Ma elgurultunk Várpalotára.
Kicsit (40km) ugyan kerülni kellett, hogy a Balcsi parton mehessünk, de az időjárás miatt csak a hosszabb úton lehetett menni. Természetesen nyitott tetővel.
Este hazafelé a naplemente a 8-ason külön csoda volt.
Csak nyitott kocsival lehet ilyet kocsikázni, heveny vírusroham 250 km-en keresztül :-)
Kicsit dzsuvás volt már a kárpit így kipucoltam a ganyéból.
A takarítás közben jutott eszembe, hogy fotózni kellene.
Így pár kép készült tisztítás közben
és utána.
Majd úgy is új kárpit lesz, de addig is legalább tiszta a beltér. :-)
Részben ismerős a szitu. Öreg koromra majd beszerzek abból is egy V6-ot. :) AlfaCityben lehet kipróbálnék valamit a kocsiddal, ha megengeded. Egy ideje foglalkoztat, hogy elfér-e a Pókban az utasok fellépő cucca. :D
Nem értem, mi lehet abban a jó, hogy nincs tetőd, nincs csomagtartód, szinte az úton ülsz, sötöbö... :D
Persze nekem is van Spideres képem, jól is áll nekem a Pók. :D
Már többször jàrtam erre, igaz nem Spiderrel...:)) Nagyon hangulatos, tényleg! Más: nem gondoltam volna, még tud valami új élményt nyújtani Alfás fronton....nos a Spider tud! :))
tud az adni rendes mélyet, csak kell hozzá ládika. Ha jól dereng, anno a Q-autohifitől kaptunk kölcsön egy 6.5"-es kickert, és abból lett legyártva egy hatodrendű bandpass láda. Valami igen komolyat szólt 30 és 60 Hz között, fölötte és alatta lófütty.
Mondjuk elhalálozott. A tesztgépjárművet a tesztember tesója elrekvirálta, hogy ő most elugrik sörért. A láda méretéből meg az amúgy általa nyújtott produkcióból meg nem gondolta volna, hogy ez egy nyüzüge 16 centis hangszóró, meg amúgy se volt hozzászokva ahhoz, hogy korlátoznia kéne magát, tehát feltekerte a kakót, hogy addigis zenét hallgat. Mire hazaért, úgy megállt a lengőtekercs mint a szög. :)
A 16 centis "mélynyomó" az nem ad rendes basszust. Erre mérget vehetsz. Amúgy is elég gyenge az autó akusztikája, pláne nyitott tetővel. Sok pénzt nem érdemes költeni rá.
Én is inkább elittam volna! :)))) Majd ha úgy döntesz hogy mégsem kell az a lyuk ott ülések mögött, akkor szólj! ;))
Nem gáz az üreg, csak free air hangszóró kell hozzá. A gyári ilyen, egy sima papírmembrános hangszóró dupla tekerccsel. A rádió két hátsó végfoka van rákötve. Elvileg csak a mélyeket adja.
A blogjaim a cuccról: klatty, és klatty
Nekem az első ajtóban gyárilag un. "kisovál" volt.
Hasonló simán befért volna, de mivel a hangszóró körül lyuk van, ezért nem túl jó a megoldás.
Én egy "nagyovál"-t operáltam be, így.
Hátul 16 cm-es mélysugárzó van.
Én egy 20-ast raktam be, így.
Nekünk a GTV-ben, az ajtókban ezek vannak. Faragás, keret, pászítás nincs, a gyári helyen ülnek. (Ezekkel vettük, nem nagy eresztés egyébként.) Keresgélj rá a méretekre.
A kalaptartót passzolom, ott még nem túrkáltam. ;)))
hááááát.... azért nem nagy hátrány, ha van. :)
Viszont az is igaz, hogy aki azért vesz kabriót, hogy utána klímázgasson felhúzott tetővel csak mert kisüt a nap, az selyempapírkutya. :D
Múlt kedden voltunk fent Pesten a Spiderrel. Szerintem a barátoddal találkoztunk a városban :) Alfával is ritkán találkozik az ember, nemhogy Spiderral :) Felüdülés volt :)