Magyarországon tesztelik az Alfa Milanót!

2024-03-26  Alfa Amore
Magyarországon is tesztelik az Alfa Romeo Milanót! KÉPEK!
Hírek >> 2024  

Magyarországon több alkalommal is lefotózták az Alfa Romeo vadonatúj modelljét, a még alaposan álcázott Milanót! Az alábbi képeket március 26-án kaptuk. 

A képeken látható autó a kipuffogójából ítélve vélhetően a benzinmotoros hibrid változat.

A Milanót Magyarországon több autóipari cég is tesztelheti, vélhetően - csakúgy mint a Tonaléhoz - a Bosch fejleszti a vezetéstámogató rendszerek egy részét. A rendszámtáblakeretből ítélve viszont ez a példány inkább a Continental veszprémi tesztpályájáról érkezhetett, ahol egyebek között járműdinamikai fejlesztéseket végezhetnek rajta. 

Korábbi cikkünkben már írtunk az Alfa Romeo által közreadott álcázott képek alapján arról, hogy az alfás mintájú álcán az autó formája már egészen jól "átüt", arányait valahol a Jeep Avenger és a Fiat 600 alapján képzelhetjük legjobban el. Szembetűnő, hogy visszatér a hátsó rejtett kilincs (hatalmas piros pont jár érte tőlünk!).

Az is egyre jobban látszik, amit az eddigi fantáziarajzok sejtetni engedtek, hogy "kettéválik" a pajzs és az embléma és az utóbbi önállóan a motorháztetőre kerül. Az sem derül ki a képek alapján egyértelműen, hogy az első fényszóró hármas osztatú lesz-e, de gyanítjuk, hogy igen.

A Milano lesz az Alfa Romeo első olyan modellje, amely  teljesen elektromos változatban is kapható lesz. A Milano az első mérföldkő a márka teljes elektromos átállásában és a Tonaléhoz hasonlóan fontos feladata, hogy tovább erősítse az Alfa Romeo globális jelenlétét. A modell neve egyben tisztelgés Milánó városa előtt,  ahol a márka történelme kezdődött 1910. június 24-én. A hivatalos bemutatót április 10-én 17.00 órakor tartják, amely online is követhető lesz, a közvetítésre már most fel lehet íratkozni itt. 

Amit eddig tudunk, hogy a Milano ugyanarra a platformra épül majd, mint a már korábban bemutatott Jeep Avenger és Fiat 600, így várhatóan a hajtása is hasonló lesz. Azaz elektromos változata miniumum olyan tudású lesz, mint ezekben a modellekben, és vélhetően a benzinmotorral szerelt Milano is hasonló lesz, mint az Avenger és a Fiat 600 hibrid változata.

Az Avenger első kerekeit hajtó elektromos motor 156 lóerős, az akkumulátor kapacitása pedig 54 kWh. Az autót akár 100 kW-os teljesítménnyel is tölthetjük, így 20-ról 80 százalékra feltölteni 24 perc alatt lehet. Nulláról százra 9 másodperc alatt gyorsul, végsebességét pedig 150 km/h-ban maximálták. WLTP szerinti hatótávolsága 400 km körül van. Ez várható tehát az Alfánál is.

Jó hír, hogy az Avengerből lesz összkerekes, erősebb változat is, ez várható az Alfánál, illetve nem lepődnénk meg, ha első körben az összkerekes Milánót mutatnák be.

Az Avenger benzines alapváltozata egy 100 lóerős, turbós 1,2 literes háromhengeres erőforrás, amelyet 6 sebességes manuális váltóval kínálnak. Az eggyel komolyabb változat már hibrid, itt a 100 lóerős, 1,2 literes, háromhengeres benzinmotort egy hatfokozatú, dupla kuplungos sebességváltó, valamint ez utóbbiba integrált, 21 kW (29 LE) teljesítményű villanymotor egészíti ki. Ez utóbbi hajtással bizonyos piacokon a Fiat 600 is elérhető, és vélhetően ez a meghajtás kerül majd a Milanóba is.

Írta:
Alfa Amore