Na ez nekem új :-) A 8-as már első pillantásra is megdöbbentően emlékeztet az alfa első kerék hajtásos prototípusára a tipo 103-ra. Ennek oka, hogy a két vállalat az ’50-es és ’60-as években kooperációban forgalmazott több típust is. A Renault terítette az Olaszok járgányait, miközben az Alfa gyártósorairól Renault Dauphine-ok, Ondine-ok, és R4-esek gördültek le. Összesen 70 502 Dauphine/ondie és 41 809 R4 készült az Alfa Romeonál. ...írja a totalcar :-O
Alfa Romeo tipo 103
...és a francia tesó R8
Nos, hát azt nem állíthatom, hogy ez álmaim Alfája, de nem utálom, amolyan jó pofa kis kocsika. :))) Amúgy teljesen véletlenül került hozzám anno, mert volt egy öreg '79-es merci 207 tgk-m lepukkanva, amit meghirdettem és egy fickó jelentkezett csak, aki felajánlott egy szintén kissé lepukkant Porsche 924-est (?), majd mikor eljött a szemle napja, ezzel az Arnával érkezett, merthogy a 924 meg sem moccan és, hogy a féke is totál beállt és a többi de, ha érdekel, a muterja kocsiját odaadják érte cserébe. Nagyon nem is bántam, mert nagy motoros volt és ezt nem tudom biztosan, de állítólag ezt a félét ódi motorral szerelték és persze az alkatrészek sem túl olcsók és nem is igazán akartam. A 207-től viszont szabadulni akartam, így belementem és még jó darabig használtam is a kis Arnát. :) Imádni azért nem igazán lehet, ugyan Alfa szív, de japán kaszniban. Természetesen azért szívesen felújítanám már. :)
Áááá! Csak te nem láttál olyat. Mondjuk én sem talán. Egy volt itt nálunk jó pár éve de a gazdája dicsérte anno. De szerintem miért ne lehetne belőle hibátlan?
Szereted az Arnát? Én mindig is úgy éreztem hogy nagyon ki lóg a sorból és nem tartottam igazán Alfának...de győzz meg hogy tényleg az! :)))))))))))))))))
Jójaz! :) Én mindig is szerettem az Alfákat, majd valamikor, még tinédzser koromban kaptam egy havertól egy gyönyörű Alfa emblémát (talán egy autóról, ez akkoriban divat volt, bár én nem éltem ilyesmivel és ő meg nem árulta el), amit hosszú évekig féltve őriztem, mire 2000-ben meg tudtam venni hozzá az autót, a jó öreg Juliskámat. :)))
Arna? Nos, hát sajna hangosan csámcsogja a rozsda, mert sajna kint áll az udvaron. Egyelőre nincs rá se keret.:(