Blog >> led

>> Szervizystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2016-07-07

Az autó idén 12 éves lesz. Kilométert tekintve gyerek még, most lesz benne 176000. De eljött az idő a kettőstömegű lendkerék cserére. A kuplungtárcsa kevlározva lett, valamint a kinyomócsapágy is cserélve lett. Illetve a fékolajat és a váltóolajat is lecserélték. Valamint bekerültek a led égők a xenon szettek helyére a reflektorba és a ködlámpába. Egy két apróság is meg lett csinálva. Az ablakmodul a riasztó bekapcsolásakor nem húzta fel az ablakokat, ez most már oké. A hátsó ablakemelők szarakodtak, főleg a jobb hátsó, nem mindig ment fel teljesen az ablak. Az ablakemelő motorok ki lettek takarítva, úgyhogy most megint rendben vannak ezek is. Valamint a bal oldali tükör mögötti tömítés ki lett cserélve, mert ott többször is előfordult, hogy nagyobb esőben, vagy autómosáskor befolyt a víz. Ez még nincs tesztelve, de remélhetőleg ez is rendben lesz. A művelet ismét műhelyében lett végrehajtva.

>> Tuning és extraystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2016-06-03

Xenon van a reflektorban és a ködlámpában is. A trafók kezdik megadni magukat, a lámpák nem mindig világítanak. Ráadásul a xenon a refiben villantásra sem igazán alkalmas. Számolgattam és persze jóval olcsóbban jönnék ki, ha csak trafókat cserélnék, de végül úgy döntöttem, hogy nem úr, aki nem herdál, jöjjenek a LED szettek! :-) Cserélve lesz a xenon a refiben és a ködlámpában is.
HoryGabee intézte nekem a cuccot, még majd a xenon szetteket oda kell adnom neki beszerelés után.

 
>> Tuning és extragergo_155 // Alfa 155 1.8 T.S. Sport // 2016-05-24

Ma bekötöttem a lábér világítást, a belső világítás körébe van belekötve. Tehát ha az ajtó nyílik világít, ha felkapcsolom kézzel az első beltér világítást akkor is. Hangulatos, látványos. 3 óra és 2500 forintból minden megvolt.

>> Tuning és extraKristyon // Alfa 156 SW 1.9 JTDm // 2016-05-16

Itt a fórumon láttam, hogy valaki megcsinálta, és tetszett.
Úgy éreztem ezt nekem is meg kell csinálni :)

 
>> Tuning és extraJulesTS // Alfa 156 1.8 TS // 2016-04-15

Terveztem a DRL berakását amióta bent vannak az Osram Nightbreaker Unlimited izzók. Egyrészt az NBU-knak este veszem hasznát, másrészt drága mulatság ezeket cserélgetni ha kiégnének. Mostanában egyre többször sikerült elfelejtenem felkapcsolni a világítást lakott területen kívül, így a tervet valóra váltottam...
A legjobb egy ködlámpa helyére szerelhető DRL+ködlámpa lett volna, de ezeknek az árát kicsit sokalltam (ötödéért talán vettem volna azt). Kerek DRL-t a ködlámpa helyére nem akartam, mert ha már van ködlámpa, akkor nem fogom kiszedni, máshova meg kereket nem tudtam volna szépen berakni...
Maradt a led sor, már csak a tipust kellett kiválasztani és a helyét megtalálni. Hosszas keresgélés és méregetés után meg lett az is: Osram DRL 401 az alsó hűtőrács két szélénél alul az elhelyezés feltételeinek éppen megfelel és aránylag normálisan néz ki. Maga a beszerelés kicsit volt hosszabb mint 1 óra (a motortérben könnyen találtam neki tápot, gyújtáskapcsolóról kapcsolt vezetéket és a helyzetjelző vezetékét is), utána már csak a hűtőrács kivágásával kellett egy kicsit foglalatoskodnom. Közelről elég brutál fénye van...

>> Tuning és extrakiko // Alfa 156 SW Distinctive 1.9 JTDm TI // 2016-03-31

Sikerült a halogén lámpát kicsit feldobni, 6 óra után összehoztam , a piros kapcsolható hogy a rend őrei ne szóljanak érte, de így is elég zorall lett. a'la transformer. nagyott kellett alakítani hogy beférjen a projector, mert a foncsorba nem igen fér el a projector pajzsa. persze figyelni kellett hogy a búrához se érjen hozzá és lehessen rendesen állítani a magasságot! Enjoy and pimp my ride!

>> Tuning és extraKristyon // Alfa 156 SW 1.9 JTDm // 2015-11-19

Még korábban vettem ledet a tompítottba, de itt nem egészen úgy működött ahogy elvártam volna. Így onnan kivettem, és az volt a terv, hogy majd a refibe villogtatni jó lesz.
Végül is a ködlámpák kapták meg, és itt nagyon jól funkcionál...
Jobbos ködlámpa sajna kitörött, és mivel hamarosan megy műszakira, nem akartam a gyári kavicsnyomos tartalékot visszarakni, mert ez azért elég homályos, persze elsősorban ebben próbáltam ki a led beszerelést, ez látható az első képen. Maradt az új, persze most nem volt azon a cikkszámon TYC ködlámpa, így DEPO lett, végül is a foncsor hasonlít, és legalább szép víz tiszta az üveg.

>> Tuning és extraKristyon // Alfa 156 SW 1.9 JTDm // 2015-11-12

Mai nap megérkeztek a led helyzetjelzők. Alig vártam, hogy berakhassam. Nagyon tetszik CAN buszos, így nem világít a műszerfalon a visszajelző, és nagyon szép ténylegesen fehér fénye van...

>> Tuning és extraOrosz // Alfa 156 Sportwagon 2.4 JTD 20v // 2015-10-16

Újabb pár nap pihenő után a kocsi kárpit mögötti szigetelése 100%-os végre valahára. Ezen kívül a jobb oldali tükör fekete laprésze is ki lett cserélve egy vadonatújra, erősebb gázrugók kerültek a csomagtartóba és már csak két közepes terhelésű rugó választ el attól, hogy a csomagtartó varázsütésre nyíljon ki, magától. Ezen kívül átesett az első tuningolásán is a gép, mégpedig a szelep ellenállást szüntették meg, így a kocsi most már sziszeg a váltásnál és új króm véges kipufogóvéget is kapott!

A következő nagyobb tuningra egy ideig még gyűjteni kell, de a jövő héten tervezem berakni a csomagtartó rugókat,egy szett új H1-es nightbreakert és befejezni a belső ledesítést, azaz a csomagtartóban lévő lámpákat kicserélni és a kesztyűtartóban lévőt életre hívni.

>> Tuning és extraSanyiJTD // Alfa 156 2.4 JTD 10V // 2015-10-07

Kicsit átvariáltam a csomagtér világításom ,mert a gyári (még leddel is) egy jó nagy nullával egyenértékű.

Két 300mm-es ledcsík került bele.

Nemigazán van választási lehetőség ahova ragasztani lehet, szóval ennek azért hátránya is van, ha odapakolok csomagokat, de akkor ugyan úgy nem fogok látni ,mint eddig :D
Sötétbe még nem teszteltem.

Update : teszteltem, eleg zsir :)