A 110. születésnapot ünnepelték az aresei Alfa múzeumban

2020-06-25  Alfa Amore
A Giulia GTAm változatával és a történelmi gyűjtemény ritkaságait bemutatva ünnepelte rajongói körében 110. születésnapját az Alfa Romeo.
Hírek >> 2020  

A koronavírus-járvány sem tudta megakadályozni azt, hogy az Alfa Romeo méltóan ünnepelje 110. születésnapját. Sokáig úgy volt, hogy a járvány miatt a június 24-ei nagy nap veszélyben lesz, de a járványhelyzet enyhülése végül lehetővé tette, hogy az aresei Alfa Romeo Múzeum megnyissa kapuit és exkluzív programokkal, bemutatókkal várja a rajongókat. 

A múzeumban magyar alfások is jártak a születésnapon, beszámolójukat ebben a videóban találod!

 

A múzeum szerdától vasárnapig (június 24-28.) megnyitotta a máskor nyilvánosság elől lezárt területeit, így a látogatók további 150 autóval, motorokkal, trófeákkal, és különleges műalkotásokkal találkozhattak.

A tizennyolc tematikus zónára osztott páratlan kollekcióban megtalálhatók az Alfa Romeo legkorábbi gépkocsijai, így például a 20/30 ES, és várják az érdeklődőket a különféle Formula sorozatokra készült modellek, a Formula1-es és a Formula Indy versenyautók is.

A gyűjtemény tematikus látnivalói között vannak koncepció autók, például a Caimano és a Protéo, prototípusok, köztük a Scrabble és a Sprint 6C, valamint olyan sportmodellek, mint az RL vagy a Vittorio Jano 6C.

Egyebek között külön kiállítást kapott az Alfa és a Carabinieri (olasz csendőrség) kapcsolata, bemutatják a rendőrautókat és az egyenruhákat is. 

A múzeum udvarán és a belső pályáján születésnapi felvonulást tartottak a rajongók, és autóikkal az AR 110 feliratot formázták meg a fűben.

A múzeumot június 25-én magyar alfások is felkeresték, az ő beszámolójukkal is jövünk majd pár nap múlva.

Hogy azok se maradjanak élmény nélkül, akik ezúttal nem jutottak el Aresebe, a múzeum "Tour of 110 years" címmel hat izgalmas videóban fogjlalja össze a márka történelmét, legfontosabb modelljeit. Íme ezek sorban: 

Bevezetés; a múzeum áttekintő bemutatása



"Idővonal" koncepció; Alfa Romeo az iparban



A "Szépség"; a stílus, a forma és az életmód ötvözete



A „Sebesség”; együtt a technológia, a versenyképesség, a vezetési élmény



A „Tárlat”; exkluzív látnivalók

Az „Archívum”; fényképek, videók, műszaki rajzok, vázlatok és gyártási nyilvántartások

Szerdán a múzeum egy egyórás élő videóban köszöntötte a márka rajongóit, és összefoglalta a nap legfontosabb pillanatait.
Ez a videó itt nézhető vissza.

A márciusban elmaradt Genfi Autókiállítás helyett most itt, a születésnapi rendezvényen láthatták az érdeklődők először élőben a márka 110. születésnapjára tervezett, limitált példányszámú autót, amelyet az 1965-ös Giulia GTA ihletett. 

Az új Giulia GTA megőrizte sportos vérvonalát, fejlesztésénél a tervezők a Giulia Quadrifoglio modelljéből indultak ki. Orrában az Alfa Romeo 2,9 literes V6-os bi-turbó motorjának erősebb, 540 lóerős változata dolgozik.

Az ultrakönnyű anyagok széleskörű használatával a mérnökök jelentős súlycsökkentést értek el, az új GTA kategóriája legkedvezőbb, 2,82 kg/LE tömeg/teljesítmény arányával büszkélkedhet.

Képességei javítását ezenfelül számos speciális technikai, köztük aerodinamikai fejlesztés szolgálja. Ezekről ebben a cikkünkben olvashatsz bővebben. 

Még több fotó a Giulia GTAm-ről az Alfa Amore Facebook oldalán! (Köszönjük a fotókat a GTAm-ről Juhász Atinak!) 

Írta:
Alfa Amore
Kapcsolódó topic:
Alfa történelem, híres alfások

Az utolsó 3 hozzászólás:

Kazes☻2024-05-01 20:07:34 // 3492
GT Ɨ|ѯ2024-05-01 08:14:01 // 3491
Kazes☻2024-04-30 21:27:30 // 3490

Bruno Giacomelli
(Alfa Romeo) Zolder 1979