A GTV-hez hátulra minden futómű alkatrész drága sajnos: hátsó futómű elemek árai a két oldalra összesen 2400font(kb 600eFT) lenne a 3-3 lengőkar újonnan. Ez sajnos annak az eredménye hogy a GTV hátsó futóműve "komolyabb" szinte mint az első.
Hát ezen behaltam, kiderült mi kopog. Igaz hogy én mondtam mindig hogy előröl hallom a kopogást, de a 4. szerelő képes volt és megnézte a hátsó futóművet:)))) És mit tesz isten a bal oldali hátsó alsó lengőkar(amelyik a lengéscsillapítót tartja) kb 10mm-et játszik. Csere, igaz kissé meglepő a 140fontos (kb 40ezer forintos) ára amikor egy pár első lengőkart kaptam 50 fontért:-/
Ha annyit nem is mert azért nem túl nagy a kert de heti egy napot kitöltene. Abban benne lenne az első hátsó kert lenyírása, szélvágása, összehúzása, gyomrítozás a kavicsos bejárón stb:))))
A hogyan mélytorkozzunk GTV-vel újabb fejezete következik ma:(((( Úgy kezdődött hogy kopog valami az első futóműben.... Az az alfás garázs amelyik a motorcserét csinálta, megnézte(persze nem emelte fel csak ment vele egy kört) és közölte lengőkar csere kutyacsontokkal együtt. Megvolt kopogás maradt. Ok akkor biztos féltengely, rendben sikerült jó áron hozzájutni egy pár jó állapotú féltengelyhez. Persze hogy ugyanúgy kopog.. Mostmár a harmadik(és a második alfás) garázsban nézettem meg, itt végre felemelték és végignéztek mindent de nem találtak semmit...... stab rúd szilentjei jók, motortartó bakok jók, kormánymű és összekötők jók lengőkarok-féltengelyek jók és hát azokat cseréltük már.... ÉS hogy ők nem tudják mi lehet. Szerencsére leengedés közben amikor súly kerül a kerékre akkorát kattant hogy a szomszéd gumisnál is hallották.... Most kitalálták hogy toronycsapágy.... Na inkább vissza a régi bevált szerelőmhöz aki otthon dolgozik munka után és meg lehet oldani hogy szétszedi és megnézi hogy a lengés csillapító-rúgó vagy toronycsapágy közül melyik a bünős. Nincs kedvem folytatni ezt az addig cserélgetjük a dolgokat amíg véletlenül el nem találjuk mi volt a hibás.
Fejlett nyugat meg a 15000FT+ÁFÁ-s óradíj Lol az összes mehetne kocsit mosni...
Ültetted? Az elég rizikós szerintem. Felénk barkács áruházban árulják a gyepszőnyeget. lesímitod a talajt, betrágyázod, lefekteteted a gyeptéglákat, és két héten belül tökéletes és erős gyep:)