És a motor, a hajtás, a beltér, a beszállítók.. licenced from ????? :) Na mindegy :)
Ez az ikarus :) A vicc hogy a BKV telep ma is így festene, csak kék színnel, szinesben és jobban lelakva :(
Van egy olyan mondás, hogy "ami hápog és úgy néz ki, mint egy kacsa, AZ EGY KACSA!". Számomra az a busz, ami Mátyásföldön készül és Ikarus van ráirva, az Ikarus. Az részletkérdés, hogy most ZF futómű van alatta (főleg, hogy Rába alkatrészeket is terveznek).
nem a tulajdonosra gondoltam.. Az alaptervekre, hajtásra, stb stb stb.. Ne feledkezzünk meg a MAN-Ikarus és Iveco-Ikarus vegyesházasságról. De a Volvo is matatott egy ideig benne.
Ez van. És már nem is lesz. Se ikarusz, se csepel.. Mára már esély nincs egy ilyen indításának. Amik külföldiből is újjászületnek azok mind egytől egyig patinás névvel rendelkező régi tradícionális gyárak, amit valaki megvesz és elkezd szupersport gépeket készíteni a nevük alatt. Ez van...
Engem egyszer a Galvani-Szerémi kereszteződésben kérdezett meg egy olasz fickó. 75-öse volt, meg is dícsértem. (Én Uno-val voltam, tehát gondolhatta, hogy rossz ember nem lehetek. :)
Vannak ilyenek is. Sebaj, nekem jó ez az olasz. Bár őszintén szólva bizonyos alapokat letettek a régebbi német gépek az elsimerésért. Dinnyés dízel merga, török taxis állólámpás merga, 2es dízel golf.. Ezek akkor megalapozták a dolgot.. És ez utóbbihoz gombbért megkapsz mindent.
Minap egy fullos állapotú 1.6-os automata rabbit sorozatú 2-es kristály lámpás golfot friss és hibátlan fényezéssel akartak hozzám vágni 350ért. És a szerelőm javítja, mondta hogy hibátlan a gép, most cserélte benne a futómű cucokat mert az idő megette. Sajnos ez van.. :(
Egyszer, pár éve iccaka jöttem haza a még működő Arnámmal itt Tétényben és láttam, hogy jön utánam valaki ahogy kanyargok az utakon, tehát követett. Majd hazaérve bekanyarodtam a parkolóba és már mentem volna be a házba, amikor bekanyarodott egy autó, gyorsan megállt és kipattanva érdeklődött egy fószer össze-vissza nyelven, hogy hogyan jut el az M0-ra Balaton felé. Kérdeztem, hogy beszél-e angolul, erre szinte fölháborodva jött a válasz: No, Italiano! És ez után lettem figyelmes arra, hogy egy Qa nagy olasz rendszámú merci áll mellette. Szééép, gondoltam magamban és próbáltam a térképen magyarázni neki az utat. :)))
Nekem attól nagyobb elismerés nem kell, mint amikor a Rab szigeti komppal jöttünk vissza a szárazföldre és a kompról lehajtva megálltam lenyitni a tetőt. Egy olasz csoport volt ott pont és megtapsolták az autót, elismerően füttyögtek, fotózták és mikor elindultunk integettek amíg el nem tűntem a házak között. :)
Az idősebbek már nem érdekből mondják,hanem tényleg tetszik nekik. Én is erre gondoltam rögtön. Meg aztán az jutott eszembe, hogy az ára kb egy új Dacia Logan-é,de azt a kutya nem hugyozza le, annyira csúnya.:)
Ezt meg legközelebb a találkozások topikba írd... és ahogy látom mindenhova betetted.. Örülj neki ha nem billentenek miatta fenékbe.. Tudod.. Mindent a maga helyén :)