USA: felfüggesztve

2010-01-15  Teddy
A Fiat ismét felfüggesztette az Alfa Romeo visszatérését az amerikai piacra - erről Sergio Marchionne beszélt az Autocar magazinnak adott interjújában.
Hírek >> 2010  

A Fiat Group Automobiles vezérigazgatója szerint az Alfa Romeo mostanában alulteljesít és, bár papíron nagyon szép tervek léteznek a megmentésére, a gyakorlatban ezek sokkal nehezebbek és ez a Fiatnak rengeteg fejtörést okoz. Marchionne a lapnak ismét megerősítette, ennek ellenére nem adják el az Alfát, ez a Fiat problémája, nekik kell megoldani. De újra kell gondolni a célokat és tisztában kell lenni a képességeikkel, mielőtt bármibe belevágnak - fogalmazott Marchionne.

Arra a kérdésre, hogy ez jelentheti-e az amerikai piacra való visszatérés leállítását a vezérigazgató úgy válaszolt: nem állítják le, sőt most is dolgoznak rajta. De - mint fogalmazott - látni akarja, hogy elérnek két dolgot. Az egyik, hogy mekkora sikerrel tudják a Giuliettát bevezetni a fő piacokon. Hozzátette: technikailag ez egy óriási lépés a cég számára, látni akarja, hogyan sikerül. Illetve látni akarják azt is, hogy ebből hogyan tudnak előnyt kovácsolni. Ennek értékelésére egy évet határozott meg Marchionne.

Interjújában kitért az Alfa Romeo és a Dodge kapcsolatára is. Elmondása szerint két különböző márkáról van szó. A Dodge egy igazi amerikai brand és annak is kell maradnia. A két márka mettszéspontja a jó menettulajdonságoknál van, itt tudnak együttműködni, de külön-külön kell működniük - hangsúlyozta.

Írta:
Tedi