amellett, hogy jobb minőségű autókat gyártanak, az ügyfélélményt is fokozni kell. Az Alfa Romeo előtt Amerikában, Kínában és globálisan egyetlen cél van: a Top 1 minőség. Ha ezt helyre teszik, akkor a mákra maradványértékével sem lesz gond 2-3 év múlva - tette hozzá.

Imperato közölte, hogy a motorsportról még nem született döntés, de az nagyon fontos szerepet játszik a márka történetében.

A vezérigazgató által elmondottakat részletesen kibeszéljük a Backstage adásunkban. Nézd meg az adást és mondd el Te is véleményed a YouTube-on kommentben, vagy itt, A jövő Alfái topicban

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Alfa Amore