Olajcsere-szettek az Elaforgtól!

2015-10-19  Elaforg
Az Elaforg akciós olajcsere-csomagokat ajánl az Amore-tagoknak!
Hírek >> 2015  

Megkérdeztük az Elaforg Kft-t, hogy melyik a jobb az Alfákba: a gyári vagy az univerzális olaj.

Az utóbbi években a gépjárműgyártók az új környezetvédelmi előírásokat (EURO V és VI) és az üzemanyag fogyasztás csökkentésének igényét szem előtt tartva fejlesztették ki a legújabb benzin és dízelmotorokat. Különösen igaz ez a FIAT Csoportra, aki a Petronas Lubricants Italy S.p.A.-val (volt Selenia Lubricants) együttműködve fejlesztette ki a legmodernebb turbófeltöltött dízel (Multijet ), CNG és benzinüzemű (MultiAir) motorokat. Ezekhez az új motorokhoz, új motorolaj-előírásokat és újabb, szigorúbb műszaki feltételeket határoztak meg, valamint a közösen kifejlesztett termékekhez egyedi gyártói jóváhagyási referencia számokat illesztettek hozzá. Az új fejlesztésű motorolajakban alacsony hamutartalmat és szokatlanul magas teljes bázisszám (TBN) értéket írtak elő, ami magas korrózió-gátló és koromkezelő tulajdonságot határoz meg, ezáltal is védve a kipufogógáz kezelő rendszereket (legújabb részecskeszűrők és szabályozott katalizátorok) és növelve azok élettartamát.

Az egyedi adalékok jelentősége a magas kén és szennyezőanyag tartalmú üzemanyagok használatánál jelentkezik, illetve a megnövelt olajcsere és szerviz periódusoknál az olajtérben keletkező lerakódások kialakulását és a kenőanyag kémiai tulajdonságainak változását is megakadályozza. Ezeknek az új FIAT szabványban meghatározott előírásoknak a legtöbb unión belül forgalmazott kenőanyag nem felel meg.

A hajtóművekben (mechanikus- és automataváltók) és kormányművekben még fokozottabban figyelni kell a gyári előírásokkal tökéletesen azonos kenőanyagok használatára. Az új hajtóművekben új rendszerű, új ötvözetekből és anyagokból készült szinkron szerkezeteket alkalmaznak. Alapvetően a hajtómű kenőanyagoknak több, egymásnak ellentmondó feltételnek és tulajdonságoknak kell egyszerre megfelelni. Az új igényeknek csak a típushoz fejlesztett, új, egyedi adalékokat, alapolajokat tartalmazó hajtómű kenőanyagok és munkafolyadékok felelnek meg.   

Kedvezményes árú szerviz szettek Alfa Amore tagoknak!

Használd az Alfa Romeóhoz gyárilag ajánlott kenőanyagokat és olajcsere esetén próbáld ki az Elaforg 2000 Kft. kedvezményes áron kínált szerviz szettjeit, mely szettek az adott típushoz való olajszűrőt, levegőszűrőt, pollenszűrőt, illetve üzemanyagszűrőt tartalmazzák. A szettek kizárólag az adott típushoz, a gyár által ajánlott Selenia motorolajat tartalmazzák!

A honlapjukról letölthető táblázatban megtalálhatod a leggyakoribb Alfa Romeo típusokhoz tartozó szetteket, de ha az Alfád nem szerepel a listában, keresd az  Elaforg 2000 Kft-t.

A táblázatban szereplő listaárból az Alfa Amore tagjai 20 % kedvezményben részesülnek!

A tagságot vásárláskor az Elaforg 2000 Kft ellenőrzi!

Írta:
Elaforg
Kapcsolódó topic:
Milyen a jó olaj?

Az utolsó 3 hozzászólás:

Piritu - 1.000.0002023-06-06 21:31:25 // 6754
Valahol Olaszországban...
Piritu - 1.000.0002022-09-29 20:55:41 // 6753
Piritu - 1.000.0002022-09-28 21:29:33 // 6752
egy infót osztanék meg a Cartársakkal a face "Alfa Romeo Hungary" csoportból, esetleg jól jöhet:
Petronas váltóolajból két fajta van a forgalomban.
A képen a bal oldali a régebbi, megszokott, a jobb oldali doboz láthatóan világosabb, formája is kicsit eltér, és a TECHNYX feliratba belekerült egy plusz N betű: TEC"N"HNYX

Első ránézésre a jobb oldali nem tűnik eredetinek, de a Petronas alapján:
" A termék nem hamis! Év elején változott az összes Petronas Syntium és Tutela termék csomagolása (flakon és matrica) és ennek a változásnak a keretében rossz matrica került a Februárban gyártott Tutela Technyxs termékekre (jobb oldali termék) Két lehetőségük volt 1. Megállítják a termelést és termékhiány lesz a piacon vagy 2. Kiengedik így. Nos ők kiengedték. A lényeg, hogy a flakonban lévő váltóolaj megegyezik azzal aminek benne kellene lennie, úgyhogy használjatok fel nyugodtan! Kicsit olaszosra sikerült, de szerintem látott már ilyet mindenki akinek Alfája vagy Fiatja van" (Info B.Vilmos-tól)

A szitu azért tűnt fel mert a félig OFF-osba nemrég cseréltem olajat és az pont a februári szériából származott: