Már rendelhető a Stelvio alapváltozata

2017-04-03  Tedi
Elérhetővé tette az Alfa Romeo a Stelvio alapváltozatait, a 180 lóerős dízel és 200 lóerős benzines már rendelhető a szalonokban.
Hírek >> 2017  

A milánói gyártó közleménye szerint a leggyengébb, 180 lóerős, 2.2 literes dízelmotorhoz is automata sebességváltót kapcsoltak, viszont ez az egyetlen variáns, amely nem össz-, csak hátsókerék-meghajtással kapható. Ez azonban az Alfa szerint semmit nem von le a Stelvio vezetési élményéből. A motorral a miondössze 1600 kilós Stelvio 7,6 másodperc alatt gyorsul 100-ra és meg sem áll 210 kilométeres sebességig.

Az Alfa Romeo egyúttal bizonyos kiválasztott piacokon (amelyeket a közelményben nem neveztek meg) elérhetővé tette a 2 literes, benzines motor 200 lóerős változatát is, amelyhez szintén automata váltót és már Q4 összkerekes rendszert párosítottak.

Aki esetleg újdonságkén érne, hogy nincs manuális váltó, annak jelezzük, nem is lesz, az Alfa úgy döntött, hogy a Stelvio csak automatával lesz elérhető. Az eddigi teszteket olvasva ez talán nem is olyan nagy baj, mert mindenki nagyon dicséri az új, 8 sebességes ZF váltót.

 

A lista a két új motorral immáron négytagúra bővült, a Pratola Serrában készült dízelek közül a 180 és 210 lóerős verzió elérhető, míg a Termoliban készülő benzinesekből a 200, vagy 210 lóerős, illetve a 280 lóerős változat rendelhető. Jelengi információink szerint a 2,9 literes, V6-os biturbó motorral szerelt Quadrifoglio verzió az év végén válik rendelhetővé.

A magyarországi kereskedésekben a First Edition változat már március utolsó hete óta elérhető, az Alfa Amore gyorsan szemügyre is vette:

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi