2025-ben érkezhet az új Stelvio, majd jön a Giulia is

2024-03-08  Alfa Amore
Az Alfa Romeo jelenlegi tervei szerint már 2025-ben bemutatják a Stelvio vadonatúj utódját, a Giulia pedig 2026-ben követi majd. Mindkét autó hibrid, illetve teljesen elektromos hajtással is kapható lesz.
Hírek >> 2024  

Az új Stelvio és Giulia már készen van - mondta Jean Philippe Imparato az Alfa Romeo vezérigazgatója, amikor az olasz sajtónak beszélt arról, milyen jövő vár az Alfa Romeóra. 

A Motor1.com cikke szerint Imparato azt mondta, hogy az új Stelviót 2025 második felében mutatják be, az új Giulia pedig 2026 elején érkezik. Mindkét autót Olaszországban, Cassinóban gyártják majd, nem úgy, mint a Milanót, amely a lengyelországi Tychy-ben készül (a Fiat 600e-vel és a Jeep Avengerrel együtt). 

A Stelvio és a Giulia is a Stellantis STLA Large platformjára épül, amely a teljesen elektromos hajtás mellett hibrid meghajtás befogadására is képes. Arról nem beszélt, hogy a hibrid hajtásban milyen benzinmotor dolgozna.

Imparatót kérdezték arról, hogy a Giulia mennyire lesz rokona a szintén ezen a platformon bemutakozó új Dodge Chargernek, azt mondta: az Alfa Romeo hangolása teljesen más lesz, köszönhetően a platform rugalmasságának. Ez a platform ilyen szempontból teljesen az Alfa Romeo elvárt menettulajdonságaira szabható lesz.

Minden jel arra mutat, hogy ha a Stelvio és a Giulia utódmodelljeinek teljesítményét vizsgáljuk, akkor az új Chargerből indulhatunk ki. Annak összkerekes, villanyos változata 456 és 630 lóerőt kínál majd. 



Imparato beszélt arról is, hogy a Stelvio és a Giulia utáni jövő nagyban függ a Milano piaci sikereitől és attól is, hogy az új Stelviót hogyan fogadják majd az Európán kívüli piacok. Imparato nem zárta ki azt a korábban már többször hangoztatott tervét, hogy újra legyen az Alfa Romeo modellpalettáján egy Duetto is. Ugyanakkor beszélt egy a Stelvionál nagyobb SUV és egy a Giuliánál nagyobb szedán fejlesztéséről is.

Írta:
Alfa Amore